Andre lækkerier/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Opskrift på lækker vaniljeprikket æblegrød

Opskrift på lækker vaniljeprikket æblegrød

Der er intet som æblegrød og slet intet, som æblegrød på sin morgengrød. Ja faktisk så kan en portion vaniljeprikket æblegrød med fløde, også være ganske fantastisk. Jeg er personligt meget stor fan af det, især på en varm sommerdag, hihi. Hvis man er lidt fedt forskrækket, så kan fløden erstattes med mælk.

opskrift på hjemmelavet sund æblegrød

Jeg har altid et glas æblegrød i køleskabet, for jeg bruger ofte æblegrød på min morgengrød, eller i en omgang bagtgrød, så glasset holder sjældent længe. Ungern er også ret vild med at få det på deres havregryn, eller oven på deres pandekager. Ja mulighederne er mange, så det er bare at give sig i kast med det.

Det er simpelthen så nemt at lave hjemmelavet æblegrød, og denne opskrift er vel egentlig en af de sundere af slagsen, da jeg ikke bruger sukker i min æblegrød. Jeg lever fortsat efter min kostplan, men slet ikke lige så slavisk som i starten. Nu er det mere med måde og jeg får knap så dårlig samvittighed, hvis jeg vælger at synde en ekstra dag, i løbet af ugen. Så længe jeg træner og spiser sundt, så er min krop i balance og min sygdom lidt mere i skak, hvilket betyder, at jeg har færre daglige smerter. Det er lidt en win-win for mig og ikke mindst min familie, der bliver forskånet for mit brok, når jeg har meget ondt.

Jeg laver altid en mindre portion æblegrød, så det passer med, at det kan være i et lille sylteglas. På den måde har jeg altid frisk æblegrød i køleskabet og så synes jeg bare, at det er væsentlig nemmere at håndtere en mindre portion æblegrød, end en stor portion. Jeg hader at skrælle æbler, så hellere lave æblegrød lidt oftere, end at skrælle 2 kg æbler. Dovenskaben længe leve, hihi. Ønsker du en støre portion, så dobler du naturligvis bare opskriften op, mere simpelt kan det vidst ikke blive.

Nem og hurtig hjemmelavet æblegrød

Opskrift på lækker og sund hjemmelavet æblegrød.

Du skal bruge følgende:

  • 6 æbler
  • 2 spsk sukrin
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 3 spsk vand

Sådan gør du: 
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i små stykker.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel kornene i din Sukrin med bagsiden af din kniv, så kornene bliver godt fordelt.
Kom æbler og vaniljesukker i en gryde og tilsæt vand . TIP! Jeg foretrækker at lave æblegrøden på en pande, men det er klart en smagssag.
Kog det hele op og skru så ned på middelvarme. Lad det små simre 5-10 minutter, eller til vandet er fordampet og æblerne letter udkogte. Hvis vandet fordamper for hurtigt, så tilsæt lidt ekstra. TIP! Jeg kan godt lide at der stadig et lidt bid i æblerne, så jeg stopper gerne kogningen, inden æblerne er helt udkogte.
Brug en kartoffelmoser eller gaffel, og mos æblerne godt igennem, til du har den ønskede konsistens.
Lad grøden afkøle og kom det på et skoldet sylteglas, eller anden emballage der slutter helt tæt.
Opbevar din sunde vaniljeprikket æblegrød på køl.

Server æblegrøden kold med lidt fløde, eller server den imens den stadig er lun, med en scoop vaniljeis. Mums siger jeg bare.

lækker hjemmelavet æblegrød uden sukker

Min fortrukne morgengrød er i øjeblikket en lidt grovere en af slagsen, nemlig en omgang byggrød med ristede hasselnødder, 1 tsk skyr, 1 tsk Dulce de Leche, som toppes med en ordentlig omgang æblegrød. Præcis denne morgengrød stod på menuen i morges og hele familien var tossede med den.

 

 

Ingen kommentar

Skriv et svar