Cupcakes/ Opskrifter

Opskrift på red velvet cupcakes med hvid chokolade cream cheese frosting

Opskrift på red velvet cupcake med hvid chokolade cream cheese frosting

Min skønne veninde er lige blevet 30 år, og i den anledning var jeg og en masse andre tøser, inviteret til fødselsdags brunch i går. Det var simpelthen så hyggeligt, jeg elsker at være omgivet af lige netop DE tøser! Det er en stor flok af de piger, jeg svømmede med tilbage i mine teenage år. Det er en flok piger som jeg engang var rigtig tætte med, ja det var jo faktisk de enste jeg mere eller mindre så, som elite sportsudøver. Det eneste man havde tid til var, at gå i skole, lave lektier og være til svømning, what a life! Det var nogle helt særlige venskaber og jeg bliver simpelthen så glad af, at være omgivet af lige netop disse piger. Vi deler SÅ mange gode minder sammen og har altid rigtig meget at snakke om.

Lækre red velvet cupcakes med hvid chokolade cream cheese frosting, opskrift

Når men enyhow, så skrev min veninde og spurgte, om jeg ikke vil medbringe nogle cupcakes, og selfølgelig ville jeg det! Hun har rigeligt at se til, som alene mor til en lille lækkerbisken på 9 måneder med krudt i måsen, så alt hvad jeg kan hjælpe med, for at aflaste hende lidt, gør jeg med glæde. Jeg tror vi alle ved hvor hårdt det er, at have en lille fis med krudt i måsen, men oven i købet at være alene om det, det tager jeg hatten af for. Mega meget respekt til alle de enlige forældre der ude, I er skisme for seje!!

Min veninde gav mig frit spil, men hvis jeg kunne lave noget med noget hvid chokolade, ville det være fedt. Så straks lagde jeg hovedet i blød. Det er faktisk sådan, at Kian også skal have en ordentlig røvfuld cupcakes med i skole d. 1 September, fordi de har noget åbenthus, hvor alle der har gået på skolen siden den åbnede, er velkommen. Så arrangere skolen en masse forskellige aktiviteter, madboder m.m. Kian’s årgang står for madboderne i år, og Kian’s klasse står for den “søde” madbod, hvor der skal sælges kage. Så det passede jo faktisk ganske perfekt, at jeg skulle bage cupcakes til fødselsdagen, for så kunne Kian med fordel smage på de forskellige slags, og vælge hvilke de skal sælge i deres madbod.

Jeg ente med at bage 5 forskellige slags muffins, for jeg havde simpelthen så svært ved at begrænse mig, hvilket jo enlig altid er et problem for mig. Måske jeg en dag lære kunsten, at begrænse mig, tihi. Jeg skal nok få lagt opskrifterne ind på de resternede 4 muffins, men i denne omgang får du opskriften, på de lækreste red velvet cupcakes med hvid chokolade cream cheese frosting. Det er første gang, at jeg har fået mine red velvet cupcakes SÅ flotte i farven, for waow hvor blev de bare smukke. Alle kommenterede den flotte farve, så endelig har jeg fundet den helt rette farve, til at bage red velvet kager med. Det har så også kun taget mig 4 år, men what the hell. Den røde farve har jeg købt i Inco og den fåes kun på en 1 liters flaske, så nu har jeg rigeligt til de næste mange kager.

Cupcakes er utrolig nemme at lave og det er en kage, som alle kan være med på, den kræver altså ikke nogle særlig fingerfærdigheder. De er hurtig at lave og giver næsten ingen opvask, jubii. Disse red velvet cupcakes smager skønt, de er dejlig bløde og har en saftig krumme. De er til den tunge side, så 1 enkelt muffins er mere end rigeligt, efter min mening. Hvis du vil lave en kage der imponere dine gæster, så er disse red velvet muffins helt perfekte. Den røde farve imponere vær gang. Den lækre vaniljeprikke frosting, går lige i hjertet på alle med en sød tand. Alt i alt en rigtigt god kombination af kage og frosting, lige efter mit hjerte, hihi.

Opskrift på lækre og saftige red velvet cupcakes med hvid chokolade cream cheese frosting

Red velvet cupcakes med hvid chokolade cream cheese frosting

Du skal bruge følgende til 12 red velvet muffins:

 • 85 g smør, blødt
 • 200 g sukker
 • 1 æg
 • 0.5 dl rød farve
 • 1 tsk vanilje ekstrakt
 • 205 g hvedemel
 • 0.5 tsk salt
 • 1 spsk kakao pulver
 • 1.5 dl sødmælk
 • 3/4 tsk bagepulver
 • 3/4 tsk æblecider eddike

Sådan gør du: 
Pisk smør og sukker let og luftigt. TIP! Jeg bruger altid min røremaskine og det tager omkring 5 minutter.
Tilsæt æg, herefter rød farve og tilsidst vanilje ekstrakt. Pisk det godt sammen.
Sigt mel, salt og kakaopulver sammen.
Tilsæt melblandingen og mælk.
Bland bagepulver og æblecider eddike sammen i en lille skål, og tilsæt til kagedejen. TIP! Bagepulver og eddike vil syde og boble, det er helt normalt, no vories.
Gør en muffin-form klar og fordel dejen ligeligt, imellem alle formene. TIP! Jeg bruger en isske, så dejen bliver ligeligt fordelt i alle forme. Jeg fylder mine muffinsforme ca 3/4 op.
Bage dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca 18 minutter, eller til at en tandstik trækkes op, uden våde krummer på.

Du skal bruge følgende til hvid chokolade cream cheese frosting:

 • 100 g hvid chokolade, smeltet og afkølet
 • 150 g flødeost, naturel
 • 125 g smør, blødt
 • 110 g flormelis
 • Kornenen fra 1/2 vaniljestang

Sådan gør du: 
Pisk smør og flormelis let og luftigt. TIP! Det tager omkring 5 minutter.
Tilsæt vaniljekorn og den smeltede og afkølet hvide chokolade. Pisk igen og fortsæt med at piske, til frostingen er helt lys, let og luftig. TIP! Det tager omkring 6-10 minutter.
Tilsæt flødeosten og pisk det godt sammen.

Når dine red velvet muffins er helt afkølet, er de klar til at blive pyntet, med den lækre og luftige hvid chokolade cream cheese frosting. Lad dig inspirere af billedet, eller pynt dem lige som du lyster, det er kun fantasien der sætter grænser.

Rigtig god fornøjelse, med at lave de bedste red velvet cupcakes.

verdens bedste ppskrift på red velvet cupcakes med hvid chokolade cream cheese frosting

 

4 Kommentar

 • Reply
  Kirstine
  13. marts 2018 at 8:24

  Hej.
  Flotte kager. Hvilke typer farvestof har du brugt? Jeg overvejer at bruge gelefarve, men hvis du har prøvet det med dårligt resultat, så vil jeg prøve at få fat på det fra inco.
  Kærlig hilsen
  Kirstine

  • Reply
   Camilla
   13. marts 2018 at 9:02

   Hej Kristine
   Tusind tak for de søde ord 🙂

   Jeg har tidligere forsøgt mig med gelfarve, men synes ikke at det giver et ordentligt ‘rødt’ resultat, måske jeg bare har brugt et dårligt gel mærke 🙂 Jeg bruger en ‘flydende’ rød farve, som jeg har købt i inco. Jeg bruger det i lidt større mængder, så der er det dejligt, at kunne købe 1L istedet for de små flasker fra Dr. Oetker, men de små flasker fra Dr. Oetker vil jeg tro, giver et lige så fint og rødt resultat 🙂

   Mvh Camilla

 • Reply
  Line Østergaard
  16. maj 2019 at 3:08

  Hvor ser det lækkert ud. Tror du at kagen kan pyntes med frosting dagen før den skal serveres? ☺️

  • Reply
   Camilla
   16. maj 2019 at 7:36

   Hej Line
   De smager også helt fantastisk 😊
   Ja uden problemer, bare husk at tage kagen ud i meeget god tid hvis du opbevare den på køl, så frostingen ikke er for hård.
   Mvh Camilla

  Skriv et svar