Aftensmad/ Opskrifter

Opskrift på butter chicken ala Camilla

Opskrift på butter chicken ala Camilla

For lidt tid tilbage lavede jeg en stor portion Butter chicken, altså en butter chicken efter mine smagsløg, da jeg ikke er til alt for krydret, eller stærk mad for den sags skyld. Vi fik aldrig stærkt mad da jeg var barn. Jeg er opvokset med god gammeldags dansk mad, ligesom mormor lavede den, her var det så bare min mor der lavede det. Der var altid rigeligt med mad og der blev aldrig sparet på fløden, det er enlig et under at jeg ikke var eller er overvægtig, med min forkærlighed for søde sager.

Butter chicken opskrift

Jeg elsker at lave denne form for simremad, spækket med god smag og masser af kærlighed. For mig er der et eller andet magisk ved simremad. Denne form for mad formår, at samle vores lille familie om bordet og bare nyde hinanden på en helt anden måde. Det er ærgerligt at man ikke har tiden til, at lave sådan en omgang mad hver dag. Jeg lavede derfor en stor portion, så halvdelen kunne kommer i fryseren til en anden gang.

Denne Butter chicken har en dejlig cremet konsistens og er lige tilpas krydret, men den er krydret til den spicy side. Eller det er den ihvertfald ifølge mine og vores ungers smagsløg. Måske du skal have spicet den lidt mere op, så husk endelig at smage den til undervejs, så du kan justere og tilpasse smagen. Jeg serverede denne lækre butter chicken, med en omgang hjemmelavet Naanbrød og basmati ris – Mums hvor var det altså bare lækkert. Hvis du aldrig har smagt Butter chicken før, så er det altså på tide, for så er du virkelig gået glip af noget af en smagsoplevelse.

Du skal bruge følgende: 

 • 1.5 dl Naturel yoghurt
 • 2 tsk chilipulver
 • 1 tsk gurkemeje
 • 1 tsk kardemomme
 • 2 tsk spidskommen
 • 2 tsk garam masala
 • 3 store fed hvidløg
 • 1 lime, saften
 • 2 tsk friskrevet ingefær
 • 1 dåse hakket tomater
 • 500 g kyllingbryst, skåret i tern
 • 50 g smør
 • 2 spsk olie, hakket
 • 0.5 dl Milda madlavningsfløde
 • Salt + peber

Sådan gør du:
Blend youghurt, chili, gurkemeje, kardemomme, spidskommen, garam masala, hvidløg, saften fra 1 lime, ingefær og dåsetomaterne sammen til en lind og cremet sauce. Hæld saucen over kyllinge stykkerne og lad det trække i 2 timers tid.
Smelt smør og olie og sautér løgene, til de er blanke.
Tilsæt kylling, sauce og fløde og lad det simre ved lav varme i 45-60 minutter. TIP! Husk at smage til undervejs og eventuelt tilpasse krydringen.

Server med Naanbrød og ris.

Opskrift på hjemmelavet butter chicken

Ingen kommentar

Skriv et svar