Kager/ Opskrifter

Opskrift på nok verdens nemmeste chokoladekage

lækker og luftig chokoladekage opskrift

I går fik Linus og jeg den pragtfulde ide, at lave en chokoladekage. Jeg har efterhånden delt et par opskrifter eller to, på forskellige udgaver af chokoladekage og brownies, så nu er det vel egentlig på tide, at denne opskrift kommer på bordet. I min optik er dette måske en lidt kedelig og tam chokoladekage, men af og til er både kedeligt og tamt, lige det man har brug for. Det var det ihvertfald i går, hihi.

Opskrift på nok verdens nemmeste chokoladekage

Da det var Linus der egentlig styrrede showet i går, var det også Linus der fik lov til at styre dekoreringen af kagen. Der er ingen “fest” uden kage og spørg du Linus, så er der ingen kage uden en masse krymmel og glitter. Man skal altså heller ikke gå ned på krymmel, så Linus gik all in på vores hjemme importeret krymmel, som kommer hele vejen fra USA. Lige nu fortryder jeg, at vi ikke købte mere af den farvestrålende krymmel med hjem, for hold nu fast hvor kommer man egentlig i godt humør af de skønne og friske farve. Man kan simpelthen ikke undgå, at blive bare lidt glad i låget af det! Desuden skal jeg også bruge en ret stor mængde krymmel, til den funfetti kage jeg har i tankerne at lave. Næste gang vi skal til USA, bliver der købt en ordentlig stak krymmel med hjem, hihi.

Linus fik rigtigt piftede en ellers lidt kedelig chokoladekage op, til noget meget festligt. Det er egentlig utroligt så lidt der skal til, for at gøre noget indbydende. Egentlig er kagen yderst indbydende i sig selv, den eneste grund til at jeg synes, at det er en lidt kedelig og måske lidt tam chokoladekage, er at jeg ELSKER en rigtigt “klam” og snasket chokoladekage, så så snart jeg sætter tænderne i en lækker og luftig chokoladekage, så bliver den i mine øjne lidt kedelig og tam, hvilket der på ingen måde er noget galt med. Dette er nemlig en rigtigt lækker og klassisk chokoladekage, som er dejlig let i konsistensen, fuldstændig som en rigtig klassisk chokoladekage skal være. Den vil være super perfekt, at serve til en børnefødselsdag.

Udover at det er en lækker og luftig chokoladekage, så er den også virkelig nem at lave. Det tager ingen tid at bikse den sammen og jeg er sikker på, at du har alt hvad du skal brug af ingredienser i dine køkkenskabe. Jeg har ihvertfald altid alle ingredienser til denne lækre og luftige chokoladekage i mine skabe.

Opskrift på den lækreste klassiske chokoladekage

Opskrift på nok verdens nemmeste chokoladekage.

Du skal bruge følgende: 

  • 250g hvedemel
  • 300g sukker
  • 8 spsk kakao
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt
  • 150g smeltet smør
  • 2 æg
  • 2.5 dl mælk

Sådan gør du:
Sigt alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt smeltet smør, æg og mælk og rør det godt sammen.
Kom dejen i en smurt bageform. TIP! Jeg brugte en lille bradepande ca 20×30 cm.
Bag kagen på nederste rille i en forvarmet ovn, ved 180 grader i ca 30-35 minutter. TIP! Husk at holde øje med kagen, da alle ovne varmer forskelligt.
Lad kagen afkøle.

Når kagen er helt afkølet, pyntes den med din fortrukne glasur. Jeg foretrækker altid den klassiske hvide glasur, på en chokoladekage som denne, men det er en smagssag, så gør som du lyster. Der er ingen facitliste for hvordan kagen skal se ud, så “go nuts”.

Et ekstra lille tip! Kagen kan nedfryses, hvis du mod forventning skulle have lidt kagerester. Det er også en fordel, hvis du vil være lidt på forkant med desserten, eller blot være forberedt på uventede gæster.

opskrift på lynhurtig chokoaldekage

Ingen kommentar

Skriv et svar