Ferie

Skøn miniferie i Italien, med hele familien.

colosseum

I søndags kom vi hjem fra 4 fantastiske dage, i skønne Italien. Jeg har tidligere nævnt, at mine forældre har hus i Italien, ca 30 km fra centrum i Rom. Huset ligger på toppen af et lille bjerg, meget idylisk og et dejligt stille område. Ro og fred er efterhånden noget jeg har lært, at nyde lidt mere. Jeg har aldrig været super god til at kede mig, men det er heldigvis blevet bedre med årene, og i takt med at der nu også er komet 3 unger til, så lære man altså at sætte pris på selv de små ting, som fred og ro, skønne omgivelser og et glas iskoldt rosé vin, hihi.

Italien Coltodino, Italien hus i Italien

Da vi skulle afsted fra Kastrup, var vores fly 1 time forsinket, men pilotterne fik heldigvis indhentet 30 minutter i luften, så vi var faktisk kun 30 minutter forsinket, da vi ankom i lufthavnen i Rom. Mine forældre var kørt der ned ugen før, så min far hentede os i lufthavnen, eller rettere han hentede ungerne, så Rasmus og jeg kunne få fred, alt imens vi skulle hente den bil vi havde lejet. Vi valgte at leje bil igennem Budget, da vi i forvejen havde valgt, at booke bil til vores USA tur igennem dem. Så var det ligesom en meget god måde, lige at få testet af hvordan det hele forløber. Alt i alt har det været helt problemfrit, det var et sødt personale der tog imod os,  så dem kan jeg altså godt anbefale. Det eneste minus var, at det tog os 20 minutter at få udleveret bilnøglerne. Det er bestemt ikke farten der dræber dem i Italien, for hold nu fast hvor går det langsomt. Alle de oplysning man i forvejen har indtastet hjemmefra, skulle de have igen, samt en masse andet. Jeg kan ikke helt se problemet i, at slå reservationsnummeret op på deres skærm og så lige tjekke, at oplysningerne stemmer overens med oplysningerne på pas/kørekort. Når men det er jo enlig også lige meget, det er nok bare deres måde at arbejde på i Italien. Jeg håber ihvertfald, at det går lidt mere tjept når vi ankommer til USA, der ankommer vi nemlig sent om aftenen.

Det har været en rigtig skøn mini ferie og ungerne har nydt det til fulde. Det var umennskeligt varmt, så der er blevet badet i stor stil. Ungerne elsker at bade, så mine forældre havde købt et stort badebassin, som de havde fundet en nogenlunde lige plads til blandt alle oliventræerne. Det er ikke så nemt, at finde et helt lige punkt på toppen af et bjerg, hihi. Det var en utrolig hyggelig placering badebassinet fik, hvis du spørg mig, og så var det jo også ret praktisk, da ungerne så var en smugle i læ for den stegende sol.

Badebassin imellem alle oliventræerne. Italien 2016-08-26 17.23.42 2016-08-26 17.22.23

Rasmus og jeg begav os ud på en kort gåtur, med mine forældres hund den ene af dagene. Når huset ligger på toppen af et lille bjerg, bliver det ikke til de helt lange gåture, da det virkelig er hårdt for knæene, at gå op og ned. Rasmus knæ er ikke blevet helt godt igen efter hans knæ operation, så der skal stadig tages lidt hensyn til ham, hvilket jeg i dette tilfælde var ret glad for! Min far og mor bad os om, at lægge vejen forbi nogle træer, der lå lidt længere nede af bjerget, da vi skulle hjælpe dem med at afklare noget. Mine forældre har åbenbart diskuteret om, hvorvidt det var appelsiner eller grapfrugter, der var på træet. Vi vurdere lynhurtigt, at det var appelsin træer, ved blot at dufte til frugten. Det er ret typisk mine forældre, ikke at gøre den slags, hihi. Udover appelsintræerne, er der også tonsvis af oliventræer, der var et citron/lime træ, det havde jeg lidt svært ved at vurdere, da der kun var meget små frugter på. Så var der et stort pæretræ og et kæmpe stort figne træ. Jeg har aldrig set et så stort fignetræ før, det var helt vildt. Faktisk har jeg aldrig set et fignetræ før, nu hvor jeg tænker mig om hihi. Vi gik derfor på frugt rov lidt senere på dage, for der er da intet som friskplukket frugt. Hvor tit er det lige, at man kan plukke sine egne figner og appelsiner ? Det sker ihvertfald aldrig for mig, så jeg var helt tosset med det! Jeg lavede en lækker fignesalat til vores aftensmad, som jeg deler med jer en af de kommende dage, jeg er nemlig forfærdelig langt bagud, med at få delt alle mine mange opskrifter med jer.

Oliventræ Appelsintræ Appelsintræ Citron/limetræ  PæretræFignetræFignetræ, selvpluk i Italien

Dagen før vi tog hjem, tog Rasmus og jeg et par timer ind til Rom og gik lidt rundt. Jeg har været i Rom hvert år siden jeg var 13 år, og frem til jeg blev gravid med Kian, hvilket jeg blev da jeg var 21 år, så jeg har enlig set det jeg selv mener, at jeg bør se af Rom. Der er sikkert mange steder jeg stadig bør se, og mange steder jeg bør spise, så du må meget gerne smide en kommentar, med hvad du mener vi bør se og hvor vi bør spise. Det er altid rart at prøve noget nyt.

Enlig tog vi ind til Rom for at få lidt alene tid og opleve Rom alene sammen. Når vi har været afsted har mine forældre eller ungerne altid været med, så det var faktisk rigtig hyggeligt at tilbringe lidt alene tid sammen. Det blev dog ikke til så mange timer, som jeg havde håbet på, for det var simpelthen alt alt for varmt, til at gå rundt der inde i. Jeg ved ikke hvor mange grader det var om dagen, men om aftenen ved 17 tiden var det 38 grader, så det må have været pænt varmt, da vi gik rundt i Rom fra kl 10-14.

Colosseum 2016-08-27 11.34.53

Vi kom hjem igen søndag med fornyet energi, lige til at klare hverdagen lidt igen, inden vores sommerferie for alvor går igang. Det var også rigtig rart, at få testet hvordan ungerne klarede det med at flyve, på en lidt kortere rute, for når vi skal til USA, er det en del flere timer de skal side med måsen i sædet. Faktisk blev jeg ret overrasket over, hvor godt Kian tog det, han var den nemmeste af dem alle 3, hvilket jeg slet ikke havde regnet med. Han har simpelthen så meget krudt i måsen, så jeg havde frygtet det værste, men hvor var det dog skønt, at blive positivt overrasket. Alina og Linus tog det også rigtig fint, men Linus havde det ret svært ved at side stille på hjemturen, men jeg tænker at det nok skal gå alligevel, når vi skal på den væsentlig længere flyvetur.

Det der engang var måneder, blev til uger, og er nu blevet til dage, jeg kan for alvor mærke spændingen i kroppen, jeg føler mig som et lille barn igen! Jeg glæder mig simpelthen for sindsygt og har planer om, løbende at opdatere bloggen, så familie, venner og alle andre, kan følge med i vores korte eventyr, til den anden side af verden.

 

Ingen kommentar

Skriv et svar