Drikke/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på frisk mynthe-jordbær-koldskål smoothie

Opskrift på frisk mynthe-jordbær-koldskål smoothie

Puha sikke en varme vi har i øjeblikket, eller vi har det ihvertfald varmt her i København. Rasmus og jeg er netop hjemvendt fra en tiltrængt forlænget weekend i London, væk fra den travle hverdag og væk fra larmen af 3 unger. Det kan virkelig anbefales, at hive stikket ud og bare nyde hinanden, og mindes hvorfor det enlig er at man er sammen, det er nemlig noget vi her hjemme, er ret gode til at glemmer i vores travle hverdag. En kærestetur hvor tingene bliver sat lidt i perspektiv, alt for lange gå ture, lækker mad, drinks i lange baner og bare tage tingene i vores tempo, hvor fokus simpelthen er på os selv og vores kærlighed til hinanden. Nøj hvor var det bare tiltrængt! Jeg kan nærmest ikke mindes hvornår vi sidst har haft børnefri, eller hvornår vi har haft børnefri og ikke har haft andre planer, end bare at nyde hinanden. Det er altså noget man gør alt for sjældent og noget vi er blevet enige om, skal gøres lidt oftere, så vi ikke glemmer os selv og hinanden.

Når men nu skal det jo enlig dreje sig om denne herlighed, af en smoothie. Vi kom jo hjem fra London til lidt af en hedebølge, hvis du spørg mig. Jeg er ikke særlig god til alt for varme temperature, ej heller for kolde. Jeg bliver faktisk lidt som et lille barn, sur, irriteret, træt, ugidelig og mister fuldstændigt min appetit. Prøv og spørg Rasmus, om jeg er nem at leve sammen med, han vil helt sikkert sige, NEJ! Jeg har enlig lidt ondt af den kære mand af og til, hihi.

Vi var hjemme sent mandag og grundet varmen var min appetit ikke særlig stor. Det skal så også lige siges, at vi havde spist en sen stor frokost i lufthavnen, i Gatwick lufthavn. Jeg hoppede derfor i Netto, for at handle lidt ind, thank god for at Netto nærmest har døgnåbent, desværre var mere eller mindre alt udsolgt, så jeg kom kun afsted med det absolut nødvendigste, så der var mælk, morgenmad og lidt brød og grønt til ungernes frokost. Så det var enligt en lidt tøm køleskabet/fryseren agtigt ting, der inspirerede mig til denne helt igennem lækre smoothie. Rasmus var især vild med den, så det er vidst ikke sidste gang, at den er blevet lavet. Jeg tror faktisk også at den vil være ret lækker, at have med til madpakken, så måske ungerne er heldige, at den snart kommer med i skole til deres frokost.

Denne smoothie har en rigtigt lækker blød og cremet konsistens, og så er den dejlig frisk i smagen, se det er noget vi kan li’. Den er ualmindelig nem at lave og så tager det ingen tid at bikse den sammen. Se det er en opskrift, lige for mig! Denne opskrift giver en stor portion, på lige omkring 1 L, for så er der nok til en familie på 5. Skulle der mod forventning være lidt leftovers, så kan det med fordel holde sig på køl, til ihvertfald dagen efter.

jordbær-koldskål smoothie

Du skal bruge følgende: 

  • 0.5 L Kærnemælk
  • 0.5 L Natural yoghurt
  • 200 g frosne jordbær
  • 10 store friske Mynthe blade
  • 1 tsk Vaniljepulver
  • 2 spsk Sukker
  • Eventuelt: Citronsaft efter smag

Sådan gør du:
Blendt alle ingredienserne godt sammen i en blender, til du har en lind og cremet smoothie. TIP! Smag den endelig til, måske du ønsker at tilføje lidt citronsaft, lidt ekstra sukker, eller måske du ønsker en mere gennemtrængene smag af mynthe. Du kan også tilsætte en stor håndfuld isterninger, hvis du ønsker en lidt tykkere smoothie.

Jeg serverede den lækre smoothie i højeglas, hvor jeg havde kørt lidt Zero jordbær topping op ad siderne, bare for at gøre den ekstra indbydende. Jeg lagde også et par friske jordbær, skåret i små stykker i hvert glas. Derudover pyntede jeg glassene med en skive citron, friske jordbær, en lille kvast frisk mynthe og knuste kammerjunker.  Mums for en lækker frisk sommer herlighed! Server den som en snack når lækkersulten mælder sig, som en late night snack, eller måske som en lækker frisk sommerdessert, ja den kan jo enlig indtages når som helst.

Husk sugerør og eventuelt en ske til at fiske jordbær og kammerjunker op med, ellers ender det i noget værre fedteri, just saying. Ej jeg er simpelthen nødt til, at hoppe i køkkenet og lave en omgang mynthe-jordbær-koldskål smoothie igen, jeg sidder helt og savler bare ved tanken om en! Rigtig god fornøjelse med at lave denne lækre sag.

Opskrift på lækker sommerdessert - koldskål smoothie

 

Ingen kommentar

Skriv et svar