Kager/ Opskrifter

Nem opskrift på lækker red velvet kage

Nem opskrift på lækker red velvet kage

Det er efterhånden på tide, at jeg får delt denne ret så lækre opskrift med dig. Det er hundrede år siden den sidst blev lavet, men A og lille L, har netop bestilt den til næste weekend, hvor turen går hjem til min kusine, hendes mand og deres skønne unger. Når den nu skal laves igen, så er det vel egentligt også på tide, at opskriften får set dagens lys – synes du ik’? Indlægget har nemlig mere eller mindre, ligget klar de sidste 4 måneder – håbløst, I know! men det er det der med, at alting hober sig op, så i øjeblikket bliver der virkeligt prioriteret, hvilke opskrifter jeg synes er vigtigst, at få delt med dig i en fart.

Hvis du vil servere en kage med den helt rigtige Waow effekt, så server denne red velvet kage. Den smukke farve sparker benene væk under folk og smagen er vidunderlig. Det er en kompakt, svampet men super lækker lille sag og et stykke rækker altså langt – tro det eller lad vær. Kagen har en lækker smag, hvor man lige kan ane den søde chokoladesmag, uden at den bliver helt overvældende, en red velvet kage er nemlig ikke en dissideret chokoladekage. Red velvet er en amerikansk kage der har taget Danmark med storm og jeg synes efterhånden, at man ser kagen flere og flere forskellige steder, hvilket bestemt ikke er skidt, one the contrary. Trods kagen er kompakt, så har den altså en ret så lækker krumme og den kan faktisk holde sig lækker og svampet, i op til et par dage, hvis du opbevare den i en tætlukket beholder og helst på køl. Jeg er dog ikke selv alt for god til kage på køl, så når jeg skal have et stykke, så tager jeg gerne stykket ud 1 times tid før jeg skal spise det. Jeg synes at frostingen bliver for hård på køl og jeg foretrækker min frosting blød og luftig, men sådan er vi sikkert så forskellige.

Kagen er super nem at lave og imponere hver gang, så kast dig endelig ud i projekt ‘hjemmelavet red velvet kage’. Jeg er sikker på, at din familie, dit arbejde eller dine venner vil elske dig for det.

Lækker Red Velvet kage

Print Opskrift

Ingredienser

  • Kage:
  • 85g smør
  • 200g sukker
  • 1 æg
  • 0.5 dl rød frugtfarve
  • 1 tsk vanilje ekstrakt
  • 200g mel
  • 0.5 tsk salt
  • 4 spsk kakao
  • 1.5 dl sødmælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk æbleeddikke
  • Frosting:
  • 200 g flødeost, naturel
  • 125 g smør, blødt
  • 120 g flormelis
  • Kornenen fra 1/2 vaniljestang

Instruktioner

1

Kage:

2

Pisk smør og sukker let og luftigt - tager omkring 3-5 minutter

3

Tilsæt æg, herefter rød farve og tilsidst vanilje ekstrakt. Pisk det godt sammen.

4

Sigt mel, salt og kakaopulver sammen.

5

Tilsæt melblanding og mælk.

6

Bland bagepulver og æblecider eddike sammen i en lille skål og tilsæt til kagedejen. Bagepulver og eddike vil syde og boble, det er helt normalt - no worries.

7

I en bageform beklædt med bagepapir tilføjes dejen. TIP! Jeg brugte en form på 20 x 30 cm.

8

Bage kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca 20 minutter, eller til at en tandstik trækkes op, uden våde krummer på.

9

Lad kagen afkøle på en bagerist.

10

Frosting:

11

Pisk smør, vaniljekorn og flormelis til det er helt lyst, let og luftigt - tager omkring 6-8 minutter.

12

Tilsæt flødeosten og pisk det godt sammen.

13

Når kagen er helt afkølet fordeles cream cheese frostingen i et jævnt lag på hele kagen.

Noter

Den røde farve jeg bruger, har jeg købt i Inco og den fåes kun på en 1 liters flaske og er umiddelbart ikke af noget mærke man lige kender.

Prøv også mine Red velvet pandekager, cupcakes eller min red velvet mug cake. Hvem elsker ikke en smuk rød kage? I know I do, heh.

Rigtig god fornøjelse.

Lækker svampet red velvet kage med cream cheese frosting

2 Kommentar

  • Reply
    Lene
    17. oktober 2018 at 16:26

    Kære Camilla.
    Dejlig kage🙂 Det undre mig at man blander bagepulver og eddike, så reaktionen sker UDENFOR kagen, kan du forklare det?

    Mvh Lene

    • Reply
      Camilla
      18. oktober 2018 at 17:24

      Hej Lene
      Rigtig godt spørgsmål 😊
      Jeg mener nok, at der er noget om, at reaktionen af bagepulver og eddike udvikler kuldioxid under bagningen, som får kagen til hæve.
      Mvh Camilla

    Skriv et svar