
Bloggen indholder allerede en virkelig populær banakage, men den opskrift får altså kamp til stregen idag. Idag har jeg nemlig bikset den her herlighed sammen og begejstringen vil ingen ende tage.
Mums en vidunderlig herlighed.
Denne opskrift er uden æg, hvor den anden opskrift på banakage er med æg. Vi har et familie medlem der ikke kan tåle æg, så af og til leger jeg med lidt forskellige opskrifter. Nogle gange lykkedes de og andre gange ikke.
Idag var en vellykket gang, men skal jeg være helt ærlig, så har jeg faktisk lavet den et par gange før. Sidst den blev lavet, var da jeg bestod min audition som personlig træner og hele weekenden skulle bruges på skolebænken, for at lære firmaets forskellige processor. En lang og tung weekend, der blev hjulpet godt på vej, med Red bulls og banankage proppet med chokolade chunks og som prikken over I’et, så også toppet med chokolade – What’s not to like?
Hvis du har prøvet min anden opskrift på banakage, så har du måske svært ved at forestille dig, at det kan blive nemmere, men ved du hvad, det kan det faktisk – tro det eller lad vær, hih. Den her opskrift er super nem og smager som en drøm. Den er gået lige ind hos hele familien, vores gæster og alle andre der har smagt den og jeg forstår dem godt.
Det er en svampet og spongy banankage med store chokolade chunks. Hvis du er til nødder, så vil 1-2 håndfuld valnødder gøre underværker, men igen har vi familiemedlemmere der ikke kan tåle det, så vi må undvære nødderne. Jeg har toppet den luksuriøse banakage med en blød og glansfuld chokolade frosting. Igen en super nem opskrift, så alle kan være med.
Denne opskriften giver en stor portion, faktisk så stor at den fylder en hel bradepande, så med mindre du skal have med på arbejde, eller ungerne skal dele ud i skolen, så kan du med fordel halvere opskriften.
Den nemme banankage
Print OpskriftIngredienser
- Kage:
- 500g sukker
- 600g mel
- 2 spsk vaniljepulver
- 3 tsk natron
- 7,5 dl kærnemælk
- 180g smør, smeltet
- 7 overmodne bananer, most
- 200g mørk chokolade, grofthakket
- Frosting:
- 2 pk, Philadelphia
- 500g flormelis
- 5 spsk kakaopulver
Instruktioner
Kagen: Alle de tørre ingredienser piskes godt sammen.
Tilsæt kærnemælk og smør, pisk godt igen.
Tilsidst vendes banan og chokolade i dejen.
Kom dejen i en smurt bageform eller bradepande.
Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 30 minutter, eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på.
Lad banankagen afkøle på en bagerist.
Glasur: Pisk alle ingredienserne godt sammen, til en let og glansfuld glasur. Fordel glasuren i en jævnt lag på hele kagen.
Noter
Kagen hæver en del i ovnen, men den falder ned igen når den kommer ud af ovnen.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
2 Kommentar
Sandra Andersen
13. oktober 2023 at 14:12Kan jeg godt tilføje æg? Hvor mange ? Eller ville det ikke gøre den store forskel?
Mvh sandra
Lenea
10. januar 2024 at 11:52Hej
Tak for en lækker opskrift.
Skal der slet ikke æg i banankagen? jeg er bare i tvivl om det kan være en forglemmelse eller om der bare ingen skal i.
De bedste hilsener
Lenea