Morgenmad/ Opskrifter

Sund morgengrød med drømmekage topping

Sund morgengrød med drømmekage topping

I går morges startede jeg dagen ud med en omgang sund morgengrød, ja hvornår starter min morgen enlig ikke med det.. men i går lavede jeg en lækker og let vanilje havregrød med drømmekage topping. Jeg har i flere dage haft kage crawings, så dem fik jeg manet til jorden, med en omgang rigtig lækker og sund morgengrød, som smagte lige så lækkert som en omgang drømmekage.

Jeg elsker drømmekage og ikke mindst grød, så hvorfor ikke forsøge, at kombinere de 2 ting jeg elsker, til en lækker og sund morgengrød ? 2 favoritter kombineret til en, kan man vidst ikke gå helt galt i byen med. Resultatet blev hel fantastisk og gav en ret så udsøgt og overdådig grød hvis du spørg mig. Det er bestemt ikke sidste gang, at den er blevet serveret. Jeg tror at det bliver en af de versioner, der ofte vil komme på morgenmads skemaet her hjemme fremover. Føj hvor blev den drømmekage topping bare helt fantastisk! Det mest fantastiske ved det må næsten være, at det en kalorie reduceret udgave af drømmekage topping, hvor alt er lavet med så få kalorier som muligt. For lets face it, kroppen kan jo heller ikke køre, hvis vi ikke for nogle kalorier indebors løbet af dagen. Jeg foretrækker dog at de kalorier der kommer ind, stadig indtages på en lidt sundere måde, end igennem alt for meget usundt, men der er vi alle jo heldigvis forskellige. Der skal være plads til os alle sammen og vores forskelligheder, eller bliver det enlig nok også lidt kedeligt, hvis vi alle tænkte, mente og følte det samme.

Den her omgang drømmekage topping lavede jeg samtidig med, at min vanilje havregrød var ovre, så blev det hele lavet lidt i samme bevægelse og det elsker jeg. Ja jeg er typen der deler tingene op i bokse, hvis du forstår hvad jeg mener ? På den måde hænger min dagligdag bedre sammen, samtidig med at min sygdom holdes lidt bedre under kontrol. Jeg kan sagtens være spontan, men kun til en vis grænse, men nok om det. Havregrøden med vanilje er lavet på æggehvide, da jeg er kæmpe fan af den cremet, lette og luftige konsistens æggehviden tilføre til den varme havregrød. Samtidig har jeg tilsat vaniljepulver, for at få den samme lækre vaniljesmag frem, som man kender fra en god og saftig drømmekage. Min drømmekage topping smager om muligt, bedre en selve kokosfyldet på en drømmekage. Drømmekage toppingen har en lækker, sød og karamelliseret smag, ganske som vi kender den fra drømmekage, men her er den bare en tand mere svampet, da den ikke er bagt. Prøv den, jeg er sikker på at du vil elske den.

Lækker opskrift på sund vanilje havregrød med drømmekage topping

Opskrift på sund vaniljegrød med drømmekage topping.

Du skal bruge følgende til grøden til 1 per.:

  • 1.5 dl grovvalsede havregryn
  • 3 dl vand
  • 0.5 dl kokosmælk , Light
  • 0.5-1 tsk vaniljepulver
  • 2 æggehvider

Sådan gør du:
kog havregryn, vanilje, vand og kokosmælk op ved høj varme, imens du rør i grøden. Når grøden koger, skrues der ned på medium varme. Lad grøden simre til den har den ønskede konsistens. Når havregrøden er begyndt at samle sig, tilsættes æggehviden under omrøring.
Når havregrøden igen har den ønskede konsistens, tages den af varmen.

Du skal bruge følgende til kokostopping:

Sådan gør du: 
Smelt smøren. Tilsæt resten af ingredienserne og lad det simre ved medium varme, til din kokos topping har samlet sig, ligesom var det til en drømmekage.

Server den lækre vaniljegrød i en skål eller dyb tallerken, toppet med den lækre karamelliserede drømmekage topping. Jeg valgte lige at gøre min morgengrød lidt ekstra uimodståelig, ved at toppe den med 1 spsk Dulce de leche og et lille skvat White chocolate zero topping. Det er altså en morgengrød der vil noget og som er absolutely to die for!

Nem og sund morgengrød med kokostopping

Ingen kommentar

Skriv et svar