Kager/ Opskrifter

Opskrift på nok verdens bedste banankage

Opskrift på nok verdens bedste banankage

Hvem elsker ikke en god og svampet banankage ? Her hjemme bliver der ihvertfald ofte bagt banan og æblekage, da det er ungernes og mandens favoritkager. Jeg er selv en kæmpe sucker for chokoladekage, men denne banankage er enlig på lige fod med en chokoladekage i min verden, den er intet mindre en fantastisk, hvis du spørg mig.

Opskrift på svampet banankage

Kagen har en skøn smag af banan, den er ikke alt for sød og så er den dejlig svampet. Der er simpelthen intet som et stykke svampet vaniljeprikket banankage, med et godt lag chokolade på. Kagen er ualmindelig nem at lave, så der er ingen undskyldning for ikke, at hoppe i køkkenet med det samme og bage denne herlighed. Banankagen kan sagtens holde sig i et par dage, hvis du naturligvis kan holde fingrene fra banankagen så længe. Her hjemme holder den i maks 2 dage, så er rub og stub spist, tihi.

Du skal bruge følgende:

  • 4-5 modne bananer
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 150g mel
  • 200g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 æg
  • 150g smeltet og afkølet smør
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du:

  • Mos eller blend bananerne og stil dem til side.
  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn lyst, let og luftigt.
  • Sigt mel og bagepulver i æggemassen, og vend det forsigtigt i dejen.
  • Vend  forsigtigt den smeltet og afkølet smør i dejen.
  • Til sidst vendes bananerne forsigtigt i dejen. TIP! Hvis du ønsker at banankagen skal indeholde chokoladestykker, kan du med fordel tilsætte lidt grofthakket chokolade ved dette step.
  • Kagen bages i midten af en 180 grader varm ovn i ca 40 min.
  • Når kagen er færdig og helt afkølet, smeltes de 100g chokolade over vandbad og kommes på toppen af kagen.

Rigtig god fornøjelse, med at bage denne herlighed af en svampet og overdådig banankage. Hvis du spørg mig, er dette nok verdens bedste banankage!

Opskrift på den bedste banankage

Ingen kommentar

Skriv et svar