Kager/ Opskrifter

Opskrift på lækker og frisk jordbærkage

Jordbærkage

Det er godt nok ved at være lidt tid siden, jeg lavede denne lækre jordbærkage, men ikke destomindre, smager den helt fantastisk. Jeg var så heldig at vinde 5 kg jordbær for lidt tid siden og i den forbindelse, lavede jeg denne lækre sag samtidig med, at jeg lavede en anden frisk jordbærkage.

opskrift på frisk jordbærkage

Kagen smager helt fantastisk og bare tanken om den, for mit mundvand til at løbe, men jeg har dog en lille smule ændringer til næste gang, jeg skal lave den, da jeg synes at den er lidt for “flydende”. Jeg savner måske 1-2 husblas for at holde på safterne. Håber at det giver mening. Om ikke andet synes jeg ihvertfald, at du skulle have opskriften, for den smager simpelthen så skønt af sol og sommer. Så kan du tilpasse opskriften lige som du ønsker.

Kagen er enlig ret simpelt at lave og kræver ikke specielt meget udstyr. Jeg kan varmt anbefale at du/I selv plukker jeres jordbær, så du er sikker på, at de jordbær du skal bruge, er friske og velsmagende. Vi elsker at plukke vores jordbær selv og ville faktisk ønske, at det kunne lade sig gøre året rundt.

opskrift på lækker jordbærkage

Du skal bruge følgende:

  • 13-15 digestive kiks
  • 1 kop sukker
  • 75g smeltet smør
  • 1/2 kop tranebærjuice
  • 1.6 kg friske jordbær skåret i tynde skiver.
  • 1/4 kop majsstivelse
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 kop piskefløde

Sådan gør du:

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Blendt kiks og 2 spsk sukker til fine krummer. Tilsæt den smeltet smør og blendt til det er godt inkorporeret.
  • Pres blandingen i et jævnt lag i bunden og op ad siderne, på en bageform eller i et ovnfastfad.
  • Bag bunden til den er let gylden. Det tager ca 15 minutter. TIP! Husk at alle ovne bager forskelligt, derfor kan bagetiden variere. Når bunden er færdig tages den ud af ovnene og sættes til afkøling.
  • Imellemtiden varmes 3/4 kop sukker, tranebærjuice, 2 kopper jordbær, majsstivelse og salt op i en gryde/pande. Mos forsigtig jordbærene med en kartoffelmoser. Bring det i kog og skru ned for varmen. Lad det simre i ca 1 minut til det tykner, mens du konstant rør.
  • Fjern gryden/panden fra varmen og lad det køle lidt. Rør det med resten af de friske jordbær og kom det over den afkølet bund.
  • Sæt kagen på køl indtil den har sat sig. Det tager ihvertfald 4 timer eller op til en dag.
  • Når kagen er klar til servering. Så pisk fløden til en let flødeskum. Tilsæt 2 spsk sukker og pisk igen, til du har en lækker let pisket flødeskum. Spred flødeskummen over kagen og pynt eventuelt med et par friske jordbær.

Rigtig god fornøjelse med at lave den.

opskrift på lækker jordbærtærte

 

Ingen kommentar

Skriv et svar