Kager/ Opskrifter

Fredag, afslapning og syndige banansnitter

Opskrift på skønne banansnitter med karamel topping

Jubii det er fredag og det betyder weekend.. Weekend er indbegrebet af afslapning, familie hygge, projekter og hvad weekenden nu ellers har lyst til at byde på. I går var der et stort arrangement på ungernes skole, hvor Kian skulle stå i kage boden og sælge kager, sammen med en masse andre fra samme årgang. Kian havde valgt at vi skulle bage Banan cupcakes, Red Velvet cupcakes og Nutella Cookies. Så jeg fik bikset 80 cupcakes og 80 cookies sammen i løbet af ingen tid i går. Det gik utrolig stærkt med at få bagt det hele, hvilket var helt fantastisk for så var der tid til, at jeg kunne nå at gøre mig klar til mit aftensmøde.

Ungerne havde en fantastisk aften på skolen, men den var desværre kortvarig da vi skulle afsted til møde, så vi måtte skynde os hjem, smide ungerne af og køre direkte ind til København. Jeg fik lidt for meget at drikke i løbet af aftenen, så da jeg vågnede her til morgen, havde jeg godt nok lidt tømmermænd. Det er vel enlig bare et tegn på, at vi havde en hyggelig aften, hihi. Jeg kastede en lækker smoothie indebors, istedet for min sædvanlige morgengrød. Min mave havde det som altid ret så underligt, efter en aften med lidt for meget vin, så der har jeg det bedst med en let og frisk morgenmad, til at kickstarte systemet med. Jeg havde heldigvis en kort arbejdsdag, så jeg kunne komme hjem og få slappet lidt af. Who am i kidding, jeg er ualmindelig dårlig til, bare at smide mig sofaen og lave ingen ting. Så jeg hoppede i køkkenet og fik forberedt min frokost, så jeg har til de næste par dage. Samtidig med madlavningen, fik jeg lige biksede disse skønne banansnitter sammen, som jeg toppede med en lækker cremet karamel, ungerne skal jo have lidt til Disney sjov i aften 😉

Opskrift på syndige banansnitter.

Jeg har tyvstartet og smagt på en af banansnitterne og føj, hvor er de bare alt for lækre! Disse banansnitter er super nemme at lave og jeg vil faktisk mene, at det er en opskrift, som alle kan være med på. Kagen til banansnitterne består af min alt for lækre, luftige og svampede banankage, som jeg har bagt i en firkantet form, istedet for en rund form. Jeg bagte den i en firkantet form på 36×24 cm. Husk at bagetiden bliver forkortet, da kagen er fordelt på en anden måde, i en firkantet form, så husk endelig at holde øje med kagen, så den ikke for får meget. Der er ikke noget værre end en tør og kedelig kage! Når kagen er helt afkølet, skæres den ud i små stænger, i den størrelse du finder passende. Når stængerne er skåret ud, er banansnitterne klar til at blive pyntet, med en omgang lækker karamel.

Jeg pyntede mine banansnitter med en omgang dulce de leche, måske du kender det bedre som karamel ? Lige netop denne karamel er lavet på kondenseret mælk, super simpelt, but oh so delicious! Husk at røre godt rundt i karamellen, inden du skal bruge den til piping. Sørg for at den bliver glat og løs i konsistensen, så er den nemlig nemmere at arbejde med.

Da jeg pyntede mine banansnitter, lod jeg mig inspirer af et smukt billede, som jeg faldt over på Facebook for noget tid tilbage. Jeg elsker at lade mig inspirer af smukke billeder og jeg håber også, at jeg er med til at inspirer dig, med mine mine opskrifter og billeder 🙂  Der er nu intet som et indbydende billede af mad, hvilket jeg så lige kan skyde ind med, faktisk er ret så svært at tage! Jeg dryssede mine banansnitter med et meget lille touch af flagesalt, da jeg er lidt af en sucker for saltetkaramel, men det kan du med fordel undlade, hvis du ikke er til saltet karamel.

Rigtig god weekend. Nu vil jeg få lagt sidste hånd på vores aftensmad, og ellers bare nyde resten af aften, i selvskab med mine kære mand og vores frække unger.

Fredagsguf. Banan snitter af verdens bedste banankage, toppet med dulce de leche

 

 

Ingen kommentar

Skriv et svar