Jeg har tidligere delt en opskrift med dig, på en lækker og svampet bradepande red velvet kage – en meget populær opskrift, hvilket jeg udemærket godt forstår!
Idag får du opskriften på endnu en farvefin red velvet kage. Denne er lavet som en høj kage med et lag af fløjlsblød cream cheese frosting imellem lagene. Lidt ala en lagkage og så alligevel ikke. Det eneste der der minder om lagkage ved denne red velvet kage, er måden den er samlet på.
Ungerne har længe tikket og bedt om, at vi skulle lave en red velvet kage. Hvorfra A og lille L kender til red velvet kagens navn ved jeg ikke, for jeg tænker umiddelbart ikke, at de kan huske, at jeg har kaldt den farvefine kage for en red velvet kage. Det må være Youtube der har haft en finger med i spillet her, heh.
A havde fødselsdag forleden, så det kunne nærmest ikke passe bedre med tidspunktet, til at lave en lækker red velvet kage. Jeg havde også en voksende træng til den svampede og bløde kage med den lækreste smag, hvor man lige kan ane et hint af chokolade bagerst på tungen – mums. Som prikken over I’et, lavede vi en ekstra luftig cream cheese frosting, der komplimentere den lidt tunge kage helt perfekt.
Kagen blev fuldstændig som A havde forstilet sig, takket være at hun var med i køkkenet, til at lave den smukke kage.
Kagen er super nem at lave og den er hurtigt at bikse sammen. Så trods du måske har 10 tommelfingre i et køkken, så burde denne kage ikke være et problem at mestre.
Den røde farve jeg bruger, har jeg købt i Inco og den fåes kun på en 1 liters flaske og er umiddelbart ikke af noget mærke man lige kender – just for your information.
Farvefin opskrift på red velvet kage med fløjlsblød cream cheese frosting
Print OpskriftIngredienser
- Til kagen:
- 2 2/3 cup hvedemel
- 2 spsk kakaopulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk fint salt
- 2 tsk vaniljepulver
- 110g smør, blødt
- 1 1/2 cup sukker
- 2 æg
- 1 cup solsikkeolie eller rapsolie
- 1 tsk æbleeddikke
- 1 cup kærnemælk, stuetempereret
- 0.5 dl rød frugtfarve
- Cream cheese frosting:
- 400g flødeost naturel, stuetempereret
- 1/4 L piskefløde 38%
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 1/4 cup flormelis
Instruktioner
Kagen: Sigt alle de tørre ingredienser, minus sukker, i en skål og bland det godt sammen.
I en anden skål, piskes smør og sukker let og luftigt med en el-pisker. Tilsæt herefter et æg ad gangen.
Tilsæt nu olie og pisk godt til en lys og luftig masse. Tilsæt herefter æbleeddikke og kærnemælk og pisk igen, til du har en lys og luftig masse.
Tilsæt herefter gradvist de tørre ingredienser, imens du pisker.
Tilsidst tilsættes den røde frugtfarve.
Kom dejen i 2 runde bageforme på 20 cm, der er smurt med smør og drysset med mel - for nem udtagelse af kagen efterfølgende.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 35-40 minutter, eller til en tandstik trækkes op uden våde krummer på.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Frosting: Pisk fløden til en stiv flødeskum.
I en anden skål piskes flødeost, vanilje og flormelis godt sammen, til du har en let og luftig frosting.
Vend flødeskum forsigtigt i frostingen. Brug en dejskraber for at undgå, at slå luften ud af flødeskummen.
Når kagerne er helt afkølet, fordeles cirka halvdelen af frostingen i et jævnt lag ovenpå den ene kage. Lig forsigtigt den anden kage oven på og fordel resten af frostingen ovenpå og langs siderne.
Pynt tilsidst kagen med krymmel, blomster eller hvad dit hjerte ellers måtte begærer.
Noter
Kagen opbevares på køl.
Hvis du er på jagt efter den perfekte kage, der både imponere og giver den der WOW effekt hos dine gæster, så har du her fundet den perfekte opskrift.
Rigtig god fornøjelse.
2 Kommentar
Gittemor
8. juni 2020 at 9:40Hvor ser din kage indbydende ud.
Hvad svarer en cup til i din opskrift?
Camilla
9. juni 2020 at 21:05Tusind tak for de søde ord 😊
En cup svarer til 2.4 dl 😊