Andre lækkerier/ Opskrifter

Opskrift på sommerlækker koldskål med tykmælk

Opskrift på sommerlækker koldskål med tykmælk

Der er nu intet som en lækker og frisk koldskål, med en god klat letpisket flødeskum, kammerjunker og friske jordbær. Koldskål er total undervurderet og i min verden, er det den perfekte dessert i de varme sommer måneder. Koldskål er for mig, indbegrebet af sommer og sol.

Gammeldags koldskål med tykmælk

Faktisk er det et par dage siden at jeg forberedte det her indlæg, jeg glemte bare lige at få udgivet indlægget, i al hverdagens stress og jag. Da det var midt i taske pakning og de absolut sidste forberedelser til Tri-stævne.

De sidste 2 dage har Kian været hjemme fra skole, da han forstuvede sin fod i skolen. Det er utrolig så handikappet man kan blive af en forstuvning. Shiit hvor render jeg meget rundt, det er nærmest ikke til at holde ud! Jeg når lige at få sat mig ned og påbegynde mit arbejde, så bliver der igen kaldt på mig oppe fra hans værelse. Så lige i øjeblikket er jeg en servicedame, som virkelige glæder sig til, at han igen kan komme ordentligt rundt i huset, så jeg slipper for at servicere konstant. I sådanne situationer er jeg virkelig glad og taknemlig for, at mine unger er blevet så store at de kan klare sig selv. Jeg savner virkelig ikke at have små børn i huset mere, hihi.

Nu hvor Kian var den “syge” patient, fik han lov til at vælge dagens dessert. Valget faldt på koldskål, hvilket ikke undre mig, for er der en som er glad for koldskål, så er det Kian. I øjeblikket spiser han konstant, som i KONSTANT, så er sikker på, at han pludselig tager et ordentligt ryk.

Nu hvor valget faldt på koldskål, er det jo skønt at det er så dejlig nemt at lave. Denne gang valgte jeg at lave en omgang gammeldags koldskål med tykmælk, istedet for at lave den klassiske koldskål opskrift jeg tidligere har delt med dig. Engang imellem er det godt med lidt forandring og den her version med tykmælk, er virkelig fantastisk. Den er frisk, sød og syrlig, ja faktisk er den bare helt igennem fantastisk. Tykmælken giver koldskålen en lidt mere cremet konsistens, imodsætning til den konsistens vi kender fra de færdiglavede, som man hiver ned fra hylden i Netto, eller hvor du nu lige handler. Hvis du ikke har lavet hjemmelavet koldskål før, så prøv det. Du vil blive overrasket over hvor nemt og hurtigt det er og ikke mindst, hvor meget bedre det smager, end det du køber i supermarket.

Gammeldags koldskål med tykmælk og æg

Opskrift på sommerlækker koldskål med tykmælk.

Du skal bruge følgende: 

  • 1 l kærnemælk
  • 0.5 l tykmælk
  • 2 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • Saften fra 1/2-1 citron
  • Let pisket flødeskum, kammerjunker og friske jordbær

Sådan gør du: 
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en let, lys og luftig æggesnaps.
Tilsæt kærnemælken i en tynd stråle, efterfulgt af tykmælken, imens du fortsat pisker godt.
Smag til med citronsaft og lad koldskålen trække i køleskabet i mindst 1 time.

Server den sommerlækre koldskål, med en klat letpisket flødeskum, lidt knuste kammerjunker og friske jordbær. Det er den udgave jeg og resten af familien foretrækker, mums.

Opskrift på hjemmelavet koldskål

Ingen kommentar

Skriv et svar