Kager/ Livsstil/ Opskrifter

Hygge, 8 års fødselsdags og fødselsdags menuen

Den bedste bagte grød - morgengrød

I går fyldte vores ældste 8 år, så der skulle naturligvis holdes fødselsdag. Tænk at det allerede er 8 år siden, at vores liv ændrede sig så drastisk og at vi på kun få timer, blev beriget med den lækreste, klogeste, mest omsorgsfulde og betænksomme dreng. Jeg husker stadig fødslen, som var det i går. En ualmidelig hurtig en af slagsen, med vestorm fra første ve. Det er en ubeskrivelig smerte, som jeg er virkelig glad for, at jeg ikke skal igennem igen. Vi har gjort vores, for at bringe gennemsnittet lidt op her i landet, hihi.

Kian kom til verden på bare 3 timer. Vandet gik, veerne startede, eller rettere sagt vestormen startede, så afsted med os til fødegangen, hvor han meldte sin ankomst på rekort tid. Alina kom til verden på 10 minutter og Linus på 5 minutter, så er virkelig glad for, at vi allerede var på hospitalet begge gange, ellers var vi aldrig nået frem. Men hey, sikke et overskud jeg havde efterfølgende, da det ikke tog længere tid.

Alt imens at Rasmus og ungerne indtog den lækre fødselsdags morgenmad, bestående af lune rundstykker med lækkert pålæg. Så indtog jeg en omgang bagt grød, toppet med 1 spsk skyr, 1 spsk hjemmelavet sukkerfri æblemos, 1 spsk Dulce de leche og lidt ristede hasselnødder. Det smager simpelthen så fantastisk og er så simpelt spise, I love it! Det ligger en god bund og holder kroppen mæt og tilfreds i et par timer. Ganske passende, da jeg skulle vimse rundt i køkkenet det meste af dagen, for at gøre klar til gæsternes ankomst.

Kian bestemte selv menuen, det er sådan noget man gør her hjemme, når man har fødselsdag. Kian ville gerne invitere familien til eftermiddags kaffe, hvor der skulle være bløde boller og kage. Ingen lagkage, kun kage. Kian er ikke den store lagkage spiser, på det punkt ligner han sin far, så det er nu ikke så underligt, at han ikke ville have lagkage på menuen. Jeg lavede bollerne både med og uden rosiner, da Kian ikke er til rosiner, men det er resten af familien til gengæld, så der skulle være lidt forskelligt. De her bløde boller er altid et kæmpe hit og jeg kan sige helt uden at blinke, at de er de absolut bedste boller i verden, så prøv dem!

Lækker marmoreret banankageopskrift på himmelsk marmoreret banankage

Kian elsker min banankage, som i ELSKER! Der er ikke mange andre banankager der kan måle sig med mig, hvis du spørg ham, hihi. Ret så sødt, men samtidig også lidt irriterende, for valget falder altid på banankage når det er Kian der skal bestemme. Jeg besluttede derfor at pimpe den traditionelle banankage lidt op, så jeg lavede en marmoreret udgave af den.

Den er ret simpel at lave og smager virkelig godt. Gæsterne indtog den med største fornøjelse og kom med masser af rosende ord, så den kommer hel sikkert på bordet igen, end anden god gang. Jeg lavede min berømte banankage og tog til sidst 1/3 af dejen fra. 2/3 af dejen kom jeg i bageformen, imens jeg kom 2 spsk kakaopulver i den sidste 1/3 af dejen. Husk at vende kakaopulveret forsigtigt, så du ikke slår luften ud af dejen. Fordel den sidste 1/3 af dejen i bageformen og lav små swirls i dejen, med en spisepind eller andet spidst. Kagen bages ligesom anvist i opskriften.

Jeg skar kagerne ud i små snitter, ligesom mine banansnitter, men denne gang valgte jeg, at pynte dem med denne lækre frosting. Jeg toppede dem med små chokoladeperler, groft hakket valnødder, røde skovsyrer og guldstøv. En smuk og indbydende kage, som sagtens kan serveres som en dessert, når den bliver pyntet på denne fine måde.

chokoladesnitterverdens bedste chokoladesnitter

Udover den marmorerede banankage, bestilte kian også en af hans absolut yndlings chokoladekager. Denne gang blev kagen lavet uden nødder, da både min svigermor og svigerinde ikke kan tåle nødder. Kian VILLE have jordbær og blåbær på sin kagen, men det var desværre ikke til at opdrive nogle pæne jordbær, så den blev serveret med hindbær og blåbær istedet, hvilket han ikke brokkede sig synderligt over. Halvdelen af kagen lavede jeg til små snitter, som jeg pyntede med chokoladeperler, røde skovsyrer, samt guld og pink dust. Resten af kagen blevet også pyntet med selvsamme pynt, men bare som en stor kage, lige efter Kian’s ønske. Det var hans fødselsdag, så han skulle have det præcis som han ville, og det fik han. Han blev virkelig forkælet af familien, som var med til, at gøre hans fødselsdag til noget helt særligt.

Ingen kommentar

Skriv et svar