Ferie

Key west, du har vundet vores hjerter!

Turen til Key West

Efter vores uge i Miami, gik turen videre til Key West, hvor vi havde booket et ret så luksuriøst hotel for 2 dage. Vi havde hørt fra flere og læst flere steder på nettet, at 1 dag var mere end rigeligt, til at se og opleve Key West. Oh boy were they wrong! Vi kunne snildt have brugt 2-3 dage til, så det er klart en underdrivelse, at 1 dag er nok. Vi konkluderede at det må skyldes, at de ikke vidst hvad de ville se, eller os er der noget andet der må være gået galt, for 1 dag er langt fra nok, til at se og opleve det hele. Key West har for alvor vundet vores hjerter og jeg var på renden til at tude, da vi kørte der fra. Kender du følelsen, at du har det som om, at du går glip af noget ? Hvis ikke er det en forfærdelig følelse og vi er på ingen måde færdige med den ø. Vi skal SÅ meget tilbage igen!

Vi kørte forholdsvis tidligt fra Miami, for det er alligevel en køretur på 4 timer og vi ville så gerne nå, at se så meget som overhoved muligt. Selve turen ned til Key West havde vi fået fortalt, skulle være noget af det smukkeste, så især Rasmus havde set frem til den her del af ferien. Vi forlod alt for skønne Miami Beach, hvor solen skinnede på en skyfri himmel og kørte ellers mod Key West. Efter at have kørt en lille time, begyndte det at blive noget så kedeligt i vejret. Vi kørte imod tunge grå skyer, der lyste op af lyn og torden, øv for en kedelig tur, som vi og især Rasmus ellers havde set så meget frem til. Resten af køre turen forgik i øsregnvejr, så vi fik desværre ikke set så meget, da det var umuligt at se noget ud af ruderne. Når det regner i Florida, så regner det helt sindsygt. Når vi har haft de der slemme skybrud i DK, hvor alle har haft vandskader m.m, tja det er enlig bare sådan en almindelig “bye” føles ovre i det store USA. Armen det er simpelthen helt crazy!

Santa maria suites - Key West

Santa maria suites - Key West

Santa maria suites - Key West

Santa maria suites - Key West

Da vi kom til vores hotel på Key West, blev vi fuldstændig fejet væk under benene. Hold nu fast et alt for lækkert hotel, alt ved hotellet osede bare af luksus, hvilket lige er mig! Det var også et sindsyg dyrt hotel, så havde nu enlig også regnet med, at det var bare lidt luksus, men slet ikke i stil med hvad det var. På Key West er alle hoteller dyre, ja selv deres moteller er sindsyg dyre, så her skal du regne med, at bruge en del ekstra på et hotel værelse. Men hey, det var bestemt alle pengene værd, hvis du spørg mig, hihi.

2016-09-27-23-44-39

2016-09-27-23-45-45

2016-09-27-23-46-54-2

2016-09-27-23-58-24

De første par timer blev brugt på hotellet, da vi lidt var tvunget indendøre pga det dårlige vejr, men da det var stilnet af efter lidt tid og solen igen tittede frem på en skyfri himmel, blev poolen ellers indtaget. Pool området var ikke speciel stort, men det var stort nok og ungerne var tosset med det, ja selv jeg var helt tosset med det. Jeg kunne bade, drikke drinks fra baren og holde øje med ungerne på en og samme tid. Åh det er altså ferie, hihi.

Key West

Efter en dukkert, gik vi ellers på opdagelse. Vi boede i den gamle bydel, hvilket absolut kan anbefales! Hele øen har en helt bestemt vibe over sig, som er ufattelig svær at beskrive, det er sådan en ting der skal opleves. Alle kender alle, sådan lidt sydlandsk agtigt, det vi ikke når idag når vi nok imorgen, agtig vibe. Helt fantastisk og uden tvivl noget for sig selv. Husene er holdt i super cool nuancer, mint blå og grøn, lyserød, koral, orange og gul. Ja bevares der var også mange hvide huse, men det var de andre farver der poppede lige i øjnene på os.

Vi troede at Key West var omkranset af smukke hvide strande, med krystalklart vand, som vi rigtig skulle bade i, men næ nej det stik modsatte skulle straks vise sig. Key west har ingen strande og de få der er, er nogle de selv har lavet. Sandet bliver importeret hele vejen fra Miami og Cuba, så sandet er nok meget lækkert, men det er strandene ihvertfald ikke. Vandet lugter af død og ødelæggelse og strandene er proppet med tang, hvilket jeg faktisk tror, er årsagen til den forfærdelige stank. Så står du og skal afsted til Key West så sørg for, at booke et hotel med en lækker pool, for det er helt sikkert der du kommer til at bade. Det er altså meget godt, lige at have i mente når man booker hotel.

Solnedgang på Key West

Key west byder på mange skønne oplevelser og et hav af fantastiske restauranter, så hvis du ikke skal være på øen i specielt mange dage, så er det en god ide, at vide præcis hvor du vil spise, for ikke at føle at du går glip af noget, for det følte jeg, at jeg gjorde! Ihh hvor jeg hader den følelse, jeg kunne have brugt så mange flere dage på den Ø. Hvorfor er det at pengene ikke vokser på et træ ude i haven ? Havde jeg haft pengene, så var vi blevet i Florida i et par uger mere, hihi.

Vi spiste blandt andet på the Southernmost beach cafe, som lå lige om hjørnet fra hvor vi boede. Det kan klart anbefales at nyde et par gode drinks, den lækre mad og den smukke himmel ved solnedgangen. Det er et utrolig sødt personale der er meget servicemindede. De er søde ved ungerne og der er plads til lidt større armbevægelser, hvilket er et pluds, når man har 3 trætte unger med ude at spise.

Er du til en rigtig Diner oplevelse, så læg vejen forbi Denny’s, hvor du bliver taget tilbage i tiden og bliver budt på et menukort, spækket med rigtigt diner mad, som i min verden er fede og saftige retter. Det er især et sted vores unger elskede og hey, så var det et af de lidt billigere steder at spise.

Et andet spisested som er aldeles anbefalelsesværdigt er, New york pasta garden. Jeg kan ikke få nok af det italienske køkken, så det var ret så oplagt, at lægge vejen forbi denne herlige italienske restaurant. Man kan altså godt få nok af amerikansk mad, så det var faktisk rart, at få skiftet den fede mad ud, med nogle lækre lette pasta retter. Her får du simpelthen den lækreste italienske mad, igen et utrolig sødt og serviceminded personale, som er søde ved ungerne, på trods af deres store armbevægelser. Vi fik de lækreste appetizers og den bedste vin, og så har man altså vundet mit hjerte, hihi.

Når jeg nu er igang med lidt anbefalinger, så kan jeg klart anbefale, at tage en af de trolley busser, der køre rundt på øen. Da vi tjekkede ud fra vores hotellet, hoppede vi på en trolley bus for jeg følte slet ikke, at jeg havde set hvad Key West enlig havde at byde på. Det var simpelthen noget af det bedste vi gjorde, for der kom vi rigtigt rundt og fik set det hele og samtidig fik vi en masse historie med på vejen. Jeg er stadig super ærgerlig over, at vi kun nåede at opleve en brøkdel af øen, men vi må have resten til gode, til en anden gang. Fordelen ved sådan en bus er også, at du kan hoppe af og på ved busstopstederne, så man slipper faktisk for, at gå sig selv halvt ihjel, som vores ældste så pænt ville have sagt det, hihi.

turen til Key West

Da vi kørte fra Key West og mod vores næste destination, var vejret heldigvis helt fantastisk, så vi fik gjort os nogle stop på vejen og fik taget en masse billeder. Det kan klart anbefales, at bruge lidt ekstra tid på at stoppe, for der er virkelig meget at se på vejen. Især de gamle fallefærdige broer, hvor der vokser træer og buske er et ekstra kik værd. Så sørg for at have god tid og ikke mindst hold fartgrænsen, for der er meget politi på vejen.

Ingen kommentar

Skriv et svar