Hverdag

Beslutningen om at have 2 biler

Vi er så hamrene priviligerede, at vi har 2 biler – I love it. Vi har haft 2 biler igennem mange år, men for omkring 1 år siden, eller er det måske 2 år siden, hmm, nej vent lidt, måske det faktisk er 1,5 år siden. Potato potato, for omkring 1 år siden pluds-minus, levede vi med kun 1 bil.

Vores lille bitte dyt havde levet et langt og godt liv, men måtte desværre lade livet, til stor frustration for dens far, heh. Det var R’s første bil, så den havde virkelig stor værdi for ham, eller måske det mere var sentimental værdi – I don’t know. Det var ihvertfald ualmindelig svært for ham, at sige farvel, så den blev smidt hjem i haven hos mine svigerforældre, hvor den stod i meeeget lang tid.

I de mange måneder bilen stod og samlede støv hos mine svigerforældre, nåede vi faktisk at vende os til, kun at have en bil. Jeg har altid cyklet meget, så cyklen blev pænt fundet frem, støvet af og brugt flittigt igen. Når jeg en sjælden gang imellem, havde behov for at bruge en bil, var min svigerfars Capture næsten altid til rådighed. Super praktisk og det fungere virkelig fint – for en periode.

Efter en del måneder, en masse overvejelser, et nyt arbejde langt væk, flere fritidsaktiviteter til ungerne og ekstra pres på arbejdet, besluttede vi os for, at gå på bil jagt, udelukkende af praktiske årsager. Jeg havde behov for en bil, for at kunne få hverdagen til at hænge sammen. R arbejder meget, så jeg ‘hang’ på de – til tider, ret sure pligter.

Vi kikkede på virkelig mange forskellige biler – shiit en verden. Der var knap så mange krav til den nye bil, da vi allerede har vores familiebil, en Opel Zafira, men den skulle alligevel kunne køre langt på literen, være 5 dørs, have aircon, være lille og andre små ting ala de først nævnte.

Vi brugte også virkelig lang tid på, at undersøge mulighederne for eventuelt at lease – også en kæmpe jungle. Vi kikkede både på leasing af Volvo, Opel, Renault og Skoda, men Volvo leasing og i det hele taget bare leasing, skulle vise sig ikke at være noget for os. Det kunne ikke rigtig betale sig prismæssigt, så jagten fortsatte.

Til sidst stod valget imellem en renault captur, det vidste vi hvad var og en Opel Karl, et mærke vi allerede kendte. Det var en virkelig svær beslutning, men vi ente med at gå med en Opel Karl, en beslutning vi aldrig har fortrudt! Den køre som en drøm, ligger helt fantastisk på vejen og har en masse super fedt gear.

Det ente faktisk med, at forhandleren tog R’s gamle dyt i bytte, til mere end hvad vi ville have fået i skrotpræmie. OG så tror jeg faktisk, at R bedre kunne håndtere at sige farvel til den hos forhandleren, end at den ente som en skrotbil – https://www.skrotbildanmark.dk/, hvilket den i min optik egentligt var.

Idag har R glemt alt om den gamle bil og er helt forelsket i vore lille nye Carl. Jeg håber virkelig aldrig vi skal af med den igen!

// Sponsoreret indhold https://www.findleasing.nu/Volvo-leasing  //

Ingen kommentar

Skriv et svar