Bageværk/ Dessert/ Opskrifter

Den bedste opskrift på Blåbærtærte

Den bedste opskrift på Blåbærtærte - Blueberry pie

Jeg har et eller andet med tærte, ja faktisk er det så slemt, at jeg importerede 2 rigtige amerikanske pie pans fra Key West i Florida. Jeg har igennem de sidste år søgt nettet tyndt og samtlige butikker jeg har været i, men en rigtig amerikansk pie form, er åbenbart ikke til at opdrive her hjemme. Derfor synes jeg at det var obligatorisk, at have nogle med hjem fra vores ferie, købt i det helt rigtige land.

Jeg er ret vil med den her blåbærtærte, som jeg nok vil hævde, er verdens bedste blåbærtærte! Føj, hvor er den bare god og lækker velafbalanceret i smagen. Der er en virkelig god balance imellem det sure og det søde, som så bliver kombineret med den lækre og sprøde piecrust med en lækker crumble på toppen.

Vi var til julefrokost hos Rasmus’s onkel og tante 2 juledag, som vi er hvert år, hvor vi stod for kage delen, no surprise der, plus vi medbragte nogle af vores hjemmebryget snaps, mums. Vi står altid for kagen, men jeg kan jo ikke rigtige bebrejde dem, for jeg elsker jo at bage. Alle i familien, samt venner og veninder sørger altid for, at det er mig der skal stå for kage bagningen, så jeg er efterhånden blevet vant til det. Jeg har dog altid lige svært, ved at beslutte mig for hvilke herligheder der skal på bordet, men det løser sig heldigvis altid, hihi.

Blåbærtærten var forbavsede nem at lave og krævede enlig ikke de helt store bage-skills, så alle kan være med på denne opskrift. Server blåbærtærten samme dag og gerne imens den stadig er lun, så vinder du altså lige lidt ekstra point., Tærten kan med fordel spises dagen efter, hvis du skulle være heldig at have nogle leftovers. Dagen efter har kagen dog ikke den samme sprøde crust og crumble, som den nybagte tærte, men det gør bestemt ikke blåbærtærten dårligere. Prøv den, jeg er sikker på at du vil elske den.

Opskrift på nok den bedste blåbærtærte

Opskrift på Blåbærtærte – Blueberry pie.

Du skal bruge følgende til tærtebunden: 

  • 150 g hvedemel
  • 0.5 spsk sukker
  • knsp salt
  • Kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 110 g smør, koldt
  • ca 0.5 dl vand, koldt

Sådan gør du: 
Skær det kolde smør i små tern og stil det på køl igen. TIP! Det er vigtig at smørret er så koldt som muligt hele tiden, for at opnå en perfekte flagede crust.
Pisk mel, sukker og vaniljekorn sammen.
Tilsæt de kolde smørklumper til mel-blandingen. Brug en gaffel eller dine fingre, til at mase smørret ned i melet, så det bliver til en masse små krummer. TIP! Der må gerne være et par store chunks/krummer, så dejen får den rigtige konsistens.
Tilsæt halvdelen af det meget kolde vand i små stænk og brug dine hænder, til at samle dejen. Tilsæt resten af vandet lidt ad gangen, til det lige præcis kan samle dejen. TIP! Vær forsigtig med at ælte dejen for meget, så smørstykkerne ikke smelter ved varmen fra dine hænder.
Flad dejen en smule ud og pak dejen godt ind i film. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. TIP! Tærtedejen kan opbevares på køl i ca 1 uge, eller fryses i op til 2 måneder.

Du skal bruge følgende til din crumble: 

  • 55 g hvedemel
  • 45 g mørk muscovadosukker
  • 50 g sukker
  • 45 g finvalsede havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljeessens
  • 60 g smør, smeltet

Sådan gør du: 
Bland alle ingredienserne i en skål. Brug fingrene eller en gaffel og miks det sammen, så det bliver til små klumper. TIP! Gerne på størrelse med en ærte eller større.

Du skal bruge følgende til blåbærfyldet:

Sådan gør du: 
Bland muscovadosukker, majsstivelse og citronskal i en skål, og rør det godt sammen.
Tilsæt blåbær og citronsaft, og rør forsigtigt til bærrene er dækket af blandingen.

*Du kan med fordel bruge frosne blåbær istedet for friske. Bruge dem imens de stadig er frosne, og ikke hvor de er tøet op. Giv blåbærtærten 5-10 minutter mere i ovnen, hvis du bruger frosne blåbær.

Sådan samler du din blåbærtærte:
Drys en god portion mel ud, på et rent bord.
Tag tærtedejen ud af køleskabet, og rul dejen ud til den rette størrelse. TIP! Løft og drej dejen en omgang, hver gang du har kørt kagerullen et par gange, så den ikke klæber fast til bordet.
Placer tærtedejen i din pieform, og fold den forsigtigt ud, imens du justere den, til den ligger som den skal.
Trim dej-kanten til med en kniv eller køkkensaks, så der hænger omkring 4 cm tilbage ud over formen, som nu foldes om mod bagsiden. Brug fingrene til at lave et fint mønster.
Drys et par skefulde af din crumbletopping i bunden af den forberedte piecrust, og hæld blåbærfyldet hen over.
Drys resten af din crumble topping over blåbærfyldet.
Bag blåbærtærten i en forvarmet ovn ved 180 grader, i 55-60 minutter, eller til toppingen er gyldenbrun oh fyldet begynder at boble. TIP! Hvis tærten bruner for hurtigt, kan du dække den løst til med sølvpapir, under resten af bagetiden.
Lad din blåbærtærte afkøle på en bagerist.

Server blåbærtærten når den er ved stuetemperatur, eller imens den stadig er lun, sådan foretrækket jeg min blåbærtærte. Server tærten med en portion letpiske flødeskum, en god vaniljeis, eller med lidt cremefraiche, ja eller undlad helt at servere den med noget, hvis du ikke er til den slags.

Jeg håber at du bliver lige så tosset med den lækre blåbærtærte, som jeg er. Rigtig god fornøjelse.

himmelsk blåbærærte opskrift

Ingen kommentar

Skriv et svar