Kager/ Opskrifter

Opskrift på lækker og svampet chokoladekage

Opskrift på lækker og svampet chokoladekage

Jeg har tidligere delt en ret så lækker opskrift med dig, på det der efter min mening er en klassisk chokoladekage.

Denne opskrift er også røget direkte ind på listen, over klassiske chokoladekager hjemme i vores lille hus. Denne udgave er en af de der helt bløde og svampede af slagsen – mhh, en af dem man virkelig ik’ kan holde fingrene fra.

Det er den mest perfekte bradepandekage, som især vil gøre stor glæde som uddeling i skolen eller børnehaven, alt afhængig af sukkerpolitikken i jeres kommune naturligvis.

I vores børnehave er der 0 sukker politik, så det er en noget ‘tam’ uddeling i børnehaven, men i skolen er det en helt anden snak, trods at det er fuldstændig samme politik, så bliver den ihvertfald ikke håndhævet af lære og pædagoger. Deres kantine laver kun sund og lækker mad, så den del lever fuldstændigt op til 0 sukker politikken.

Denne opskrift på nok verdens bedste og ikke mindst, nemmeste svampet chokoladekage, giver en hel bradepande, så der er rigeligt til en stor forsamling, aka vores familie. Vi er nemlig en stor familie, selv når vi kun nøjes med at invitere den tætte familie, hvilket gør opskriften endnu mere perfekt – den svigter aldrig og går lige i hjertet, hihi.

Det er en opskrift i børnehøjde, for den er ualmindelig nem at lave. Faktisk så nem at vores datter selv kan lave den. Jeg assistere blot med lidt hjælp og vejledning, da hun ikke har helt styr på det der med at veje tingene af, men det skal nok komme.

Hvis du skal lave en hurtig kage, så er denne opskrift klart din ‘go to’ opskrift. Den tager ingen tid at bikse sammen, så på lidt under 1 time har du fremtryllet en vidunderlig og svampet chokoladekage, som vil give dig lidt ekstra point på mor/kone/kæreste kontoen.

Prøv den, jeg er sikker på at du vil elske den.

Opskrift på svampet chokoladekage med kærnemælk

Opskrift på lækker og svampet chokoladekage

Print Opskrift
Serveringer: 1 bradepande Forberedelsestid: 40 minutter

Ingredienser

  • 600g hvedemel
  • 600g sukker
  • 8 store spsk kakao
  • 3 tsk natron
  • 1 L kærnemælk
  • 1.5 dl olie, solsikke eller rapsolie

Instruktioner

1

Kom alle ingredienserne i en skål og miks det godt sammen i 1-2 minutter.

2

Kom dejen i en bradepande beklæd med bagepapir.

3

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i 30 minutter, eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på.

4

Lad kagen afkøle på en bagerist.

5

Når kagen er helt afkølet, kan den beklædes med glasur og pyntes med farvestrålende krymmel, eller hvad du ellers foretrækker.

Se var det ikke bare en nem opskrift ? 😀

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

opskrift på nem og svampet chokoladekage med kærnemælk

 

10 Kommentar

  • Reply
    Berit
    3. marts 2018 at 22:57

    Hej skal der ikke æg i kagen

    • Reply
      Camilla
      4. marts 2018 at 11:46

      Hej Berit
      Nej der bruges ikke æg i denne opskrift 🙂
      Mvh Camilla

  • Reply
    Thyra Dalsgaard
    25. juni 2018 at 10:21

    Kan man muligvis bage den i Muffins forme da jeg har en søn som skal have kage med på spejderlejer da de er lidt nemmer at håndtere for ham

    • Reply
      Camilla
      25. juni 2018 at 20:08

      Hej Thyra
      Jeg har ikke selv forsøgt mig med dem, som muffins, men det må da næsten komme an på en prøve 😊 Tænker ikke at det burde være et problem. Bare husk at have in mente, at dejen hæver, så jeg ville nok kun fylde formene 1/2 til 3/4 op 😊
      Mvh Camilla

  • Reply
    Thyra
    29. juni 2018 at 10:07

    Hej
    Tak for svar jeg fik dem bagt i myffinforme den høje model de hævede ikke helt vild de blev fine og smagte som de var lavet i bradepande 😊👍

    • Reply
      Camilla
      29. juni 2018 at 10:10

      Ihh hvor fantastisk, at hører. Tusind tak for feedback 😊

  • Reply
    Lene
    30. juli 2018 at 22:12

    Hvilken str form bruger du ?

    • Reply
      Camilla
      30. juli 2018 at 22:26

      Hej Lene

      Den er lavet i en bradepande. Jeg vil skyde på, at en bradepande i gennemsnit er omkring 35 x 25 cm 😊

      Mvh Camilla

      • Reply
        Lene
        2. august 2018 at 13:07

        Mange tak, så kan jeg se min til ovnen er for stor til opskriften 🙂

        • Reply
          Camilla
          2. august 2018 at 13:14

          Jeg har lige målt min egen bradepande og den måler 35×41 cm, alternativt så har jeg flere ganget lavet den i 2 forme á 20×30 cm, istedet for den store bradepande 😊

    Skriv et svar