Kager/ Opskrifter

Opskrift på overdådige cremelinser

Opskrift på overdådige cremelinser

Det er efterhånden et par uger siden, at jeg stod i vores køkken i fuld sving, med at bage disse overdådige smørbagte cremelinser. Det er alt for sjældent at vi får linser her hjemme, jeg kan fakstisk ikke huske hvornår jeg sidst har spist en, så det er nok et par år siden. Enlig er det også fordi jeg altid bliver så utrolig skuffet, når jeg har købt en hos bageren, enten er de tørre og kedelige, ellers har de været utrolig nærige med cremen, og så er der altså ikke rigtig noget ved en cremelinse.

Opskrift på smørbagte cremelinser

Når men for lidt tid tilbage fik jeg en utrolig crawing efter cremeliner, hvilket nærmest aldrig sker, så jeg fik den strålende ide selv at bage dem. På den måde, kunne jeg selv styre hvor meget creme, linserne skulle indholde, for helt ærligt, så kan en linse nærmest ikke indholde for meget creme, hihi.

Jeg brugte en silikone form til linser, da jeg bagte dem, men jeg må indrømme at jeg bliver nødt til, at investere i nogle rigtig linse forme, dette er enlig kun for udseendes skyld og intet andet. For mig er udseendet utrolig vigtigt, så jeg vil rigtig gerne kunne lave linser, med det klassiske bølget udseendet. Det må klart blive mit næste køb, når der skal udvides i min kageredskabs samling. Anyhow, så kan det klart anbefales, at bage sine egne cremelinser. De smager simpelthen så fantastisk, og så får man hele 12 stk cremelinser ud af denne opskrift, så der er rigeligt til familien og vennerne, ja måske du er heldig at der er et par stykker tilbage, til dagen efter. De tager lidt tid at bage men jeg lover, at det er al tiden og besværet værd. Jeg lavede en dobbeltportion af min hjemmelavet vaniljecreme, da jeg gerne ville have nogle lækre og overdådige cremelinser, så hvis du ønsker at dine cremelinser skal indeholde lige så meget creme, som mine på billederne, så skal du lave en dobbeltportion af opskriften, just saying.

hjemmelavet creme linser - opskrift

Du skal bruge følgende til mørdejen: 

  • 300g hvedemel
  • 150g stuetempereret smør
  • 100g flormelis
  • 1 æg

Du skal bruge følgende til cremen: 

  • 1 portion vaniljecreme – Eller dobbelt portion, hvis du ønsker en overdådig cremelinse.

Sådan gør du: 
Start med at lave kagecremen og lad den afkøle helt.
Ælt alle ingredienserne til mørdejen sammen, til en ensartet dej og stil den på køl i 30-60 minutter.
Rul halvdelen af den kolde mørdej ud,på et let meldrysset bord, til en tykkelse på omkring 3 mm. Udstik cirkler af dejen. TIP! For at regne ud hvilken størrelse udstikker du skal bruge, så skal du du bruge en udstikker der er 4 cm større i diameteren, end de forme du anvender.
Læg hver dejcirkel ned i en smurt linseform og pres den godt ud i kanterne og ned i bunden.
Pisk den kolde creme godt igenem. Fyld hver mørdejsforet form tre fjerdele op, med den lækre hjemmelavet vaniljecreme.
hjemmelavet cremelinser
Rul resten af den kolde mørdej ud. Udstik den igen og læg dejcirklerne over cremen som låg. Tryk kanterne af for overflødig mørdej.
Bag cremelinserne i en forvarmet ovn ved 180 grader, i ca 15 minutter til de er gyldne. Tip! bagetiden kan varierer, da alle ovne varme forskelligt, så husk at holde øje med dine cremelinser.

Når linserne er helt afkølet er de klar til at blive nydt. Nyd dem samme dag de er bagt, da de klart er bedst på dagen.

opskrift på hjemmelavet verdens bedste cremelinser

2 Kommentar

  • Reply
    Klaus Kilgast Andersen
    5. februar 2017 at 18:53

    Er cremen også bagefast, når man pisker den op med fløde? Som beskrevet i opskriften?
    Vh. Kwalle the bakerboy

    • Reply
      Camilla
      5. februar 2017 at 20:27

      Hej Klaus

      Jeg vil ikke anbefale at vaniljecremen skal vendes med flødeskum, når den bruges i denne opskrift. Vaniljecremen vendes kun med flødeskum hvis den skal benyttes i lagkage eller som tilbehør til en tærte 🙂

      Rigtig god søndag

      Mvh Camilla

    Skriv et svar