For ikke så længe siden fik jeg endelig investeret i et Belgisk vaffeljern og det er blevet brugt flittigt siden da. Ungerne er virkelig vilde med de lækre og lette Belgiske vafler, og især Alina er blevet kæmpe fan af mine falaffel vafler. Både falaffel vaflerne og disse Belgiske vafler, har været at finde i ungernes madpakker igennem ugen, hvilket har været et kæmpe hit hos dem. Måske de også bliver at finde i madkassen i den kommende uge, hvis ungerne lokker, hihi.
Det er faktisk utrolig nemt at lave Belgiske vafler og kræver ikke de store køkken skills, så hop endelig ud i det, du vil ikke fortryde det. De smager helt igennem fantastisk, især imens de stadig er varme, så skynd dig at snuppe en imens de andre kikker væk, altså når den lige har afkølet på en bagerist i små 5 minutter, så du ikke brænder dig på den varme chokolade. De er lette, luftige, saftige og sprøde på en og samme tid. En helt igennem perfekt konsistens, hvis jeg selv skal sige det.
Jeg serverede de varme belgiske vafler med en smørklat, lidt karamelliserede bananer og Zero pancake topping, mums. De kan også serveres med en omgang god vaniljeis og chokoladesauce, eller enlig bare som de er, for de er vold gode i sig selv, hihi! Belgiske vafler er enlig total undervurderet hvis du spørg mig. De burde laves meget oftere og faktisk være en del af et brunch bord, sammen med de lækre amerikanske pandekager.
Opskrift på nemme og lækre Belgiske vafler med chokolade stykker.
Opskriften giver ca 10 stk små belgiske vafler.
Du skal bruge følgende:
- 25 g gær
- 60 g smeltet smør
- 1/2 cup kærnemælk, stuetemperatur
- 1 æg, stuetemperatur
- 4 spsk sukker
- Kornene fra en halv vaniljestang
- 1 cup mel
- 1 knsp salt
- 50 g chokoladeknapper eller grofthakket chokolade.
Sådan gør du:
Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt den stadig lune smør.
Tilsæt æg og rør det godt sammen.
Fjern kornene fra den halve vaniljestang og fordel kornene i sukkeret med bagsiden af din kniv, så kornene bliver godt fordelt i sukkeret. Tilsæt herefter vaniljesukkeret til din dej.
Tilsæt mel og salt og rør det hele godt rundt, til du har en glat og ens artet dej.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Når dejen har hævet i 1 time, tilsættes chokoladen og røres godt rundt i dejen, så de bliver godt fordelt. TIP! Ja, du slår luften ud af dejen når chokoladen skal røres rundt i dejen. Det sker der ikke noget ved.
Bag dine Belgiske vafler i et varmt Belgiske vaffeljern. TIP! Jeg kom en stor spsk dej, med top på, i det varme vaffeljern.
Lad dine Belgiske vafler afkøle i et par minutter på en bagerist, inden de serveres.
TIP! Smelt lidt chokolade af god kvalitet og dyp den ene halvdel af den belgiske vaffel der i. Mums siger jeg dig bare, det er bestemt noget du ikke vil fortyde.
Rigtig god fornøjelse og bon appétit.
Ingen kommentar