Morgenmad

Croissant heaven

croissant med chokolade, peanutbutter og banan

Lørdag morgen vågnede jeg med en absurd stor træng til en croissant. Ikke bare en hvilken som helst croissant, nej, det skulle være en magen til den som vi fik i New York, på den der hyggelige lille retro cafe på gadehjørnet. Den hvor stemning var noget helt særligt, betjeningen fantastisk og indretningen rustik.

Jeg tror at trangen til lige præcis denne croissant skyldes, det den symbolisere for mig. Den symbolisere så meget på den følelsesmæssige front – kærlighed, glæde, nærvær, rummelighed, ro, m.m og så smager den bare helt vidunderligt! Og i disse corona-tider, hvor man savner en knap til at slukke for tankemylderet, en knap til at slukke for det store savn – shiit jeg savner min arbejdsplads og mine skønne veninder, og en knap der tanker en op for energi, så man kan komme igennem endnu en isoleret dag. Så er det godt, at man kan tanke op for nærvær og kærlighedskontoen her hjemme, samtidig med man drukner sine frustrationer i søde sager og drikkelse med procenter, hih.

I weekenden druknede jeg mine frustrationer med denne herlighed af en croissant. En croissant der kan få selv den værste gråvejrsdag til at ende i solstråler.

Det er noget af det nemmeste at lave, ihvertfald hvis du ligesom jeg, vælger at snyde og købe en pose croissanter der blot skal varmes i ovnen – de fåes bl.a. i Rema1000. Hvis du vil lave din egen wienerbrødsdej og lave croissanter fra bunden, then be my guest. Jeg har simpelthen ikke tålmodighed til at lave croissanter fra bunden, så jeg priser mig glad for, at bl.a Rema1000 har gjort livet nemt for mig, ved at have dem på frost, så man kun skal bage dem i ovnen – nemt!

Når du har bagt dine croissanter, så tager du en croissant, flækker den på midten – på langs, smør et generøs lag Nutella på begge sider af din croissant, herefter smøres lidt peanutbutter oven på Nutellaen og til slut ligges en banan imellem. Hvis dine croissanter er lidt breder end mine, så lig 2 stykker banan ved siden af hinanden, istedet for kun 1 stykke som jeg har her – jo mere banan jo bedre.

Nyd den overdådige herlighed i godt selskab og med en kop god kaffe eller the on the side. Med en start på dagen som denne, kan man modstå selv de værste bump på vejen.

Velbekomme.

croissant heaven - croissant med chokolade, peanutbutter og banan

Ingen kommentar

Skriv et svar