Hvis du har fulgt lidt med på bloggen i ny og næ, så ved du at jeg har en svaghed for alt kageværk med crumble, derfor er disse blåbærmuffins, med en lækker sprød crumble ingen undtagelse. De smager helt fantastisk og er dejlig bløde, med en skøn sprød crumble på toppen, whats not to like ?
Jeg havde en pose blåbær i fryseren, som jeg længe havde tænkt på, på en eller anden måde skulle indgå i en muffins. Jeg bager alt for sjældent muffins, hvorfor ved jeg ikke, for jeg er faktisk ret stor fan af lige netop muffins. Når men anyhow, så besluttede jeg mig for, at bruge de sidste blåbær i fryseren, i en lækker, let, luftig og vaniljeprikket muffin, kombineret med en sød og sprød crumble på toppen. For hvem elsker ikke en luftig muffin og sød crumble ? Jeg kender ihvertfald ingen, der ville sige nej tak, til sådan en herlighed, hihi.
De er super nemme at lave og kræver ikke speciel meget tid, eller for den sagsskyld behøver du enlig heller ikke være den helt store bager, med de vildeste færdigheder. Så længe du bare følger opskriften, så kan det ikke gå helt galt. Du kan med fordel erstatte blåbærene med en anden frugt, eller hvad du helst foretrækker. Det er nemlig en rigtig god basis opskrift, som du sagtens kan bygge videre på, og udvikle præcis som du lyster. Det er kun fantasien der sætter grænser.
Denne portion gav mig 8 stk store blåbærmuffins, med en generøs mængde sprød crumble topping.
Du skal bruge følgende til dejen:
- 1.5 cup hvedemel
- 3/4 cup sukker
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- Kornen fra 1 vaniljestang
- 1/3 dl olie
- 1 æg
- 1/3 mælk
- 1 cup blåbær
Sådan gør du:
Sigt mel, sukker, salt, bagepulver og vaniljekorn sammen i en skål.
I en anden skål blandes olie, æg og mælk godt sammen.
Tilsæt de våde ingredienser til de tørre ingredienser og mix det godt sammen, men uden at overmixe det.
Tilsæt blåbær og vend dem forsigtigt i dejen.
Kom dejen i muffinsforme. TIP! De vokser en del i ovnen, så fyld muffins formene til lige lidt over halvvejs.
Du skal bruge følgende til crumble:
- 1/3 cup hvedemel
- 1/2 cup sukker
- 55 g blødt smør
- 1.5 tsk kanel
Sådan gør du:
Smøren og resten af ingredienserne ælt godt imellem fingrene, til små krummer.
Fordel de små krummer jævnt, over dejen i mufinsformene.
Bag dine blåbær muffins i en forvarmet ovn, ved 200 grader i 20-25 minutter. TIP! Husk at bagetiden kan variere.
Lad dine blåbærmuffins med sprød crumble, afkøle helt inden servering.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar