Andre lækkerier/ Madpakke hits/ Opskrifter

Opskrift på sprøde rugbrødschips

opskrift på sprøde rugbrødschips

My all time favorite snack at the moment! Disse babyer lever i maks en dag her hjemme. Ungerne ELSKER dem, og det gør mor og far sørme også.

rugbrøds chips

Jeg har lavet dem et utal af gange, og jeg har igennem tiden erfaret, at kvaliteten på rugbrødet, har stor betydning for udfaldet af disse babyer. Så det er en god ide at have i mente når du skal lave dem. Jeg spiser kun rugbrød med mange kerner, så det er oftes det vi har her hjemme, da det er mig der står for indkøb det meste af tiden. Jeg bruger gerne vores rugbrøds rester til at lave dem.

Du skal bruge følgende:

  • 200 g rugbrød
  • 2 dl vand
  • 1/3 dl olie
  • 1/2 tsk fint salt

Sådan gør du:

  • Rugbrødet smuldres og kommes i en gryde, sammen med resten af ingredienserne.
  • Det hele koges sammen i et par minutter, til en omgang øllebrød uden klumper.
  • Massen spredes ud i et tyndt lag på en bradepande.
  • Drys med lidt saltflager, parmesanost eller hvad du lige lyster.
  • Bages i en forvarmet oven ved 150 grader i ca 1 time og 15 minutter. Hold gerne øje med det efter 1 times tid, så det ikke bliver brændt.
  • Når det er færdigt, tager du bradepanden ud og lader den store rugbrøds chips afkøle. Når den er helt afkølet, kan du brække den ud i små chips.

Jeg drysser gerne vores tips med saltflager eller parmesanost, da vi bedste kan lide dem sådan. Jeg har engang imellem været ude for, at de har skulle have helt op til 1 time og 30 minutter. Så det er vigtigt at holde øje med dem i ovnen.

Lækre rugbrøds chips

Ingen kommentar

Skriv et svar