Drikke/ Opskrifter

Lækker opskrift på brombærsnaps

hjemmelavet tøse snaps - brombær snaps

Er det ikke noget om, at man siger julen er den søde tid på året, men det er vel egentlig også den tid på året, hvor man har mest ondt i hovedet ? Når jeg siger ondt i hoved tænker jeg, at det er grundet tømmermænd. Jeg synes altid, at vi er til rigtig mange julearrangementer og julefrokoster, og til julefrokoster hører sig bare snaps til. Så hvorfor ikke drikke en snaps, som man ren faktisk kan holde ud at drikke, uden at have følelsen af, at man bliver ætset op inde fra, samtidig med at halsen bliver flået op ? Ja sådan har jeg det ihvertfald når jeg drikker snaps. Derfor bryggede jeg i år, denne lækre og måske også en anelse tøset brombærsnaps, men ikke destomindre smagte den helt fantastisk!

Lækker opskrift på brombærsnaps

Sidste år bryggede jeg for førstegang en hjemmelavet snaps, som var en utrolig lækker solbærsnaps, den var væk på nul komma fem. Derfor faldt valget meget naturligt på en brombærsnaps i år. Jeg er nemlig til de lidt søde og frugtfyldige snaps, eller som R, hans fætre og hans onkel kalder dem, de tøsede snaps. Lige så snart de bare bliver lidt for frugt fyldige i smagen, kombineret med den lette sødme, så er det en tøse snaps, efter deres hoveder. Så min brombærsnaps konkludere de lynhurtigt var en tøsesnaps, men hey, vores gæster drak den med glæde og især de mandlige gæster, så helt galt har den vidst ikke været, hih.

Det er ualmindelig nemt at lave hjemmelavet snaps, så jeg synes bestemt at du skal give dig i kast med det. Det eneste du lige skal være opmærksom på er, at du skal gå igang med brygningen i god tid, da de skal trække over en længere periode, alt afhængig af hvilken type snaps du brygger. Nogle snaps skal kun trække i et par dage, hvor andre skal stå i et par måneder, så gå i gang i god tid, hvis du vil servere snaps til påske eller jul.

Vi brygger altid snaps på en klar Brøndum, men man kan også vælge, at brygge dem på en god vodka. Brygger du den på en billig vodka aka. en slave vodka, så kan det altså godt smages. Hvad vodka angår går pris og kvalitet hånd i hånd, så vælg en af lidt bedre kvalitet, så du opnår et bedre resultat.

Op til jul kan du være sikker på, at du kan finde klar Brøndum på tilbud i mange af de store supermarkeder. Vi købte stort ind i den lokale Kvickly, da de havde dem på tilbud. Jeg havde nemlig 4 forskellige snaps på programmet og R havde 3 forskellige, som han godt ville lave. Den mængde kræver jo en del flasker, hih. Jeg vil så lige hurtigt indskyde, at vi stadig har rigeligt tilbage af R’s snaps, men mine tøse snaps er der tyndet godt ud i, så jeg skal igang med at brygge snaps igen til efteråret. Gad vide hvilke snaps, valget skal falder på i år ?

nem opskrift på brombærsnaps

Opskrift på Brombærsnaps.

Print Opskrift
Serveringer: 35

Ingredienser

 • 1 flaske klar Brøndum a 70 ml.
 • 300g brombær - Jeg brugte frosne brombær
 • 300g sukker

Instruktioner

1

Bland snaps med sukker og brombær. Lad snapsen trække i et stort sylteglas i mindst 1 måned, eller indtil sukkeret er opløst. Vend glasset dagligt, så sukkeret bliver fordelt og dermed ordentligt opløst. Filtrerigstidspunktet er ikke så vigtigt, da bærenen kan ligge længe, før de begynder at påvirke smagen negativt. Hvis du er i tvivl om hvornår snapsen har trukket længe nok, så smag på den.

2

Når snapsen har trukket nok, filtreres snapsen, hvorefter den skal smages til.

3

Når snapsen er smagt til og tilpasset i smagen, hældes den på en flaske og stilles på køl.

Noter

TIP! Snapsen skal stå mørkt imens den trækker.
TIP! Jeg fortyndede snapsen med lidt ekstra klar Brøndum, da den var meget koncentreret i smagen, måske du vil have den yderligere fortyndet.
TIP! Hvis du synes at din snaps har en lidt bitter eftersmag, så smag den til med lidt ahornsirup, da siruppen med fordel kan bruges, til at tage den bitre eftersmag. Smag dig frem, så kan det ikke gå helt galt.

Nyd snapsen iskold, til lækkert mad og i godt selvskab med af venner og familie. Snapsen vil faktisk også være ret så lækker til en god og syndig dessert.

Rigtig god fornøjelse.

opskrift på hjemmelavet snaps til julefrokosten

 

2 Kommentar

 • Reply
  MAIKEN
  23. december 2017 at 15:25

  HVOR LÆNGE KAN EN ÅBNET BROMBÆRSNAPS HOLDE SIG?

  • Reply
   Camilla
   23. december 2017 at 15:36

   Hej Maiken
   Jeg lavede en ekstra flaske sidste år, da den er meget populær blandt vores kvindlige familiemedlemmer og ikke mindst, mine veninder 🙂 Vores lille rest + ekstra flasken blev drukket til en stor julefrokost i starten af december og smagte fuldstændig som den skulle. Så mit bud må være ihvertfald et år 🙂
   Glædelig jul
   Mvh Camilla

  Skriv et svar