Yeps du læste rigtigt, dette er opskriften på verdens bedste chokoladekage, toppet med en generøs mængde chokolade frosting. Er der noget man kan være sikre på, at alle mennesker elsker, så er det chokoladekage. Så hvorfor ikke servere verdens bedste chokoladekage, for din familie og venner, du vil uden tvivl vinde en masse ekstra point hos dem.
Det er efterhånden et par år siden, at jeg fik opskriften på denne fantastiske chokoladekage af min kusine. Jeg har bagt den et utal af gange efterfølgende og den er en sikker vinder hver gang. Hver gang jeg har serveret kagen, har det bogstavelig talt ikke været nok, på trods af, jeg har bagt mere end rigeligt. Denne gang bagte jeg denne herlighed af en kage, til farvelfesten i børnehaven for vores datter, og som altid var det den første kage der blev ryddet.
Det er en rigtig lækker og fyldig, fudgy chokoladekage, som er meget tung, så et lille stykke rækker altså langt, eller det gør det ihvertfald hvis du spørg mig. Mange gæster glemmer, at maven bliver mæt før øjnene, så hvis du skal servere kagen i et selvskab, som har en stor svaghed for chokoladekage, så bag rigeligt, eller sørg for at informere om, at det er en tung chokoladekage. Jeg serverer altid kagen toppet med en masse friske bær, det gør at kagen både ser ekstra indbydende ud, men det gør også, at kagen lige får et lille friskt pust, så det ikke bare er en kæmpe chokoladebombe. Jeg har et par gange serveret kagen som en lækker dessert, med en god vaniljeis og masser af friske bær. Det er altid en stor succes når denne kage kommer på bordet, så prøv den! Det er en kage der virkelig får smilet og glæden frem i folk.
Opskrift på verdens bedste chokoladekage.
Du skal bruge følgende til chokoladekagen:
- 250 g smør, smeltet og afkølet.
- 5 æg
- 500 g sukker
- 100 g kakao
- 120 g hvedemel
- 100 g valnødder, grofthakket
- 100 g chokolade, grofthakket
Sådan gør du:
Pisk æg og sukker sammen, til det lige akkurat samler sig.
Tilsæt resten af ingredienserne og rør det godt sammen.
Kom dejen i en smurt bageform.
Bag kagen ved 170 grader, varmluft, i 30-40 minutter. TIP! Bagetiden kan varierer, da alle ovne varmer forskelligt.
Lad kagen afkøle.
Du skal bruge følgende til chokolade frosting:
- 150 g flødeost
- 75 g smør, stuetempereret
- 30 g kakao
- 200 g flormelis
Sådan gør du:
Pisk alle ingredienser sammen, til en let og luftig frosting.
Smør den lækre chokolade frosting ud, på den afkølet chokoladekage.
Server kagen som den er, eller top kagen med friske bær, eller server den i selvskab med en god vaniljeis.
Ingen kommentar