Krist hvor er jeg bare allerede træt af det dårlige vejr. Det er som om, at de tunge grå regnskyer bare ikke vil forlade lille Danmark, eller måske det egentligt kun er her i København, at de tunge skyer er klistret til himlen ?
Anyhow, så indbyder det dårlige vejr til comfort food, som ikke blot gør madlavningen lidt nemmere i hverdagen, da det er hurtigt og nemt at lave, så giver det også en skøn smagsoplevelse og en dejlig varm følelse inden i. For helt ærligt, hvem trænger ikke til en omgang varm suppe, at varme sig lidt på, nu når det kolde vejr for alvor har meldt sin ankomst.
Trods vi har valgt at skippe kød og forsøger at holde os til så plantebaseret og vegansk kost som muligt, så sniger der sig alligevel lidt kød ind i ny og næ. Vi har nemlig valgt at bytte lidt rundt på tingene her hjemme, så istedet for at have 1 kødfri dag om ugen, så er det blevet til, at vi ‘kun’ spiser kød en gang om ugen. Vi elsker nemlig kød lidt for højt, til at skære det helt ud af vores liv og så synes jeg faktisk heller ikke, at det er helt ok, at jeg fratager mine børn retten til selv, at tilvælge eller fravælge kød i deres liv. Så vi er vel egentligt blot et par skabs vegetarer, eller hvad man ellers kan kalde os, hihi.
I efterårsferien tog jeg mig et par fridage, som blev tilbragt med ungerne, imens R var på arbejde. Der er jo nogle der skal holde hjulene igang i vores lille land, når nu alle andre holdt ferie. Vi var både i svømmehallen, som om vi ikke allerede tilbringer nok timer i den hal, og så var vi også i skoven. Efter et par timer i skoven med unger og hund, så var det skønt at komme hjem til en omgang rygende varm svampesuppe, som vi rigtigt kunne varme os på.
Svampesuppen smager vidunderligt, er meget nem at lave og kræver faktisk ganske få ingredienser, det er en total win win. Vores datter elsker at være med mig i køkkenet, så A og jeg fik lynhurtigt bikset suppen sammen, som vi alle kort tid efter, kunne nyde samtidig med at vi så en god film i flimmerkassen.
Lækker opskrift på svampesuppe med beef.
Du skal bruge følgende:
- 1 fed hvidløg
- 50g løg
- 200g blandet svampe
- 4 dl grøntsagsboullion
- 170g madlavningsfløde 4%, gerne den cremede fra Oma
- 125g bøf, gerne af god kvalitet.
Sådan gør du:
Finhak løg og hvidløg.
Svits løg og hvidløg i lidt olie – det må ikke tage farve, det skal blot blive klart.
Skyl svampende grundigt og skær eventuelt de store og robuste svampe ud i mindre stykker.
Tilsæt svampene til løget og steg det godt igennem, til svampene har fået lidt farve.
Tilsæt boullion og kog op, skru så ned på medium varme og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt fløden og smag til med salt og peber.
Steg kødet ved høj varme, så kødet får en lækker og karamelliseret overflade. Jeg foretrækker en medium stegt bøf, så jeg steger den til den er medium, ønsker du at den skal være medium-rød, gennemstegt, eller medium-stegt, så gør du naturligvis det.
Lad kødet hvile i et par minutter inden du skær det ud.
Server den varme svampesuppe med et par stykker af den lækre bøf og pynt med lidt finthakket purløg, eller hvad du ellers måtte foretrække
Velbekomme.
Ingen kommentar