Sponseret

Livet med en blog

Livet med en blog

Hvis du har fulgt lidt med på bloggen igennem de sidste par år, så har du måske lagt mærke til, at der er sket en del igennem tiden. Både med hensyn til billederne og mad indlæggene, men nye emner har også fundet vej til bloggen. Nu finder du blandt andet også indlæg om ferie og lidt om hverdagen i en familie på 5.

Men der er også sket det, at der er kommet lidt indlæg på bloggen, hvor indholdet er sponsoreret – har du bidt mærke i det?

Det er ikke sådan, at jeg bare siger ja tak til alt – jeg er faktisk ret kritisk omkring det.

Jeg skriver kun om noget jeg kan stå inde for og napper derfor kun de opgaver der appellere til mig og bloggen.

Det er ikke indlæg hvor jeg presser noget ned over hoved på dig, eller prøver at sælge dig sand fra Sahara. For når alt kommer til alt, så er jeg faktisk en ret god sælger – ikke så god som min bedre halvdel, for han er typen der sælger, men uden at sælge – kender du typen?

Nej, det er indlæg, hvor jeg måske fortæller lidt om hvilke biler vi kikkede på, da vi var på jagt efter en ny bil, om ungernes sport og vores tanker omkring disse, vores drømme bolig, min forkærlighed for god vin og lækre cocktails, osv. Altså ting der afspejler mig som person og som er noget jeg finder helt naturligt, at skrive om.

Jeg bliver ofte spurgt om jeg lever af at blogge, om jeg kan leve af det, hvor meget jeg tjener på det og i det hele taget bare, hvordan tjener man penge på blogging. Jeg bliver ofte hylet lidt ud af den, når folk spørg, for skal jeg være helt ærlig, så er det hele min bedre halvdels fortjeneste. Det er ham der har fået søsat det hele, det er ham der hepper og ham der har styr på alt det med Google og hvad der ellers skal gøres.

Jeg er ret blondine på det punkt og har derfor svært ved, at svare på de forskellige spørgsmål.

Da jeg startede med at blogge tilbage for mange år siden, var det ikke for at tjene penge men udelukkende for, at dele mine opskrifter med omverden. Jeg blev og bliver stadig, ofte spurgt ind til opskrifter på diverse ting jeg laver og bager. Så på den måde var bloggen et nemt redskab til, at kunne dele mine opskrifter uden, at det blev alt for besværligt.

Det er jo noget af det nemmeste i hele verden at dele et link.

MEN, udover at min bedre halvdel har hjulpet mig rigtig godt på vej, så har han også introduceret mig for Weablog – det bedste han hidtil har gjort for mig! Jeg har været oprettet på deres portal i det der føles som hundrede år, men det er faktisk først her i sommers, at jeg rigtig fik øjnene op for, hvad det sådan helt rigtig gik ud på.

R fik åbenbart ikke solgt konceptet helt så godt første gang, men han fik til gengæld solgt konceptet til bravour, her i sommers.

Weablog er et sted, hvor man kan tjene penge på, at skrive blogindlæg for forskellige virksomheder. Weablog vurdere, hvor meget din blog er værd og dermed hvor meget du kan få udbetalt for hvert blogindlæg. De vurdere det ud fra nogle forskellige tekniske parametre. Nogle af de ting de blandt andet kikker på er, hvor populær og seriøs din blog er, antal af sider der linker til din blog og hvor længe bloggen har været online. Så jo bedre din blog gør sig på disse parametre, jo højere værdi er et link fra din blog værd.

Antallet af opgaver er meget svingene og det samme gør sig gældende, når det kommer til emnerne. Der blive ofte lagt opgaver ud med emner der ikke passer til mig og min blog, men dem er der så bare nogle andre der nupper – man skal holde et vågent øje med siden, der er nemlig rift om opgaverne, hih.

Weablog er uden tvivl det bedste jeg har gjort for mig selv og min blog. Nu kommer der jævnligt nye indlæg – ikke kun sponsoreret, jeg får taget mig sammen til, at være kreativ med mine billeder og nu laver jeg ren faktisk noget jeg elsker, samtidig med, at jeg tjener lidt penge på det – what’s not to love?

Blogging giver mig også plads i hverdagen, til at have dårlige dage når min sygdom driller og det hele bare er for meget.

Så tilbage til spørgsmålene:

  • Hvor meget tjener du på blogging – det er meeget forskelligt.
  • Kan du leve af det – Nej, men jeg ved det kan lade sig gøre for mange andre. Så kast dig ud i det men sørg for, at have en godt portion tålmodighed. Du tjener ikke pengene på det fra den ene dag til den anden – tålmodighed er vejen frem.
  • Hvordan tjener du penge på blogging – Det kan gøres på mange forskellige måder, men jeg benytter mig af Weablog, som jeg er meeget glad for. Har jeg spørgsmål til en opgave jeg har påtaget mig, så er der altid hurtigt svar at hente og en venlig tone, hvor man kan fornemme en glad og smilende personlighed bag svaret.

Så hvis du er blogger og godt vil begynde at tjene lidt penge på det, så vil jeg klart anbefale dig at tjekke Weablog ud.

Livet med en blog

// Sponseret indhold //

Ingen kommentar

Skriv et svar