På denne tid af året med dejligt vejr, lange lyse dage og varme nætter, er der intet som at grille og hygge i haven, med familie og venner. Når vi griller her hjemme, kommer der altid et par gode pølser på grillen, og når der bliver serveret pølser, så bliver der også serveret ketchup. De sidste par år har jeg selv lavet ketchuppen, og nu vil familien simpelthen ikke spise andet ketchup. Så på denne tid af året, bliver der lavet en ordentlig portion hjemmelavet ketchup, så vi har til et godt stykke tid.
Smagen af en portion hjemmelavet ketchup er noget helt særligt, og når du først har smagt en hjemmelavet ketchup, vil du aldrig mere købe en Heinz, Beauvais eller andet ketchup brand. Hjemmelavet ketchup smager helt igennem fantastisk og så er det faktisk ret nemt at lave, ja selv ungerne synes at det er ret sjovt, at være med til at lave ketchup. Den hjemmelavet ketchup har en frisk og intens smag af tomat, samtidig med at den har en skøn sødme, der runder smagen af ketchup rigtig godt af.
Her hjemme serveres ketchupen som tilbehør til pomfritter, hjemmelavet burger, hotdogs, pølser, pølsehorn og til pastaretter. Ja det bliver faktisk serveret til alt hvad vi kan slippe afsted med, da det en en stor-favorit bland ungerne. Jeg tror faktisk ikke, at jeg kender et barn der ikke kan lide ketchup, så tag endelig ungerne med i køkkenet og lad dem være med til, at skabe lidt magi i køkkenet. Denne ketchup er “kendt” i hele familien og der bliver oftes spurgt på den, når der bliver holdt familie tamtam, så den er mere eller mindre, en fast inventar i vores køleskab, så vi altid har ketchup lige ved hånden.
Opskrift på hjemmelavet ketchup
Print OpskriftIngredienser
- 500g tomater
- 2 æbler
- 150g løg
- 1 rød peberfrugt
- 15g salt
- Friskkværnet peber
- 2 spsk tomatpure med top
- 1 dåse hakket tomater
- 70 g rørsukker
- 0.5 dl æble edikke
- 1 tsk kanel
- 1 håndfuld persille - kan erstattes med basilikum, eller helt undlades.
Instruktioner
Tomater, æbler, løg og peberfrugt skæres i tern, og persillen hakkes.
Kom alle ingredienserne i en stor gryde og lad det koge under låg, ved svag varme i 1 times tid. Husk at give det en omrøring i ny og næ.
Efter 1 time køles det lidt af, hvorefter det blendes med en stavblender. Blend til til en glat og jævn ketchup.
Kom eventuelt ketchuppen tilbage i gryden og kog videre, til ketchuppen er tilpas tyk i konsistensen.
Noter
Du kan også komme ketchuppen igennem en sigte, så du er sikker på, at eventuelle klumper og små tomat kerner bliver sigtet fra.
Opbevar ketchuppen i en tætsluttet beholder, eller kom den på glas med låg. Denne opskrift giver en stor portion på omkring 8 dl, som sagtens kan holde sig længe på køl. Uåbnet kan det holde omkring 1-2 måneder og åbnet omkring 2 uger.
Ingen kommentar