Alt imens dette indlæg bliver til, nydes et glas frisk lemonade i lækkert solskinsvejr, samtidig med et Tour de France løber af stablen. Det er om at nyde det gode vejr og solen, når det endelig er her, for det danske vejr har indtil videre været meget sparsomligt, hvad sol og varme angår.
Det er efterhånden lidt tid siden, at denne lækre sag var på menuen, men det gør den bestemt ikke dårligere. Faktisk har jeg lige handlet ind til, at jeg kan lave en ny portion, som jeg kan portions nedfryse, så jeg altid har til en omgang hurtig frokost eller aftensmad.
I øjeblikket kan jeg slet ikke få nok af blomkålssuppe, hvilket også er en af grunden til, at jeg netop har handlet ind til endnu en omgang suppe. Jeg har tidligere delt en ret så lækker opskrift på blomkålssuppe og denne opskrift, minder egentlig ufattelig meget om den anden. En af forskellene på de 2 blomkålssupper er, at denne opskrift er med varmrøget laks, frisk dild og rugsbrødschips, mums. Jeg er tosset med rugbrødschips, som jeg jo faktisk også tidligere, har delt en opskriften med dig på. De er ualmindelige nemme at lave, ganske som denne opskrift på blomkålssuppe også er, men hvis du ikke har tiden til at lave dine egne rugbrødschips, så kan de købes i de fleste bagere og nok også i velassorterede supermarkeder.
Denne opskrift på blomkålssupper er utrolig lækker, nem og hurtig at lave og super smuk at se på. Der er virkelig intet som smukt og indbydende mad, det gør virkelig det hele for mig, hihi. Hvis du er til lækker og smuk suppe, så er denne opskrift lige noget for dig. Opskriften giver en stor portion, hvor der er nok til 2-4 personer, alt afhængig af portionsstørrelsen.
Opskrift på lækker og nem blomkålssuppe med varmrøget laks, dild og rugbrødschips.
Du skal bruge følgende:
- ca 600g blomkål
- 7 dl vand
- 1 grønsagsbouillon
- 1-2 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 2.5 dl fløde
- Varmrøget laks, frisk dild, rugbrødschips og 2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
Del dit blomkål i mindre buketter.
Kog vand og boullion op og tilsæt din blomkål. Skru ned på medium varme og lad det simre i 15 minutter.
Tag gryden af varmen og blend suppen godt igennem med en stavblender. Tilsæt fløden undervejs og blend til du får en lækker lind og cremet suppe.
Sæt gryden tilbage på varmen og smag til med salt og peber.
Server den varme blomkålssuppe med lidt varmrøget laks, et par kviste frisk dild, et lille skvat olivenolie og lidt rugbrødschips.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme.
Ingen kommentar