Jeg synes at efteråret for alvor har meldt sin ankomst. Det betyder at det bliver tidligere mørkt, bladene på træerne visner, de grå og overskyde tider ankommer. Jeg er typen der bliver vinterdeprimeret, så denne tid af året, tager jeg bestemt ikke imod med kyshånd. Jeg synes til gengæld at det er utrolig hyggeligt, at vi igen kan tænde stearinlys og hygge i sofaen, under dynerne til en god film i flimmerkassen, drikke varm kakao med en masse flødeskum og spise lune friskbagte boller.
Dagen i dag har for engang skyld været stille og rolig. Jeg tog tidlig fri fra arbejde, imod at arbejde lidt i weekenden. Jeg besluttede mig for at bage en kage til ungerne og jeg, da Rasmus som altid er ude. Jeg elsker at være alene hjemme, så for min skyld, kan Rasmus mere eller mindre tage ud, når det passer ham uden, at han skal have dårlig samvittighed.
Jeg havde en masse blåbær i fryseren, så valget faldt meget naturligt, på en eller anden form for kage med blåbær, da jeg absolut ikke gad at handle. Puha de 200 meter vi har ned til Netto er jo alt for langt, dovenskaben længe leve, hah.
Valget faldt på en ualmindelig lækker og lidt anderledes crumble, da jeg aldrig har smagt blåbær crumble før. Jeg elsker blåbær, så en lækker lun blåbær crumle, er bestemt ikke til at brokke sig over. Blåbærrene smager friskt, ikke for sødt og så toppet med en lækker sprød og let knasende crumle. Whats not to like ? Jeg er uden tvivl solgt og det samme var ungerne. Jeg havde lidt hjemmelavet vaniljeis tilbage i fryseren, så jeg serverede den skønne lune blåbær crumble, med en kugle lækker fløjlsblød vaniljeis, mums, mine tænder løber stadig i vand.
Du skal bruge følgende til fyldet:
- 900 g blåbær
- 3/4 kop sukker
- 1 spsk citronsaft
- 4 tsk majsstivelse
- 0.5 tsk salt
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland sukker, majsstivelse og salt sammen.
Vend blåbærrene med citronsaft og sukkerblandingen.
Kom blåbærblandingen i et ovnfastfad.
Du skal bruge følgende til crumble:
- 90g blødt smør
- 1/4 kop farin
- 1 kop hvedemel
- 0.5 tsk salt
Smøren og resten af ingredienserne ælt godt imellem fingrene, til små krummer.
Fordel de små krummer i et jævnt lag over blåbærrene.
Bag kagen i 40-50 minutter. Efter 30 minutter, dækkes kagen let med sølvpapir hvorefter, at kagen bages videre. TIP! Husk at bagetiden kan variere.
Lad kagen afkøling i mindst 20 minutter før du servere den.
Kagen smager bedst, når den serveres varm eller ved stuetemperatur.
Du kan med fordel bage kagen, med en anden type frugt.
2 Kommentar
Anonym
23. juni 2018 at 20:10900 kg? Sørme mange blåbær! ;0)
Camilla
25. juni 2018 at 20:04Ja det er da alt for mange – godt at du er vågen, når jeg tydeligvis ikke er det. Tak 😉