Livsstil

Øv mandag.. Lidt om god mad og sygdom

uundværlige baby essentials. Cam Cam, Jellycat og Småfolk.

Øv sikke en mandag.. Linus vågnede op i lørdags og var lidt varm, men det gik enlig hurtigt i sig selv, så han blev afleveret hos sin farmor og farfar som planlagt. Kian var hos en legekamerat hele weekenden, mega luksus, det er simpelthen de sødeste forældre! Alina skulle til sin mormor og morfar, fordi vi skulle drage vores næser mod Jylland, grundet arbejdet.

smørblødt sengetøj fra Soft Gallery og uundværlig Jellycat kanin.

Lørdag aften ringer Rasmus mor og fortæller, at Linus er meget varm så Rasmus aftaler med hende, at de skal putte ham og så må de ringe hvis der skulle blive noget. Vi hørte ikke mere fra dem igen så vi tænkte, at han var frisk og klar til at tage til hans legekammerats fødselsdag, søndag morgen, når vi kom og hentede ham. Da vi kom søndag morgen var han ramt af feber, snot og falsk strubehoste. Det der falsk strubehoste får han simpelthen vær gang han bliver syg, det er så synd for ham og ikke mindst for os, der liger vågen den halve nat, grundet hans slemme hosteanfald. Når men enyhow, så måtte vi melde afbud til Noha’s fødselsdag, så Noha må have sin fødselsdagsgave til gode, til når Linus er blevet rask igen.

Som søndagen skred frem blev Linus mere og mere ramt. Han fik højere og højere feber og ville kun sidde sammen med mig, hvilket er hyggeligt nok, men det der med at være tvangsindlagt, til at se den sammen tegnefilm uafbrudt er altså ikke lige fedt. Det var en kamp at få væske og mad i ham, men han fik heldigvis lidt vand ned. Normalt når Linus er syg render han rundt og leger, som om han intet fejler, så når han opfører sig som nu, hvor han virkelig er skidtmads og kun vil sidde eller ligge ved mig, så ved med at den er gal, og at der skal holdes et vågent øje med ham. Trods han har høj feber og tydeligt er meget skidt, kan han stadig fremtrylle et lille smil og er enlig i godt humør, meget pivet, men stadig i godt humør.

Cam Cam babysvøb og jellycat bamser

Rasmus har hjemme arbejdsdag mandag, så han har hygget med Linus indtil jeg kom hjem fra arbejde. De 2 forstår at slappe, så det var et rigtigt god match nu når Linus er så skidtmads. Vores morgen startede enlig lidt hektisk, eller min morgen gjorde ihvertfald. Rasmus stod som altid op med de 2 store, ihh hvor jeg elsker at han gider. Jeg kan hører dem pusle rundt neden under, efterfulgt af at Rasmus siger, at han lige går ud og skraber is af bilruderne, men er inde igen om 2. Klip til at jeg kan hører Linus græde nedenunder, som i det der virkelige ulykkelig gråd, imens han forsøger at åbne hoveddøren så han kan komme ud. Jeg stormer nedenunder, for at finde ud af hvad der sker og møder en meget ulykkelig Linus, der fortæller at han skal kaste op. 1, 2, 3 så har jeg fundet en spand frem, kun lige tidsnok, til at han kan nå at ramme ned i spanden. Meget forvirret trøster jeg ham, imens jeg forsøger at finde ud af hvad der lige skete. Jeg har ikke hørt Linus vågne, eller for den sagsskyld, at han er gået nedenunder. Jeg har ikke hørt at Rasmus kom ind igen og hvor er de 2 store unger henne ? Klip til at Rasmus træder ind af døren og kikker noget forvirret på os. Rasmus fortæller at han kun har været væk i 2 minutter, men at de 2 store åbenbart har valgt at tage overtøj på og gå ud til ham. Meget betænksomt af dem, men sikke noget rod for Linus, som så har hørt dem rumstere rundt nedenunder, går ned til dem i det samme som de går ud af døren. Sikke en øv start på dagen! Det er lige så sikkert som ammen i en kirke, at Linus bliver dårlig og kaster op, uanset hvad han fejler. Gad vide hvorfor han enlig gør det ?

Sund vaniljegrød med karamelliseret bananer

Linus fik sin dyne, tæpper og bamser med ned i sofaen, hvor han har befundet sig det meste af dagen. Jeg hoppede i køkkenet og biksede en omgang sund vaniljegrød sammen, til Rasmus og jeg, som jeg toppede med 1 spsk Dulce de Leche og karamelliserede bananer. Mums det er altså bare en god måde at starte dagen på. Efter morgenmaden kørte jeg på arbejde, hvor jeg i løbet af de næste par timer, begyndte at få ubehag i kroppen, lidt ligesom når man er ved at blive syg. Her til aften kan jeg nu konkludere, at jeg har feber, hovedpine og virkelig meget ubehag i kroppen, så jeg er godt på vej, til at være syg imorgen når jeg vågner, så jeg vil snart hoppe ind under min dyne, tænde for Netflix og se lidt Gilmore Girls. Måske jeg lige skal have en omgang Kamille the inden jeg hopper i seng. Hmm, jeg kan næsten ikke overskue at rejse mig. Kender du det ?

sund frokost - hjemmelavet smørrebrød - lækker froskot

Trods ubehag i kroppen blev der alligevel bikset en hurtig og sund frokost sammen, da jeg kom hjem fra arbejde. Rasmus er forfærdelig dårlig, til at give sig tid til at lave mad, så jeg laver altid frokost og morgenmad til ham, når han har hjemmearbejdsdage, ellers så får han ikke noget ordentligt ned før aftensmaden. Det kræver selfølgelig at jeg er hjemme, men jeg har heldigvis det mest fleksible arbejde, så jeg er ofte hjemme ved frokost tid, måske bliver det en lidt sen frokost, men hjem kommer jeg. Idag blev det til en rundtom ristede rugbrød med avocado, røget mørbrad, hytteost og frisk timian. Mums for en herlig mad, den kan klart anbefales og jeg tror at den er på frokost menuen igen i morgen, hvis jeg ikke er alt for syg og har mistet min appetit. Jeg mister desværre ofte min appetit når jeg er syg, det er så trælst.

Når men nu vil jeg lave mig en kop varm the og kravle under dynen i håb om, at jeg vågner helt frisk imorgen.

 

Ingen kommentar

Skriv et svar