Ferie

Turen går til USA del 4 – New York seværdigheder

New York by Night

Trods vi kun har haft 5 dage i New York, så har vi virkelig nået meget – ikke helt så meget som ønsket, men det må vi have til gode til en anden gang. Byen er kæmpe og det kan godt være ret overvældende, at gå rundt blandt de tårnhøje skyskrabere – især i børnehøjde.

Mange af stederne er vi desværre ikke nået ind og se, her har vi måtte nøjes med, at betragte de smukke bygninger udefra, simpelthen grundet tidspres, men også fordi, vi simpelthen ikke ville byde vores unger, at gå rundt inde på et – for dem, dødsygt museum i flere timer. Vi er jo ikke dissideret onde forældre.

For mig var der nogle stop der havde større betydning end andre. Jeg er som nogle af jer måske allerede ved, en inkarneret Gossip Girl fan og Sex & The City fan. Så der var nogle locations, som var et must see. Nu tænker du måske, stakkels mand og unger, men dette var altså allerede afstemt hjemmefra, eller rettere, mor her havde talt og resten af familien havde bare at markeret, heh. Jeg har faktisk forsøgt, at lave en Gossip Girl rute med map og locations – altså ud fra hvad jeg synes er must see fra serien. Mange af stederne havde vi desværre ikke nok tid til at få besøgt, så de er på listen over must see, næste gang vi kommer til byen. Så måske mit Gossip Girl map bliver udvidet med tiden – you never know. Jeg påtænker, at lave et indlæg kun om dette, da mange nok ikke gider at læse om min afhængighed til Gossip Girl, så lad os bevæge os væk fra dette emne for nu.


New York er en by alle bør besøg, i hvert fald 1 gang i sin levetid. Det er en oplevelse bare i sig selv, at gå ned ad 5th Ave eller 6th Ave, hvor tempoet er højt og gaderne prop fyldte. Manhattan er kæmpe stort og der er langt imellem de forskellige seværdigheder, så husk at pakke et par ordentlige gummesko i tasken. Når man sådan hurtigt skimmer over et kort, så ser distancen ikke ud af meget, men det er simpelthen fordi, at man glemmer, at alt bare er større her ovre. Der er ren faktisk langt imellem nogle af seværdighederne – i hvert fald dem vi skulle se.

Yankee stadium

Første dag havde vi købt billetter til en Yankee kamp, på Yankee Stadium – shiit en oplevelse. Det er altså noget du bør gøre! Jeg har aldrig oplevet noget lignende og drengene – især K, syntes at det var det fedeste. Han levede sig virkelig ind i kampen, heh. Man kunne i hvert fald tydeligt se og mærke, at han er vant til at komme på et stadion. Der blev købt souvenirs, spist stadion mad, råbt og skreget, hygget og bare observeret – jeg slugte det hele råt. Denne seværdighed kan på det varmeste anbefales!

Manhattan view

Anden dag havde jeg hjemmefra købt billetter til Empire State Building – gudskelov for det. Vi kom kort efter de havde åbnet og det viste sig, at være den helt rette beslutning. Da vi kom ned igen, var køen uendelig og solens stråler hotte. Så køb billetter hjemmefra og kom fra morgenstunden af, så spare du dig selv og familien, for en lang kø. Empire State er en af de der WOW oplevelser, også selvom man er højdeskræk – jeg var ved at skide i bukserne, men hey, jeg overlevede. Jeg giver lige mig selv en virtuel high five, hih.

R fik lov til at tage billeder på toppen, imens jeg smøg mig rundt langs væggen. Udsigten er breathtaking og når vejret er godt, får man virkelig fuld valuta for pengene. Ungerne var helt betaget, men vinden var bidende kold og blæsten hård, trods en næsten skyfri himmel og en stegende varm sol – så husk lidt ekstra tøj til toppen. Jeg gik ind og betragtede Manhattan inde for, efter 1 runde rundt på toppen. Det var simpelthen for overvældene og jeg havde svært ved at håndtere min højdeskræk. Inden for gik det meget bedre og ungerne fulgte kort efter trop, da de begyndte af fryse. Det er godt R ikke er højdeskræk, så vi kunne billeddokumentere vores besøg, heh.

Udover Yankee kampen og Empire State Building, har vi set og oplevet en masse andet. For at indlægget ikke bliver for langt, har jeg smidt det hele ind på et kort – smart ik?

1. Battery Park
2. Wall street
3. World Trade Center Memorial
4. Brooklyn Bridge
5. Frihedsgudinden
6. Yankee Stadium
7. Central Park
8. Broadway
9. Times Square
10. Madison Square Garden
11. Bryant Park
12. Chrysler Building
13. Empire State Building
14. St. Patrick’s Cathedral
15. Rockefeller Center
16. Columbia University
17. Hudson River Park
18. Grand Central terminal
19. Madison Square Park
20. Flatiron Building
21. New York Public Library
22. High Line

Udover de mange punkter på kortet, så har vi også set en masse andet. Man får set meget mere ved at gå rundt og på den måde, finder man også en masse små hyggelige parker. New York er nemlig fyldt med skønne parker, hvor man kan søge tilflugt fra det høje tempo, larmen fra biler og den evige udrykningen, man altid kan hører der ude, et eller andet sted i baggrunden. I parkerne er det muligt at få et lille afbræk fra dette og lige trække vejret, inden man igen bevæger sig ud i storby stresset. Mange af parkerne har fede legepladser, hvor man sagtens kan slippe ungerne løs, imens man sidder på en bænk og for pulsen lidt ned igen – det trænger man hurtigt til, heh.

Central park NYC

New York er på alle måde en fantastisk by og vi skal helt sikkert tilbage igen – om den slår London, det ved jeg ikke helt endnu. Jeg har nemlig et helt særligt forhold til London, så der skal virkelig meget til at slå London af pinden, men jeg har på fornemmelsen, at det bliver en tæt kamp. Begge byer er helt fantastiske på hver deres måder!

Ingen kommentar

Skriv et svar