Ferie

Turen går til USA del 3 – New York

Efter 5 dage i New York – på Midttown Manhattan, kan vi nu konkluderet, at det er en helt igennem fantastisk by. 5 dage er alt alt for kort tid, så vi vælger at sig ’til vi ses igen’.

Turen her over gik smertefrit og ungerne klarede det til UG. 8 timer i fly er mange timer og ekstra mange for de kære små, som så oven i købet, fik forbud mod at sove på vejen. Vi er nogle meeget onde forældre, men for ikke at bliver ramt af jetlag, så var det nødvendigt. K var vågen hele vejen, A fik 2 timer og lille L fik små 45 minutter – han havde taget sig en meeget lang middagslur.

Efter 8 timer i luften, var det rart at mærke jorden under fødderne igen, i lufthavnen, men her blev vi mødt af kaos – nok ikke kaos for dem der arbejder der, men kaos for os der ikke er vant til den ekstra sikkerhed, når man rejser ind i et andet land. Køen til boarder control var uendelig og minutterne føltes som timer. Trods den store mængde af skranker, var der kun 5 skranker åbne, så stemningen i den store hal var presset og temperaturen alt for høj.

Efter 1.5 time i kø ved boarder control, kom vi endelig sådan helt officielt ind i landet og måtte på jagt efter car rental området – se det er et område, der ikke findes nogle informationer om i lufthavnen, så efter længere tids søgen, måtte R kaste det hvide flag i ringen og gå til informationen. Det viste sig, at vi skulle med deres airtrain videre til federal cirkel, hvor det store car rental område lå – utroligt at der ikke findes information omkring dette i terminalen. Når men her fik vi lynhurtigt vores store lokum af en bil – mega sød medarbejder der hjalp os! Alt var betalt hjemmefra, så hun forsøgte ikke at sælge os alt muligt ekstra – we like a lot.

Køreturen fra lufthavnen til hotellet, der lå midt på Manhattan – sådan virkelig på midten og mega centralt, gik over al forventning, vi havde frygtet det værste, men denne frygt blev hurtigt manet til jorden. Måske det var fordi vi kom så sent – I don’t know. Vi landede kl 9:15 PM og var på vores hotel kl 00:20 AM, det der tog længst tid og var mest udmattende var boarder control.

New York er en for vild by! Det er byen der aldrig sover, hvor tempoet er højt, energi niveauet er noget for sig selv og man er nødt til, altid at have fingeren på pulsen – shiit en oplevelse. Ungerne var helt overvældet over de store bygninger og total udmattede, efter alt for mange kilometer i benene – vi snakker altså 15-20+ km om dagen. R og jeg var også udmattede, men slet ikke så hårdt ramt som ungerne. Det er virkelig godt, at Manhattan er fyldt med smukke parker, hvor man kan søge tilflugt fra det høje tempo og tage en slapper på en bænk, imens ungerne kan løbe frit rundt på en af de mange legepladser. A havde det klart hårdest, så hun blev oftes siddende på bænken – sammen med sine forældre, med fusserne oppe og en vandflaske i hånden.

Efter 2 dage i New York, havde jeg en indre krise og måtte kæmpe en lidt større kamp med mig selv. Jeg havde skruet forventningerne alt for højt op og listen over seværdigheder og ting der skulle opleves, viste sig at være alt for lang, med 3 små børn på slæb – i hvert fald når man går rundt. Efter min krise og en forventningsafstemning, blev listen skrumpet ind og forventningerne skruet ned. Når man har børn med, må man indrette sig efter dem og det erkender jeg blankt, at jeg er mega dårlig til – faktisk en hel del dårligere end hvad jeg selv gik og troede. Jeg får måske ikke prisen som årets mest tålmodige mor, men så får jeg i hvert fald prisen, for at overøse mine unger med alt for meget kærlighed og de fedeste oplevelser – det er faktisk heller ikke en dårlig pris at få.


Vi er en familie med lister – vi har lister til alt, så listen over seværdigheder og oplevelser i NYC, var pænt lang og vi nåede ikke alt, men vi nåede de ting der var vigtigst, eller rettere, som jeg følte var vigtigst. Denne by var min – mega egoistisk, I know, men det var min drøm og det var ikke til diskussion. R’s ønsker til denne by, var mere eller mindre de samme som mine, så vi har begge fået det ud af vores første location, som vi godt ville. Ungerne har virkelig fået en på opleveren og K synes faktisk, at det har været rigtigt godt, at vi har gået rundt, selvom det har været hårdt. Han er enig i, at vi har fået set meget mere ved at gå. Måske han træder i sine forældres fodspor, med en forkærlighed for storbyferier – vi krydser fingre og håber, hih.

Efter 5 dage på Manhatten kan jeg nu konkludere, at 5 dage er alt alt for kort tid, som minimum vil jeg sige 7 dage og det vil jeg faktisk også mene, er alt for kort tid, med mindre du godt kan lide at gå i et raskt tempo, eller du godt vil med Subway’en rundt. Bruger du Subway’en kommer du lynhurtigt rundt og kan nå det hele på den halve tid, man går så bare glip af rigtigt meget, ved at tage Subway’en rundt. Så det er virkelig noget, man bør gøre op med sig selv hjemmefra – vil man gå og nøjes, eller tage metroen og nå en masse. Vi tog metroen 3 gange på denne tur og 2 af gangene, var grundet ungerne – efter 20 km kan man heller ikke forvente, at man kan få dem til at gå yderligere 5 km, for at komme tilbage til hotellet.

Vi har skimse nogle seje unger – trods deres små brokkeri undervejs og lidt for meget skældud, så har de klaret NYC SÅ godt. R og jeg skal bestemt tilbage, men der tror jeg det bliver uden unger, ellers skal de være lidt større. Der var så mange ting vi ikke fik oplevet og så mange museer vi ikke kom ind på. Derudover er det en dyr affære at spise ude i NYC og her forventes 18-20% i drikkepenge, enkelte steder kan man slippe afsted med 15%, men meget mere om dette i et af de kommende indlæg.

Ingen kommentar

Skriv et svar