Kager/ Opskrifter

Opskrift på lækker æble/rabarberkage med sprød crumle

opskrift på lækker æble/rabarberkage med sprød crumble

Sæsonens sidste rabarberhøst fra haven, blev brugt på at bage 2 møg lækre kager. Den ene kage, blev denne ret lækre æble/rabarberkage med en sprød crumble på toppen. Normalt plejer jeg kun at bage kagen med æbler, men jeg tænkte at det ikke ville skade også at prøve med lidt rabarber. Det kan jeg så oplyse på ingen måde skadede, kagen blev tværtimod lige et tand mere lækker, hvilket jeg ikke troede kunne lade sig gøre, men det blev den altså efter min mening.

opskrift på lækker kage med æble og rabarber

Jeg elsker svampet kager, så denne kager er lige blevet en af mine absolut yndlingskager. Der er masser af marcipan i dejen og en ordentlig portion frisk frugt i kagen, som alle bidrager til, at gøre kagen lækker og svampet. Jeg bagte kagen i 1 time og 20 minutter, grundet den store mængde frugt. Frugterne gør kagen meget fugtig, og som du måske kan se på billedet, ser kagen ikke færdigbagtud i midten, hvilket den bestemt er. Det er simpelthen grundet mængden af frugt. Så hvis du ikke er til at kagen bliver så fugtig, så skal du enten nedjustere mængden af frugt eller forlænge bagetiden.

Kagen kan holde sig i et par dage, uden at blive tør og kedelig, grundet marcipanen i dejen. Det eneste der måske kan blive lidt kedeligt, er den sprøde crumble, som nok er knap så sprød dagen efter. De søde æbler og de let syrlige rabarber er altså en ret god kombination. Rabarberne giver lige kagen et ekstra lille løft, så det hele ikke bliver for sødt. Bare tanken om denne herlighed, for mit mundvand til at løbe.

opskrift på crumblekage med æble og rabarber

Du skal bruge følgende crumble:

  • 75g koldt smør
  • 80g sukker
  • 80g mel
  • 50g groft hakket mandler

Bland mel og sukker. Smuldre det kolde smør i sukker/mel blandingen, til det ligner krummer. Kom til sidst de hakket mandler i.

Du skal bruge følgende til kagen:

  • 200g blødt smør
  • 300g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 æg
  • 1.5 tsk bagepulver
  • 260g mel
  • 140g marcipan
  • 400g rabarber
  • 2 æbler

Pisk smør, sukker og vaniljekornene godt sammen.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem hver æg.
Riv marcipanen groft og vend den i dejen.
Rengør rabarber og og æbler. Skær dem i små stykker af ca 1-1.5 cm.
Fordel dejen i en springform på 24 cm.
Fordel rabarber og æble over dejen og tryk dem lidt ned i dejen.
Fordel tilsidst crumble over rabarber og æbler.
Bag kagen ved 180 grader i ca 1 time 0g 20 minutter, men start allerede med at holde øje med kagen efter 1 time, da bagetiden kan variere meget alt efter hvilken bageform og ovn du bruger. TIP! Hvis din crumble begynder at blive for mørk, inden kagen er færdigbagt, så dæk kagen over med sølvpapir. Det forhindre kagen i at brænde på.

Server kagen som den er, eller gør som mig og server den med lidt creme fraiche, eller med lidt let pisket flødeskum. Mums!

2015-09-14 07.04.00

Ingen kommentar

Skriv et svar