Er der noget ungerne og Rasmus kan spise i stride strømme, så er det pølsehorn. Jeg er knap så vild med dem, men jeg er en sucker for de lune pølsehorn, man kan købe i bland andet Bilka. De er nemlig dejlig bløde, samtidig med at de er luftige, hvilket jeg synes er ret svært, at få ens egne pølsehorn til at være, men nu har jeg endelig fundet en fantastisk opskrift, som jeg straks vil dele med dig.
Denne opskrift er nok opskriften på verdens bedste pølsehorn! Ja det er ikke for at prale eller noget, men jeg har virkelig været mange opskrifter igennem, og jeg er aldrig stødt på en opskrift, der bare har været en snært i nærheden af denne. De er utrolig bløde og holder sig friske i flere dage, hvis du opbevarer dem i en tætlukket pose/bøtte/beholder. Jeg opbevarer dem i Istad plastposer fra Ikea med zip lukning, de er ganske enkelt geniale at opbevarer bageværk i. De er også særdeles fryseegnet, så du kan med fordel fordoble opskriften, så du kan fryse halvdelen ned. Det er genialt lige at kunne fremtrylle nogle gode pølsehorn, når ungerne har legekammerater med hjem. Man går aldrig galt i byen, når man servere pølsehorn for ungerne.
De er perfekte til madpakken, skovtur, uddeling i børnehaven, til børnefødselsdagen, eller bare som en lækker lille snack, når ungerne bliver sultne. Denne opskrift giver 12 pølsehorn, som med garanti vil gøre stor glæde hos dig og din familie. Jeg bager gerne en dobbelt portion, så vi har til et par dage. Med 3 unger og en mand der elsker pølsehorn, ja så får 1 portion pølsehorn, lynhurtigt ben at gå på.
Opskrift på bløde pølsehorn.
Du skal bruge følgende til 12 stk pølsehorn:
- 12 pølsehorns pølser
- 25 g gær
- 2.5 dl lunkent vand
- 40 g sukker
- 8 g havsalt
- 400-450 g hvedemel
- 40 g blødt smør, skåret i små tern
Sådan gør du:
Rør gæren ud i det lunkne vand. TIP! Hvis du har en røremaskine, vil jeg anbefale at du bruger denne.
Tilsæt sukker, havsalt og hvedemel og ælt det godt sammen. TIP! Dejen skal være let klistret.
Tilsæt de bløde smør-tern og ælt dejen til den er glat og smidig. TIP! Det tager ca 8 minutter på røremaskinen. Jeg kører 4 minutter ved lav hastighed og 4 minutter på fuld hastighed.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i skålen i 1 timer. TIP! Jeg lader altid dejen hæve i ovnen, altså en slukket ovn!
Når dejen er færdighævet, rulles den ud og skæres i 12 trekanter.
Læg en pølse på hver af trekanterne og sno dejen omkring. Sæt pølsehornene på en bageplade, med bagepapir.
Lad pølsehornene hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
Bag pølsehornen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 12-14 minutter, eller til de er flotte gyldne.
Lad pølsehornene afkøle på en bagerist, eller spis dem mens de stadig er lune.
Server dem eventuelt med en god ketchup eller sennep. Du kan variere pølsehornene med forskellige pølser, med forskelligt fyld, ja for den sagsskyld, kan du også drysse dem med lidt sesamfrø, eller andet drys.
Jeg får altid 12 pølsehorn ud af denne opskrift, men hvis du laver dem mindre, kan du sagtens få flere ud af 1 portion.
3 Kommentar
Mia b. Nielsen
22. maj 2020 at 10:27Det er altså verdens BEDSTE opskrift på pølsehorn 😋😋😋 de er altid bløde og lækre.. Jeg bruger gerne lidls kyllingepølser.. Mums det er guf guf guf.. Tak for den lækre opskrift
Camilla
22. maj 2020 at 11:35Hej Mia
Dejlig besked – tusind tak 🌻
Jeg har også selv bagt dem med kyllingepølse de sidste par gange og det er VIRKELIG godt 🤤
Mvh Camilla
Josephine
4. august 2024 at 17:11Lækre pølsehorn, jeg har bagt mange gange!
Har du prøvet at koldhæve dem?