Dessert/ Kager/ Opskrifter

Opskrift på himmelsk crumble med marcipan og frugt

Opskrift på lækker crumble med frugt og marcipan

Vi har som altid meget om ørene, så en langsom søndag, var lige hvad vi trængte til. Til en langsom søndag hører der kage til, så jeg ryddede køleskab og fryser for frugt og bær. Jeg har et eller andet med crumble i øjeblikket, så der bliver bagt kage i mange forskellige udgaver, med crumble her hjemme i øjeblikket.

opskrift på frugt crumble med marcipanOpskrift på nem crumble med marcipan og frugt

Det er længe siden jeg har fået så velsmagende og sindsyg lækker crumble som denne. Jeg elsker kombiantionen af det søde og det sprøde på samme tid. Er man også til det syrlige, så kan man med fordel udskifte lidt af frugterne i opskriften, med eksempelvis rabarber eller andet let syrligt frugt. Ja du kan faktisk bruge præcis den type frugt/bær, som du har lige ved hånden. Det vigtige ved denne opskrift er klart marcipanen. Marcipanen har virkelig tilføjet noget ubeskrivelig lækkert til denne crumble.

Vi spiste kagen mens den stadig var lun, serveret med en scoop vanilje nicecream, mums. En spiseske let pisket flødeskum eller fed creme fraiche, vil også gøre store underværket, så top kagen med din foretrukne topping eller hvad du lige har ved hånden. Mums, hvor kunne jeg godt spise et stykke til.

Syndig marcipan crumble med frugt

Opskrift på himmelsk crumble med marcipan og frugt.

Du skal bruge følgende til fyldet:

  • 75g hindbær
  • 70g mango
  • 100g blåbær
  • 130g figne
  • 100g brombær
  • 100g solbær
  • 170g jordbær
  • 150g kirsebær
  • 2 spsk koncentreret solbærsaft
  • 1 vaniljestang
  • 120g sukker
  • 4 spsk kartoffelmel

Sådan gør du:
Skær jordbær og mango i mindre stykker. TIP! Jeg ryddede min fryser for frugt. En skarp kniv kan sagtens skære igennem de frosne jordbær og mango’en.
Vend alle frugterne i sukker, kornene fra 1 vaniljestang, kartoffelmel og solbærsaft.
Fyld frugtmassen i et ovnfastfad.
Bag frugten i 15 minutter ved 190 grader, varmluft.

Du skal bruge følgende til crumble:

  • 150g smør
  • 60g sukker
  • 150g marcipan
  • 100g hvedemel
  • 80g havregryn
  • 1 håndfuld grofthakket hasselnødder

Sådan gør du:
Ælt alle ingredienserne sammen til en let sammenhængende dej.
Fordel crubmledejen over frugten og bag den i yderligere 20-25 minutter TIP! Husk at alle ovne bager forskelligt, så bagetiden kan variere.

Nyd kagen mens den stadig er lun, med lidt creme fraiche, let pisket flødeskum eller et scoop vaniljeis.

sommercrumle med marcipan og masser af frugt

 

4 Kommentar

  • Reply
    Emilie // Valbylille
    29. september 2015 at 15:14

    Mmm, crumble med marcipan er luksus i maven. Det allerbedste ved crumble er helt sikkert, at det er den hurtigste vej fra kagetrang til kagemundfuld.

    • Reply
      Camilla
      16. oktober 2015 at 15:57

      Du har helt ret Emilie 😀

  • Reply
    Stephanie
    8. september 2016 at 15:52

    Din opskrift lyder virkelig lækker!
    Hvilken str bageform bruger du?

    • Reply
      Camilla
      8. september 2016 at 20:08

      Hej Stephanie

      Den smager simpelthen så skønt 🙂 Jeg brugte et ovnfastfad, som ca måler 19 x 26 cm.

      De bedste hilsner
      Camilla

    Skriv et svar