Ferie

Fødselsdags surprise

Jeg har frygtelig længe, drøftet mine mange forskellige ideer til den perfekte gave til R, men uden, at jeg egentligt har fortalt, hvad jeg ente med at give ham.

Så trods at det er lidt over 1 måned siden at vi vente hjem, så skal du jo stadig ikke snydes for hvad det ente med.

Fredag d. 1 marts vidste R godt, at der skulle ske et eller andet, han vidste dog ikke hvad. Tilbage i oktober da han havde fødselsdag, fik han blot et brev i gave, hvor der stod, at han skulle sætte kryds i kalenderen d. 1 marts, for der ville han få sin gave.

Så mere vidste han ikke.

Da vi ramte fredag d. 1, havde jeg givet R besked på at gå tidligt fra arbejde, pakke vores kamerataske med computer, solbriller, hue og vanter, samt at medbringe sin kortholder – hvilket han jo sjovt nok altid har på sig. Vi mødtes på vesterport st, hvor jeg gik ham i møde med min egen rygsæk, samt en lille kuffert. Så her kunne han godt regne ud, at der skulle ske et eller andet, hih.

Forinden havde jeg styrtet rundt der hjemme, for at nå og pakke tasker til ungerne med tøj og diverse andre ting, aflevere taskerne hos de forskellige bedsteforældre, afleveret hunden hos onkel S, samtidig med, at jeg også skulle nå at pakke vores egne ting, som vi skulle have med på rejsen.

Vi drog afsted mod nørreport, hoppede på metroen med snuderne mod lufthavnen, hvor R straks kom med forslag til flere forskellige destinationer, som vi længe havde snakket om at vi godt ville besøge.

Kan afsløre at han aldrig gættede det på vej til lufthavnen, heh.

I lufthavnen placerede jeg R på en bænk, imens jeg drog afsted mod Norwegian tjek-ind og bagage drop-off skranken. Her fik jeg tjekket os og vores bagage ind. Hun var godt nok ikke meget for at tjekke R ind når han ikke var tilstede, men da hun hørte om hele setuppet jeg havde arrangeret, så var hun helt med på den – heldigvis.

Jeg havde sørget for, at vi skulle i fast track banen, så vi var lynhurtigt igennem security og kunne sætte os ned og nyde en lækker cocktail, inden vi skulle boarde.

Da vi skulle boarde var det lidt svært at skjule destinationen, men R vidst jo ikke, at vi blot skulle mellemlande, for at komme videre til vores rigtige destination. Alt sammen fordi Norwegian havde aflyst vores rigtig afgang og istedet smidt os på en anden rute – heldigvis gik det hele som smurt og det gjorde det faktisk bare endnu sjovere, at R ikke kunne gennemskue hvor vi skulle hen.

Så med snuderne mod Oslo og en måske lidt skuffet R, gik han ellers igang med at gætte videre. Han havde ret hurtigt regnet ud, at det ikke var en skitur vi skulle på, for så havde jeg ihvertfald ikke pakket nok tøj – helt korrekt. Så R komme frem til, at vi nok skulle forbi en sø, som vi længe har snakket om at besøge i Norge, selvom han ikke helt ville tro på, at vi “bare” skulle til Oslo.

Det forstærkede så heller ikke hans overbevisning, at det virkede som om, at alle på denne flyver skulle videre til andre destinationer, for personalet blev ved med at fortælle, at dem der skulle videre med andre fly, skulle gå direkte til gaten.

Da vi landede i lufthavnen, havde vi kun 1 time til vores næste fly skulle i luften, så beskeden på flyveren var uden tvivl møntet på passagere som os. R spurgte pænt da vi stod i lufthavnen hvor vi skulle gå hen, for han havde hørt nogle der sad bag os snakke om, at de skulle til New York, så han gættede på, at vi jo nok også skulle der hen. Jeg måtte hurtigt krybe til korset og fortælle, at det var helt rigtigt. Turen gik til New York og denne gang, gav jeg ham hans eget boardingpas og der gik altså lige et øjeblik, før han fik kikket ordentligt på billetten og set, at vi skulle flyve på førsteklasse – begejstringen ville ingen ende tage. Jeg tror han blev mere begejstret over at han skulle flyve på førsteklasse, end for selve destinationen, hah!

Efter lidt tid, kom R i tanke om, at jeg stadig ikke havde fortalt hvor længe vi skulle være afsted, så til meget stor begejstring kunne jeg fortælle, at vi skulle være væk i en hel uge. Jeg havde sørget for, at han havde ferie fra sit arbejde, hunden og ungerne var passet og der var masser af penge på kontoen.

Turen fra Oslo til New York gik som smurt. Det er utroligt hvad benplads og et ekstra bredt sæde, der kan lænes meget tilbage kan gøre for en flyvetur. Da vi landede i lufthavnen i New York gik vi direkte igennem border control – mega nice. Da vi allerede har været der flere gange, så går det super hurtigt. Man skal blot hoppe i køen med tilbagevenden ESTA.

I lufthavnen havde jeg arrangeret, at vi blev hentet af en privatchauffør, der kunne køre os direkte til vores hotel. Vi landede sent og jeg gad simpelthen ikke bruge tid, penge eller energi på det med metro og tog, så det blev altså den nemme løsning og det var absolut alle pengene værd.

Fuldstændig som første gang da vi besøgte New York, blev vi helt fortryllede da manhattan skyline begyndte at dukke op ude i horisonten. Manhattan skyline er simpelthen så smuk, især når det er mørkt og hele skyline lyser op.

Jeg havde booket hotel hjemmefra, længe før vi skulle afsted. Jeg brugte simpelthen – igen, så mange timer på, at researche hvilke områder man skulle bo i, hvilke hoteller der var gode og nemme løsninger til at komme rundt i byen på.

Jeg fandt frem til et ret lækkert og moderne hotel, som var mega hightech. Det lå helt perfekt iforhold til hvad jeg sådan lige umiddelbart tænkte vi havde behov for og så havde vi en fantastisk udsigt fra værelset.

Da det ligesom var R’s gave, så havde jeg faktisk ikke planlagt 1 eneste ting. Det skulle være R’s uge og vi skulle se det han gerne ville se og spise de steder hvor han godt ville spise, og så bare hygge os sammen. Noget vi virkelig trængte til. Det var nok et af højdepunkterne for R på denne tur. At han selv kunne bestemme hvad der skulle ske. Jeg havde ikke lavet en lang liste som jeg plejer med tusindvis af punkter, med ting der skal ses og steder vi skulle spise. Det skulle bare være en helt rolig uge.

De 2 første dage sneede det om natten og om dagen var det overskyet – a dream come true. Jeg har altid drømt om, at opleve New York dækket i sne og isærdeleshed central park. Så naturligvis blev der gået en lang tur i den smukke park, efterfulgt af en lækker frokost på The loeb boathouse i central park. En helt fortryllende oplevelse.

Resten af ugen var der høj sol men det var koldt.

Det var en uge fyldt med kærlighed, alt for meget lækker mad – seriøst lækker, langsome morgner i nattøj med gode serier i fjernsynet, middagslure og virkelig mange fantastiske oplevelser.

Det er utroligt så meget man når at se, når man ikke har børn med, hih.

Trods jeg ikke havde planlagt vi skulle se noget, så fik vi alligevel set virkelige mange ting. Ting som vi ikke nåede sidst vi var her, ting som jeg altid har ønsket at se, men Manhattan har stadig virkelig meget at byde på og vi så kun en brøkdel af det.

Jeg flyttede – without a heartbeat, der over hvis muligheden bød sig!

Ingen kommentar

Skriv et svar