Det er efterhånden på tide, at jeg får delt denne ret så lækre opskrift med dig. Det er hundrede år siden den sidst blev lavet, men A og lille L, har netop bestilt den til næste weekend, hvor turen går hjem til min kusine, hendes mand og deres skønne unger.
Når den nu skal laves igen, så er det vel egentligt også på tide, at opskriften får set dagens lys – synes du ik’? Indlægget har nemlig mere eller mindre, ligget klar de sidste 4 måneder – håbløst, I know! men det er det der med, at alting hober sig op, så i øjeblikket bliver der virkeligt prioriteret, hvilke opskrifter jeg synes er vigtigst, at få delt med dig i en fart.
Hvis du vil servere en kage med den helt rigtige Waow effekt, så server denne red velvet kage. Den smukke farve sparker benene væk under folk og smagen er vidunderlig. Det er en kompakt, svampet men super lækker sag og et stykke rækker altså langt – tro det eller lad vær. Kagen har en lækker smag, hvor man lige kan ane den søde chokoladesmag, uden at den bliver helt overvældende, en red velvet kage er nemlig ikke en dissideret chokoladekage.
Red velvet er en amerikansk kage der har taget Danmark med storm og jeg synes efterhånden, at man ser kagen flere og flere forskellige steder, hvilket bestemt ikke er skidt, one the contrary. Trods kagen er kompakt, så har den altså en ret så lækker krumme og den kan faktisk holde sig lækker og svampet, i op til et par dage, hvis du opbevare den i en tætlukket beholder og helst på køl. Jeg er dog ikke selv alt for god til kage på køl, så når jeg skal have et stykke, så tager jeg gerne stykket ud 1 times tid før jeg skal spise det. Jeg synes at frostingen bliver for hård på køl og jeg foretrækker min frosting blød og luftig, men sådan er vi sikkert så forskellige.
Jeg er en kæmpe sucker for frosting, så jeg har dækket den farvefine kage, med en generøs mængde cream cheese frosting. Hvis du ikke er til en generøs mængde frosting, så kan du sagtens nøjes med at lave en halvportion frosting.
Kagen er super nem at lave og imponere hver gang, så kast dig endelig ud i projekt ‘hjemmelavet red velvet kage’. Jeg er sikker på, at din familie, dit arbejde eller dine venner vil elske dig for det.
Lækker Red Velvet kage
Print OpskriftIngredienser
- Kage:
- 85g smør
- 200g sukker
- 1 æg
- 0.5 dl rød frugtfarve
- 1 tsk vanilje ekstrakt
- 200g mel
- 0.5 tsk salt
- 2 spsk kakaopulver
- 1.5 dl sødmælk
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk æbleeddikke
- Frosting:
- 200 g flødeost, naturel
- 125 g smør, blødt
- 120 g flormelis
- Kornenen fra 1/2 vaniljestang
Instruktioner
Kage:
Pisk smør og sukker let og luftigt - tager omkring 3-5 minutter
Tilsæt æg, herefter rød farve og tilsidst vanilje ekstrakt. Pisk det godt sammen.
Sigt mel, salt og kakaopulver sammen.
Tilsæt melblanding og mælk.
Bland bagepulver og æblecider eddike sammen i en lille skål og tilsæt til kagedejen. Bagepulver og eddike vil syde og boble, det er helt normalt - no worries.
I en bageform beklædt med bagepapir tilføjes dejen. TIP! Jeg brugte en form på 20 x 30 cm og min kage bliver ca 3 cm i højden.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 180 grader, varmluft, i ca 20 minutter, eller til at en tandstik trækkes op, uden våde krummer på.
Lad kagen afkøle på en bagerist.
Frosting:
Pisk smør, vaniljekorn og flormelis til det er helt lyst, let og luftigt - tager omkring 6-8 minutter.
Tilsæt flødeosten og pisk det godt sammen.
Når kagen er helt afkølet fordeles cream cheese frostingen i et jævnt lag på hele kagen.
Noter
Den røde farve jeg bruger, har jeg købt i Inco og den fåes kun på en 1 liters flaske og er umiddelbart ikke af noget mærke man lige kender.
Prøv også mine Red velvet pandekager, cupcakes eller min red velvet mug cake. Hvem elsker ikke en smuk rød kage? I know I do.
Rigtig god fornøjelse.
24 Kommentar
Lene
17. oktober 2018 at 16:26Kære Camilla.
Dejlig kage🙂 Det undre mig at man blander bagepulver og eddike, så reaktionen sker UDENFOR kagen, kan du forklare det?
Mvh Lene
Camilla
18. oktober 2018 at 17:24Hej Lene
Rigtig godt spørgsmål 😊
Jeg mener nok, at der er noget om, at reaktionen af bagepulver og eddike udvikler kuldioxid under bagningen, som får kagen til hæve.
Mvh Camilla
Maria
22. marts 2019 at 17:53Hejsa,
Hvor høj skal den være? Min er blevet meget lav, nærmest 2-3 cm, og er meget bøjelig, og ikke særlig lækker i smagen. Hvad kan jeg have gjort galt?
Camilla
25. marts 2019 at 21:42Hej Maria
Den blev ca 3-4 cm høj vil jeg tro. Hvis du godt vil have at den bliver lidt højere, så kom den i en lidt mindre form, bare husk, at bagetiden bliver forlænget ved dette 😊
Mvh Camilla
Helle
27. oktober 2019 at 16:17Lækker opskrift! Jeg skal lave kagen dagen før den skal spises. Tror du går med smørcremen også eller er det bedst at vente med den til på dagen?
Camilla
28. oktober 2019 at 16:48Hej Helle
Jeg laver den typisk dagen før den skal spises også med smørcremen. Jeg opbevarer den dog ved stuetemperatur, da smørcremen ellers bliver lige ‘stiv’ nok efter min smag 😊
Mvh Camilla
Susanne Larsen
24. marts 2019 at 23:00Hej Camilla
Kan alle handle i Inco?
Hvis ikke, kan man bruge almindelig rød frugtfarve eller hvad vil du foreslå?
På forhånd tak
Venlig hilsen Susanne
Camilla
25. marts 2019 at 21:45Hej Susanne
Nej alle kan desværre ikke handle i Inco, det er ligesom Metro i ‘gamle dage’, hvor man skal have et kort for at kunne handle. Du kan sagtens bruge almindelig frugtfarve. Den jeg bruger er også almindelig frugtfarve, den har bare en dybere rød farve efter min mening 😊
Mvh Camilla
Michelle
4. august 2019 at 17:39Hvor mange personer er den til?
Camilla
6. august 2019 at 21:16Hej Michelle
Det afhænger af hvor store stykker der bliver spist, eller du vælger at skære 😊 Jeg fik ca 10-12 ok store stykker ud af opskriften.
Mvh Camilla
Camilla Wilberg
13. november 2019 at 21:20Hej, jeg undrer mig over, st der skal kakao i en red velvet kage.. min kage var ikke den flotte røde farve 😅
Camilla
15. januar 2020 at 10:53Hej Camilla
Der skal altid lidt kakaopulver i en Red Velvet kage. Det er lidt ligesom en ‘hemmelig’ ingrediens 😅 Jeg har erfaret, at den intense røde farve afhænger af, hvilket mærke du bruger. Jeg bruger en rød farve jeg har købt i Inco, som jeg synes er den absolut bedste 😊
Mvh Camilla
Victoria
12. juni 2020 at 18:57Du har skrevet 4 spsk kakao kan det passe da jeg har fundet andre opskrifter hvor der står 1 tsk og den smager bare af chokolade kage!!
Camilla
12. juni 2020 at 20:47Hej Voctoria
I denne bruger jeg 4 spsk, så det er helt korrekt. Hvis du synes, at den smager for meget af chokoladekage, så brug 1-2 spsk kakao istedet. Din kakao er måske kraftigere i smagen end den jeg bruger 😊
Mvh Camilla
Annemette
16. april 2020 at 18:26Hej Camilla
I vores ovn skulle kagen have 35 minutter i en Ø24 cm springform.
Jeg brugte rød farve fra ProGel og den er blevet flot 🙂 ProGel kan fåes i mange farver og kan købes på nettet.
Camilla
17. april 2020 at 9:26Hej Annemette
Tusind tak for feedback og gode fif 😀Jeg må på nettet og finde ProGel 😊
Mvh Camilla
Lisa
27. maj 2020 at 12:25Hej Camilla
Har du prøvet at flække kagen på langs og lægge et lag frosting i midten, ligesom når man lægger creme i en lagkage?
Hvor meget ekstra frosting tror du jeg skal lave? Jeg tænker en halv gang mere, fordi der så nok ikke skal så tykt et lag øverst.
Camilla
27. maj 2020 at 13:14Hej Lise
Jeg har ikke forsøgt at flække denne og komme frosting i midten, men det har jeg til gengæld med denne red velvet kage Der passer mængden af frosting til både fyld og opsmøring 😊
Mvh Camilla
Ellen
4. januar 2021 at 20:29Bruger du varmluft eller over/undervarme?
Over/undervarme her og selvom formene er en smule mindre er dejen stadig flydende efter 20 min i det meste..
Camilla
5. januar 2021 at 8:56Hej Ellen
Jeg bruger varmluft. Tak for at gøre mig opmærksom på, at det ikke stod i opskriften – har netop skrevet det i opskriften 😊
Mvh Camilla
Ella
18. januar 2021 at 13:41Hej!
Når du skriver kakao, mener du så sødet kakaopulver (som det man kan bruge direkte til at lave varm kakao) eller usødet kakao, som ofte bruges til at bage med?
Camilla
19. januar 2021 at 14:17Hej Ella
usødet kakapulver, som bruges til at bage med 😊
Mvh Camilla
Sara
23. marts 2021 at 20:24Rigtig lækker kage, men jeg vil bare lige spørger hvis man Kan bruge OAT FLOUR.
Mvh sara
Camilla
23. marts 2021 at 20:43Hej Sara
Jeg har aldrig selv prøvet med OAT flaur og vil næsten tro, at der skal rettes lidt til i de forskellige mængder, for at kagen vil blive helt perfekt 😊
Mvh Camilla