Aftensmad/ Opskrifter

Curly fries med ostesauce og bacon – the New York way

Opskrift på lækker ostesauce med fritter og bacon

Forleden sad jeg og kikkede på billede fra vores sidste road trip i USA. Det var en eventyrlig ferie og vi har så mange gode minder fra ferien. Ungerne kan huske de underligste ting og jeg er i den grad, imponeret over deres gode hukommelse. Jeg husker især maden, vores mange forskellige oplevelser sammen som familie og de mange fantastiske byer vi var i. R husker vidst lidt af det hele, heh.

Noget af det jeg især husker, er den fede følelse jeg havde da vi startede turen i New York. Vi oplevede simpelthen så meget på de 5 dage vi havde i byen og vi nåede at indtage lækkert mad fra nærmest alle verdenshjørner. En af de ting jeg husker aller bedst, som virkelig faldt i god jord hos hele familien, og som jeg langt fra havde købt nok af, var Cheese fries. Vi fik dem både da vi var inde og se Yankees og fra en street food truck i en af New Yorks mange gader.

Cheese fries smager simpelthen vidunderligt – det er fedtet af pommerns til, bevares, men hold nu fast det er godt! Jeg har derfor forsøgt, at lave en omgang cheese fries ala Camilla. Jeg har lavet dem af curly fries, da jeg har en forkærlighed for de krøllede fritter, og så har jeg lavet en hjemmelavet ostesauce til – mums.

Der er mange måder man kan lave cheese fries på, men denne opskrift er min fortolkning og den slog ikke fejl! Ungerne åd dem, som om vi havde sultet dem i flere dage og jeg havde uden tvivl lavet alt for lidt, trods en ellers kæmpe portion, hvor der var mere end rigeligt.

Hvis man skal gøre det lidt ekstra New York agtig, så skal den lige have et lille skvis ranch dressing on the top. Alternativt skal man gå med en hvidløgsdressing, hvis man ikke kan få fingre i en ranch dressing. Det tager de lækre fedtede fritter til helt nye højder, hih

Curly fries med ostesauce og bacon

Print Opskrift
Serveringer: 4 Forberedelsestid: 20 minutter

Ingredienser

  • Til ostesaucen:
  • 15g smør
  • 1 spsk hvedemel
  • 2.5 dl mælk
  • 50g cheddar ost, revet
  • Salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • 1 pose curly fries
  • 1 pk bacon i tern, sprødstegt
  • Purløg, finthakket

Instruktioner

1

Curly fries laves efter anvisning på pakken.

2

Steg bacon på en pande ved medium-høj varme, til det bliver sprødt. Kom det over på en tallerken dækket med køkkenrulle, så det kan suge overskydende fedt.

3

Imens laves ostesaucen. Smelt smør i en lille gryde og tilsæt mel. Tilsæt et par spsk mælk og rør det godt sammen - ingen klumper. Forsæt med at tilsætte et par spsk mælk og pisk godt, ind til der ikke er mere mælk tilbage og du har en lækker og glat sauce. Bring saucen i kog under omrøring. Lad den simre ved lav varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Tilsæt revet ost og lad osten smelte under omrøring. Smag saucen til med salt og peber.

4

Nu er det tid til at samle en omgang New York style curly cheese fries.

5

Start med at komme alle fritterne i et fad eller på en stor tallerken. Øs lidt ostesauce ud over fritterne, drys med stegt bacon og pynt med lidt finthakket purløg. Hvis der er ekstra ostesauce tilbage, så server som dip.

Nyd de lækre curly fries med ostesauce og bacon, til en fodboldkamp i flimmerkassen, med en iskold øl til. Hvis man ikke kan lide øl, ligesom jeg, så haps en sodavand til.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

New York style cheese fries

Ingen kommentar

Skriv et svar