Morgenmad/ Opskrifter/ Sundere søde sager

Skøn opskrift på sundere karamelliseret bananer

Skøn opskrift på sundere karamelliseret bananer

Har du nogensiden smagt karamelliseret bananer ? Hvis ikke, så er det altså på tide! Det er som at tage en bid af himmelen og med denne opskrift kan man med god samvittighed, eller måske med lidt bedre samvittighed, spise lidt mere, da dette er en sundere udgave af karamelliseret bananer. Jeg har forsøgt at google mig til en god opskrift på sundere karamelliserede bananer, hvilket nærmest er umuligt at finde, men der findes nu altså et par stykker. Jeg håber at denne opskrift kan hamle lidt op med de andre, for i min verden, er den lige end tand bedre end de andre, hihi.

Jeg laver i ny og næ disse syndige karamelliseret bananer, som topping til min morgengrød, som iøvrigt også er en ret så sund morgengrød, proppet med gode proteiner. I morges indtog jeg min sædvanlige morgengrød, toppet med disse lækre og syndige karamelliseret bananer og 1 spsk Dulce de leche. Ja jeg er en stor karamelgris, I know! Jeg kan aldrig få nok karamel og hvis valget står mellem karamel- og chokoladesauce, så vil jeg altid vælge karamelsauce.

Imorges lavede jeg mine karamelliserede bananer lækre og mørke, med en lækker og tyk karamelsauce. Du kan også lave dem lettere karamelliserede, så du får lidt ekstra af den super lækre karamelsauce. Jeg gav bananerne lige nummeret længere tid på panden her til morgen, så de rigtigt kunne suge karamelsaucen i sig og blive flotte mørke i farven. Det er alt sammen en smagssag, så jeg vil klart anbefale, at du prøve dig lidt frem, for at finde ud af hvordan du bedst kan lide dine karamelliseret bananer.

De er super nemme at lave og det tager nærmest ingen tid. Jeg laver dem altid samtidig med at jeg har min morgengrød ovre, så er det hele lidt i samme bevægelse og gør enlig hele arbejdsgangen, meget hurtigere for mig. Opskriften kræver meget få ingredienser, som du måske allerede har i dit køkkenskab, ellers er de ret nemme at få fingrene i.

opskrift på de bedste karamelliserede bananer

Opskrift på karamelliseret bananer.

Du skal bruge følgende til 1 portion: 

Sådan gør du: 
Skær bananen i skiver, eller flæk den på langs.
Smelt alle ingredienserne godt sammen på en pande og lad det boble lidt op, til en lækker og tyk karamel. Tilsæt så bananerne.
Lad bananerne stege indtil de har suget det meste af karamellen, og vend dem så på panden.
Når bananerne er blevet lækre gyldne og karamelliseret, toppes de på grøden, sammen med eventuelle rester af den uimodståelige karamelsauce.

Rigtig god fornøjelse.

opskrift på syndige sunde karamelliserede bananer

 

 

Ingen kommentar

Skriv et svar