Andre lækkerier/ Opskrifter

Opskrift på hjemmelavet vaniljecreme

vaniljecreme

Jeg har i alt for mange år købt poserne med vaniljecreme, der blot skal blandes med mælk og wola, så står du med en vaniljecreme. Jeg har altid tænkt, at det var for besværligt, at lave sin egen vaniljecreme fra bunden af og alt for mange ting, har kunne gå galt under processen.

Jeg besluttede for et par uger siden, at se frygten i øjnene og lave min egen vaniljecreme. Jeg må sige, at det var og stadig er det hele værd! Det tager ingen tid at lave sin egen prikket vaniljecreme, og smagen er SÅ meget bedre.

Jeg har været igennem rigtig mange forskellige opskrifter, for at finde den nemmeste og mest lækre opskrift af dem alle! Jeg har virkelig været igennem nogle kedelige og smagsløse opskrifter, med en underlig klistret og klumpet konsistens. Hvad årsagen til problemet med disse opskrifter har været, ved jeg simpelthen ikke, så jeg forstår godt, hvis du har smidt håndklædet i ringen. Hvis du også har været nogle uheldige opskrifter igennem.

Men nu er det altså slut, med at være uheldig, for med denne opskrift kan det simpelthen ikke gå galt, eller det har det ihvertfald ikke gjort for mig. Hvis du blot følger opskriften, så får du en lækker og blød, vanilje prikket vaniljecreme, mums.

Denne opskrift er efter min mening, den helt rette opskrift på en hjemmelavet vaniljecreme. Den har en blød og cremet konsistens, den helt rette mængde sukker, så cremen heller ikke bliver alt for sød og så smager den skønt af vanilje.

Alt i alt, er det en rigtig god og afbalanceret vaniljecreme, efter min mening.

Denne opskrift giver ca 1/2 L vaniljecreme.

Opskrift på hjemmelavet vaniljecreme

Print Opskrift

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 4 spsk sukker
  • Kornene fra 1 vaniljestang, samt den tomme vaniljestang
  • 2 spsk maizena
  • 2 æggeblommer

Instruktioner

1

Pisk vaniljekorn, sukker, maizena og æggeblommer godt sammen i en skål.

2

Bring mælken og den tomme vaniljestang i kog og tilsæt æggemassen i en tynd stråle, under konstant piskning. Skru ned på medium varme og kog din vaniljecreme igennem i 1-2 minutter, mens du fortsat pisker. TIP! Vaniljecremen koges igennem, for at undgå smagen af maizena. Så det er vigtigt at cremen for slået et par bobler inden du tager den af varmen.

3

Kom vaniljecremen i en ren skål og dæk den til med film helt ned på cremen TIP! Så undgår du kondens og samtidig undgår du også, at cremen får en kedelig tør skorpe. Husk at fjerne den tomme vaniljestang, inden afkøling.

4

Lad cremen afkøle helt inden brug.

Jeg elsker at gøre min vaniljecreme ekstra blød, ved at piske 1/4 L piskefløde til flødeskum og vende i vaniljecremen. Så får du en ekstra lind creme, som er perfekt til lagkager og tærter.

Jeg bruger altid denne udgave med flødeskum, i mine frugt lagkager, det er en sikker vinder hver gang.

Når jeg laver udgaven med flødeskum, så pisker jeg altid den kolde vaniljecreme godt igennem i et par minutter, inden jeg vender den med flødeskum, så undgår jeg at få små klumper, i den bløde fløde-vaniljecreme.

Rigtig god fornøjelse.

kagecreme

Ingen kommentar

Skriv et svar