Kager/ Opskrifter

Opskrift på lækker jordbærkage ala Camilla

Opskrift på jordbærkage ala Camilla

Jeg var så sindsyg heldig sidste søndag, at jeg vandt 5 kg jordbær og 2.5 kg ærter. Jeg havde deltaget i en konkurrence på FB, hos vores favorit jordbær plantage. Jeg vinder aldrig noget, så det var da helt fantastisk at vinde. Elsker min præmie og det jeg har fået forvandlet den til, mums der er kommet godt ud af de lækre søde jordbær. Vi har levet af jordbær og ærter de sidste 5 dage og nu, er vi endelig kommet til bunds i det hele.

Opskrift på lækker sommerkage med jordbær

jordbærkage

Dagen før jeg vandt konkurrencen, havde jeg meget pudsigt fået en ret lækker ide, til en kage med jordbær, så det kunne ikke være mere perfekt, at jeg vandt den skønne præmie. Kagen smagte himmelske og jeg måtte enda synde og snuppe et stykke til, på trods af jeg virkelig forsøger, at holde mig i skindet. Jeg har fået lidt flere ideer til udvikling af kagen, så jeg glæder mig til endnu engang, at give mig i kast med denne alt for lækre kage.

Det ekstra gode ved denne opskrift er, at du kan erstatte jordbærene med nærmest alt slags frugt og den vil smage himmelsk, uanset frugten/bærene du vælger. Kagen kan serveres som den er, men jeg toppede den lige af med, at servere kagen med en lækker hjemmelavet vaniljeis. Du kan også vælge, at serverer den med en let pisket flødeskum, eller lidt creme fraiche. Mums, jeg kunne godt lige spise et stykke til.

opskrift på lækker jordbærkage

Jordbærkage

Du skal bruge følgende til fyldet:

 • 1 kg halveret jordbær
 • 1 kop sukker
 • 1/3 kop majsstivelse
 • 2 tsk salt
 • 2 spsk citronsaft

Forvarmt ovnen til 180 grader.
Bland sukker, majsstivelse og salt sammen.
Vend de halveret jordbær godt med citronsaft og sukkerblandingen.
Kom jordbærblandingen i et stort ovnfastfad.

Du skal bruge følgende til dejen:

 • 1 3/4 kop hvedemel
 • 1/4 kop sukker + ekstra til drys
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 tsk salt
 • 90 g koldt smør – Skåret i små stykker
 • 1 kop piskefløde + ekstra til pensling

Pisk mel, sukker, bagepulver og salt godt sammen.
Tilsæt smøren og ælt det godt ind i mel-blandingen med fingrene, til små krummer. TIP! Det gøres på samme måde, som en god gammeldags crumble.
Tilsæt fløden til dejen og vend det med en gaffel, til dejen netop har samlet sig.
Med 2 skeer tager du et stykke dej og sætter oven på jordbærfyldet. Fordel omkring 9 stykker dej over jordbærfyldet. TIP! Det behøver ikke være jævnt fordelt og der må godt være luft imellem.
Pensel dejen med piskefløde og drys med sukker.
Bag kagen i 1 time og 10 minutter til dejen er gylden og jordbærfyldet bobler. TIP! Husk at bagetiden kan variere.
Lad kagen stå til afkøling i mindst 1 time før du servere den.

Kagen smager bedst når den serveres varm eller ved stuetemperatur, og toppet med en lækker is eller en omgang let pisket flødeskum. Husk at du kan vælge, at bage kagen med en anden type frugt, når det ikke er jordbær sæson mere.

Jordbærkage

Ingen kommentar

Skriv et svar