Trods ungerne har påskeferie fra ‘mors hjemmeskole’, så savner de deres hjemkundskab. Tror ikke helt, at de kan finde ud af, at der pludselig er helt ro på her hjemme. Det er kun R der står tidligt op for at arbejde og jeg tror, at han nyder de helt stille morgner her hjemme i øjeblikket.
Ungerne har stadig deres faste mad/hjemkundskabs-dage, men det er som om, at de ikke rigtigt betegner det som hjemkundskab mere. Det er blevet en fast ting for dem, at K har mandage, A onsdage og lille L fredage. Nu vil de sørme have mere, eller også var det fordi, at det efterhånden er 1.5 uge siden at de sidst bagte kage, heh. Det kan også være fordi de blev SÅ glade da de hørte, at de måske skal tilbage i skolen efter påske – I don’t know, men kage ville de ihvertfald lave og det skulle være en festlig en af slagsen.
Når det skal være festligt, så skal der krymmel til, så det naturlige valg var en funfetti kage. Det kan næsten ikke blive mere festligt end det! Der er ihvertfald fuld fart på farverne – farver man ikke kan undgå andet end, at blive glad i låget af. Farver der symbolisere, at alt nok skal blive godt igen, for det skal det nok! Der er lys for enden af tunnelen.
Funfetti kagen er super nem at lave, den kræver ikke de store køkkenfærdigheder og de fleste ingredienser, har du nok allerede hjemme i køkkenskabene. Ret praktisk, da vi jo helst skal undgå at gå alt for meget ud.
Funfetti kagen er den perfekte skærkage, at servere til børnefødselsdagen, eller havde med til uddeling i skolen eller på arbejdet. Den smager skønt og henvender sig især til det lidt yngre publikum, med alt den krymmel, heh.
Farvefin funfetti kage
Print OpskriftIngredienser
- Til kagen:
- 1 kop hvedemel
- 3/4 kop sukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljepulver
- 1 knsp salt
- 1 æg
- 1/2 kop kærnemælk
- 1/3 kop creme fraiche
- 1/4 kop rapsolie eller solsikkeolie
- 1/2 kop kagekrymmel
- Til frosting:
- 110g smør, blødt
- 2 tsk vaniljepulver
- 1 knsp salt
- 1 1/2 kop flormelis
- Kagekrymmel til pynt
Instruktioner
Kagen: Kom alle de tørre ingredienserne, minus krymmel, i en skål og bland det godt sammen. Kom alle de våde ingredienser i en skål og pisk godt sammen.
Bland nu de våde og tørre ingredienser godt sammen i 1-2 minutter
Tilsæt kagekrymmel og vend det hele godt sammen.
Kom dejen i et kagefad på 20x20 cm beklæd med bagepapir.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, i 30-35 minutter, eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Frosting: Pisk alle ingredienserne godt sammen, til du har en let og luftig frosting.
Når kagen er helt afkølet, fordeles frostingen i et jævnt lag på hele kagen. Pynt herefter med kagekrymmel.
Nyd den festlige og farvefine kage med et glas saftevand og god musik på anlægget – så er der dømt børne disko, hih.
Hvis du elsker festlige og farvefine kager, der kan bikses sammen på ingen tid, så prøv også min svampet chokoladekage eller verdens nemmeste chokoladekage. Begge opskrifter er blandt ungernes favoritter her hjemme.
1 kommentar
maja i
19. marts 2022 at 12:58Hejsa – super fin kage, mmå jeg spørge, hvor du har købt netop den sprinkle henne?