Aftensmad/ Opskrifter

Cremet blomkålssuppe med ristet rugbrød

Cremet blomkålssuppe med ristet rugbrød

Dagens frokost i dag bestod af en lækker og cremet blomkålssuppe, som gjorde mig virkelig godt. De sidste par uger har jeg været ekstra hårdt ramt af allergi, som desværre gør mig ekstrem træt, samtidig med at jeg fuldstændigt mister mit overskud. Dette afspejler sig i min manglende aktivitet her på bloggen, men det skal der laves om på nu!

opskrift på lækker og cremet blomkålssuppe

De sidste par uger har bestået af hurtige løsninger og ekstra lure løbet af dagen. Med hurtige løsninger mener jeg dårlige madvaner og alt for store mængder usundt mad. Det skal der laves om på, så der er hermed bestilt tid til lægen, så der kan komme styr på den forbandende allergi igen. Jeg savner mit overskud, den gode fornemmelse i kroppen og egentlig bare, at kunne komme igennem hverdagen uden behovet for en powernap. Jeg hader måden jeg har det på lige nu, så håber virkelig at der kan komme styr på min allergi.

Nu hvor jeg forsøge at komme tilbage på rette spor, besluttede jeg mig for at lave en lækker blomkålssuppe, som smagte hel fantastisk. Jeg lavede den med en anelse Oma fløde 4%, da jeg synes at fløden tilføre lidt ekstra creaminess og en mere afrundet smag til suppen, men hvis du ønsker en ekstra kalorielet blomskålssuppe, så undlad fløden.

Blomkålssuppen er utrolig nem at lav og det tog virkelig heller ingen tid at lave den. Se det er en frokost lige efter mit hoved, lækker smag, skøn konsistens og hurtig at lave, hvad mere kan man forlange ? Det er ihvertfald ikke sidste gang, at den har været på menuen her hjemme. Jeg toppede suppen med hvad jeg lige havde i køleskabet, så feel-free-to top den af med hvad du ønsker, eller drop helt toppingen, for suppen smager fantastisk i sig selv.

Det er en perfekt suppe på en kedelig gråvejrsdag og i mit tilfælde en god omgang comfort food, der får mig i lidt bedre humør og bringer smilet tilbage på mine læber. Opskriften giver en god portion blomkålssuppe, hvor der er nok til 2-4 personer.

nem og cremet blomkålssuppe med sprød topping

Cremet blomkålssuppe med ristet rugbrød.

Du skal bruge følgende: 

  • 2 spsk olie
  • 1 løg
  •  1 fed hvidløg
  • 700g blomkål
  • 1 l vand
  • 1-2 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 hønsebouillon
  • Saft fra 1/2 citron
  • 1 dl fløde

Sådan gør du:
Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
Svits løg og hvidløg i olie – det må ikke tage farve, det skal blot blive klart.
Del dit blomkål i mindre buketter.
Tilsæt blomkål til løget og svits det med i et par minutter.
Tilsæt vand og boullion og lad det simre i 15 minutter.
Tag gryden af varmen og blend suppen godt igennem med en stavblender. Tilsæt fløden undervejs og blend til du får en lækker lind og cremet suppe.
Sæt gryden tilbage på varmen og smag til med citronsaft, salt og peber.

Server den varme blomkålssuppe med dit fortrukne tilbehør, eller gør som jeg og server med små buketter af ristede blomkål og champignoner, ristede græskarkerner og ristet rugbrød. Mums, det smager så fantastisk.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme.

Nok verdens bedste opskrift på blomkålssuppe

Ingen kommentar

Skriv et svar