Bageværk/ Dessert/ Kager/ Opskrifter

Hjemmelavet luksus fastelavnsboller med vaniljecreme og solbærmousse

Hjemmelavet luksus fastelavnsboller med creme og solbærmousse

I går lokkede Linus mig i fordærv, jeg er simpelthen alt for nem! Linus ville gerne bage og jeg har længe leget med ideen, om en helt særlig version, af en en hjemmelavet fastelavnsbolle. De her fastelavnsboller består af en vandbakkels bolle, som faktisk er ret nemme at lave, så lad dig endelig ikke skræmme af ordet vandbakkels.

Luksus fastelavnsboller med creme og solbærmousse

Sidste år lavede jeg en omgang delux fastelavnsboller, som faldt i så god jord hos familien, at valget helt naturligt, faldt på en fastelavnsbolle af samme karakter, men med en anden type fyld.

Der er sikkert mange af jer der lader sig skræmme af ordet “vandbakkels”, men det er virkelig ikke noget, at lade sig skræmme over. Det er faktisk ganske simpelt at lave og kræver ikke de store færdigheder, så kast dig endelig ud i det. En vandbakkels smager faktisk også ret så godt, hvis jeg selv skal sige det. Det er egentligt “bare” en bolle med et stort hul i midten, et sprødt ydre og en saftig “midte”. Det store hul i midten, gør at lige netop denne type bolle, egner sig helt perfekt, til at blive stoppet med diverse lækre mousser, cremer og bær kompotter.

Jeg valgte at fylde mine, eller rettere vores, vandbakkelser med en hjemmelavet vaniljecreme, en skøn solbærmousse og lidt solbærmarmelade. Jeg løb desværre tør for solbær hvilket betød, at jeg ikke kunne lave en omgang solbærkompot, som ellers var min plan. Så for engangskyld var det godt, at vores køleskab var fyldt med en masse lækker marmelade, så jeg havde mulighed for at improvisere. Af og til gør det faktisk heller ikke noget, at man kan springe over hvor gærdet er lavest, hihi.

Denne opskrift giver 5 syndige luksus fastelavnsboller, som vil sende dig og din familie direkte til himlen. De smager simpelthen så skønt. Kombinationen af  den lækre vanbakkels bolle, den lettere syrlige solbærmousse, den søde vaniljeprikket creme og den friske solbær marmelade, er intet mindre ned perfekt hvis du spørg mig. Så go nuts og lad dig endelig inspirere af min opskrift. Hvis du ikke er til solbær, så kan de med fordel erstattes af en anden type bær, så som blåbær, hindbær, brombær eller jordbær, ja måske vil en omgang kirsebær også gå an. Jeg tror jeg skal forsøge mig med en omgang kirsebær næste gang, det lyder nemlig som sød musik i mine ører.

Vandbakkels fastelavnsboller med creme

Opskrift på hjemmelavet luksus fastelavnsboller med creme og solbærmousse.

Du skal bruge følgende til vandbakkelser:

  • 50g smør
  • 1 dl vand
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk sukker
  • 50g hvedemel
  • 2 æg

Sådan gør du:
Smelt smør i en gryde og tilsæt vand. Lad det koge op i gryden.
Tilsæt salt, sukker og mel under omrøring.
Rør rundt i dejen i ca 2-3 minutter, stadig ved høj varme.
Lad dejen køle lidt af i gryden og rør i gryden af og til.
Rør et æg i dejen ad gangen. Rør ægget helt ind i dejen, inden du tilsætter det næste æg.
Brug en ske til at forme fem runde vandbakkelser på en bageplade, beklædt med bagepapir. TIP! De vokser meget i ovnen så sørg for, at der er rigeligt med plads imellem hver vandbakkels.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 30 minutter. TIP! Det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen undervejs, da dine vandbakkelser kan falde sammen.

Du skal bruge følgende til vaniljeflødecremen: 

  • 2 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 2 spsk maizena
  • 2 æggeblommer
  • 1/4 piskefløde

Sådan gør du:
Pisk vaniljekorn, sukker, maizena og æggeblommer sammen i en skål.
Bring mælken i kog og tilsæt æggemassen under konstant piskning. Kog din vaniljecreme igennem i et par minutter, imens du fortsat pisker.
Kom vaniljecremen i en ren skål og dæk den til med film helt ned på cremen TIP! Så undgår du kondens og samtidig også at cremen får en kedelig tør skorpe. Husk at fjerne den tomme vaniljestang, inden afkøling.
Pisk fløden til en stiv flødeskum og vend den, med den kolde vaniljecreme.

Du skal bruge følgende til solbærmousse: 

  • 150g solbær, frost
  • 1/4 dl sukker
  • Kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 3 spsk vand
  • 3 blade husblas
  • 1/4 L piskefløde

Sådan laver du solbærmoussen:
Solbær, sukker, vaniljekorn og vand bringes i kog. Lad det simre til bærerne er kogt godt ud.
Udblød husblassen i rigeligt med koldvand.
Når bærene er færdigkogte, tages gryden af varmen og solbærmassen blendes godt igennem med en stavblender.
Sigt solbærgrøden, så du får en glat og ensartet solbærgrød.
Tag husblassen op og knug overskydende vand fra, og tilsæt dem til den varme solbærgrød. Rør godt rundt indtil husblassen er helt opløst.
Stil gryden til siden og lad solbærgrøden køle ned til stuetemperatur. Grøden må ikke begynde at stivne.
Pisk 1/4 l fløde til flødeskum og vend den afkølet solbærgrød, forsigtigt med flødeskummen. Stil solbærmoussen på køl i et par timer, så den kan nå at sætte sig.

Sådan samler du dine luksus fastelavnsboller:
Halver vandbakkelserne.
Kom lidt solbærmarmelade i bunden.
Kom solbærmoussen i en sprøjtepose med en stjerne tyl. Sprøjt langs kanten af bollen. TIP! Jeg kører gerne moussen i 2-3 lag, så den bliver høj og flot at se på.
Kom vaniljecremen i en sprøjtepose med en stor rund tyl, og fyld midten af bollen op med vaniljecreme. TIP! Fyld op til kanten af din mousse, så både mousse og vaniljecreme har samme højde.
Kom toppen af din vandbakkels tilbage på bollen, og top med lidt glasur.

Du kan også drysse dine fastelavnsboller med lidt flormelis, en lækker chokoladeglasur eller måske en fin swirl af flødeskum. Jeg elsker at gå all in, så vi pyntede vores luksus fastelavnsboller med lidt chokoladeperler, blomster og  med lidt solbær- og guldstøv.

Sørg for at opbevar dine fastelavnsboller på køl, hvis de ikke skal indtages med det samme.

Rigtig god fornøjelsen og bon appetit.

nem opskrift på lækre hjemmelavede fastelavnsboller

Ingen kommentar

Skriv et svar