Morgenmad/ Opskrifter

Syndig bagt morgenmad med masser af bær – opskrift på sundere morgen crumble

Bagt morgenmad med masser af bær - sundere crumble

Her til morgen vågnede jeg med en frygtelig crumble crawing. Det føles som hundrede år siden, at jeg sidst mæskede mig i en lækker omgang blåbær crumble, så den må nok snart på dessert menuen her hjemme. Da det ligesom var lidt for tidligt på dagen, til at indtage en omgang crumble, besluttede jeg mig for, at forsøge mig med en lidt sundere “crumble” udgave, hvilket udmønstrede sig til denne alt for skønne og ret så indbynde morgenmad.

Opskrift på lækker bagtgrød med masser af bær - sundere crumble

Det var en ret så spontan morgenmad, så jeg måtte på rov i skuffer, skabe, køleskab og fryser for at grave alt mulig godt frem. Jeg har altid så forbandet mange rester af alt muligt liggende, så i i dag blev der virkelig ryddet godt ud i alle resterne. Gudskelov, for jeg trængte virkelig til den ekstra fryseplads, hihi.

Har du smagt bagtgrød før ? Ellers så kan jeg på det varmeste anbefale det, for du er virkelig gået glip af noget. Bagt grød smager virkelig godt og er en lækker og syndig måde, at indtage sin morgenmad på. Det mætter godt, altså på den gode måde og ikke på den der tunge øv måde. Denne syndige bagte morgenmad, har en perfekt kombination af søde og syrlige bær, som er toppet med en utrolig lækker og velsmagende bagtgrød, som er svampet på den gode måde, med et lettere sprødt ydre. Hvis jeg selv skal sige det, så synes jeg faktisk at jeg har ramt det der minder om en sund crumble ret så godt. Det her må være min udgave af en klassisk crumble i en nyfortolket udgave, som kan indtages som en lækker og syndig morgenmad, eller som en late night snack. Der er ikke gået ned på mængden af bær eller kvaliteten af råvarerne. Opskriften indholder lots and lots of berrys, fuldstændig ligesom en rigtig crumble skal.

Den er ret så nem at lave, kræver få redskaber og faktisk så behøver du ikke, at have den store erfaring i et køkken, for at kunne bikse den her sammen. Det der tager længst tid er bagningen, så her er det altså en god ide, med en portion tålmodighed og en mave der er indforstået med lidt ventetid. Min mave er sjældent tålmodig, så jeg har ret svært ved at fjerne blikket fra ovnen, da jeg godt vil sætte mine tænder i den bagte grød hurtigst muligt. Kender du den følelsen ?

Opskrift på nem og lækker bagt morgenmad med bær

Opskrift på syndig bagt morgenmad med masser af bær.

Du skal bruge følgende til første step: 

Sådan gør du: 
Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål.
TIP! Jeg brugte lidt forskellige bær rester fra fryseren, så min frugt del bestod af hindbær, brombær, jordbær, ribs, solbær, kirsebær, ananas og lidt friskt æble. Det var en virkelig god kombination!
TIP!! Majsstivelse kan sagtens undlades, det gør blot, at saften fra al frugten bliver lidt tykkere i konsistensen, så det ikke er helt flydende.
Kom herefter frugten i bunden af en brødform, eller i et ildfastfad og stil til side.

Du skal bruge følgende til den bagte grød: 

Sådan gør du: 
Rør alle de tørre ingredienser godt samme i en skål.
Tilsæt herefter de våde ingredienser og rør godt igen.
Kom grøden over frugten og fordel den i et jævnt lag, som slutter helt tæt til kanterne.
Top grøden med lidt æble og grofthakkede nødder.
Tilsidst strøs grøden med et tyndt lag kokossukker. TIP! Dette giver et lækkert og lettere sprødt karamelliseret ydre.
Bag grøden i en forvarmet ovn ved 180 grader, varmluft, i ca 35-40 minutter.

Dette giver en stor portion bagt morgen crumble, så der er rigeligt til 3-4 personer, alt afhængig af portion størrelsen. Hvis du mod forventning har lidt rester tilbage, så gem dem til dagen efter, hvor du kan varme grøden op igen. Varm grøden op ved 150 grader i 10-15 minutter, hvorefter du igen kan indtage den lækreste bagte morgenmads crumble. Det smager lige så himmelsk som dagen før, så hold dig endelig ikke tilbage, med at lave denne “store” portion morgenmad.

Server den pragtfulde morgen crumble som den er, og lad den tale helt for sig selv. Den kræver ingen introduktion, topping eller andet, it’s the perfect breakfast in all its glory, meeen hvis nu du er lidt ligesom mig, der bare ikke kan finde ud af, at gå ned på topping. Så kan jeg anbefale at toppe den med 1 tsk skyr og Dulce de Leche, mums for en herlig omgang morgenmad.

hurtig og nem bagtgrød med masser af bær - lækker opskrift på morgenmad

 

Ingen kommentar

Skriv et svar