Morgenmad/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på sund havregrød med æg og kanel

Opskrift på sund havregrød med æg og kanel

Jeg kører fortsat efter min kostplan og samtidig er jeg begyndt, at tælle mit kalorie indtag, så vidt det nu er muligt. Jeg har heldigvis en app, til at hjælpe mig med kaloriedelen, det gør altså bare livet en del nemmere, når man kan få hjælp til den del, for hold nu fast det er en jungle, at finde rundt i det med kalorierne.

Min morgenmad består mere eller mindre, af det samme hverdag og nej jeg er stadig ikke træt af det. Jeg spiser enten pandekager eller havregrød, begge dele er lavet af præcis det samme, så det er jo enlig bare slut resultatet, der er lidt anderledes. Jeg må inddrømme, at de førte par dage med denne type morgenmad, var svære at komme igennem, men idag vil jeg ikke være foruden. Jeg er vild med min morgenmad, og jeg er vild med den gode mæthedsfornemmelse jeg får af denne morgenmad. Første gang Michelle fortalte mig, at jeg kunne lave en havregrød med æg og æggehvide, var jeg ved at falde bagover på stolen, for føj hvor lød det bare ikke særlig lækkert, min første tanke var, føj for satan, det får du mig aldrig til at spise, men hey, nu sidder jeg her og kan ikke leve uden min havregrød, så giv det lige en chance, inden du dømmer maden.

Jeg har aldrig kunne fordrage havregrød lavet på vand, jeg har KUN kunne spise det lavet på mælk, så det var med ambivalente følelser, at jeg begav mig ud i denne opskrift, hvor havregrøden er lavet på vand og æggehvider. Jeg har også lavet den på vand, æg og æggehvide, jeg har bare valgt at lave et blødkogt æg istedet, da jeg har en svaghed for blødkogte æg. Begge variationer af havregrøden bliver simpelthen så lækker. Resultatet er en lækker cremet og fyldig havregrød, proppet med gode proteiner, altså alt i alt, en sund og nærende start på dagen.

Havregrød med æg og kanel

I hverdagene spiser jeg min havregrød toppet med nødder, og i weekenden forkæler jeg mig selv, med en portion havregrød toppet med banan og nødder. Åhhh hvor jeg bare ser frem til weekenderne, for banan er simpelthen prikken over I’et. Min morgenmad i hverdagen udgør 235 Kcal og i weekenden, når jeg topper min havregrød med banan, så udgør den 265 Kcal. Jeg er begyndt, at give mig selv lidt mere frihed i weekenderne, for ellers ender det med at jeg køre surt i denne nye livsstil, og det er jeg slet ikke klar til, jeg har så meget blod på tanden lige i øjeblikket. Denne opskrift er taget ud fra det kalorie indtage der er sat til mig, så du dobler bare portionen op, hvis dit kalorie indtag skal være større end mit. Det er vigtigt at lytte til sin egen krop, og gøre hvad der er godt for dig.

Opskrift på sund havregrød med æg og kanel

Print Opskrift
Serveringer: 1 Forberedelsestid: 10 minutter

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 0.5 tsk kanel
  • 2 dl vand
  • 2 æggehvider
  • 1 æg
  • 5 g nødder
  • Eventuelt Sukrin eller Sukrin gold
  • 30 g banan

Instruktioner

1

Kom havregryn, kanel og vand i en gryde.

2

Når havregrøden er begyndt at samle sig, tilsættes æg og æggehvide under omrøring. TIP! Du kan også undlade ægget i havregrøden, og lave et blødkogt æg istedet, lige som jeg gør.

3

Når havregrøden har den ønskede konsistens, tages den af varmen.

4

Server havregrøden med et strøg sukrin/sukrin gold, banan og hakket nødder.

Som sagt, så spiser jeg kun banan på min havregrød i weekenderne, men nøj hvor gad jeg godt spise det hver morgen. Jeg glæder mig som et lille barn til, at jeg har nået mit mål og mit kalorie indtag igen må blive “normalt”, så jeg kan toppe min havregrød eller mine pandekager med banan.

Ingen kommentar

Skriv et svar