Drikke/ Opskrifter

Frisk sommerlækker lemonade

Frisk sommerlækker lemonade

Det er efterhånden noget tid siden, at jeg lavede denne super lækre og læskende lemonade, men det gør den bestemt ikke dårligere! Denne lemonade er på alle måder sommerlækker, den har en smuk og indbydende farve, smager friskt og bør, eller rettere sagt skal nydes iskold på en varm sommerdag.

Opskrift på lækker og frisk lemonade

Den her lemonade er for mig indikationen af sommer og sol. Når jeg tager første tår bliver jeg lige kastet en tur ned af memory lane, hvor jeg mindes vores skønne ferie i Florida. Lemonade er en helt normal ting ovre i staterne, hvor det er det helt modsatte her hjemme. Det er yderst sjældent at man bliver tilbudt et glas lemonade, faktisk mindes jeg slet ikke, at jeg nogensinde er blevet tilbudt det her hjemme. Det er vel egentlig endnu mere grund til at lave det selv ?

Jeg lavede en omgang lemonade da vi fejrede vores mindstes fødselsdag. Solen skindede på en skyfri himmel og det var en af de der dage, hvor solen for alvor brændte igennem. Faktisk var det en helt perfekt dag, at indtage den læskende lemonade på. Gæsterne var tossede med den og jeg havde på ingen måde lavet nok, så det skal der klart laves om på en anden gang. Der er intet værre, end at løbe tør for lige netop det, som alle gerne vil have rigeligt af, og så lige på en af de ekstra varme sommerdage. Det er altså bare så typisk.

Denne lemonade er forfærdelig nem at lave og jeg foretrækker gerne, at lave den dagen før den skal serveres, så den rigtigt kan nå at trække, men det behøver den slet ikke. Den kan sagtens nydes med det samme, at den er lavet. Lemonaden har en rigtig god balance imellem det sure og det søde, som egentlig er et ret normalt kendetegn ved en lemonade, hihi.

Frisk sommerlækker lemonade

Print Opskrift
Forberedelsestid: 15 minutter

Ingredienser

  • 1 dl rørsukker
  • 1 dl vand
  • Saften fra 5 citroner
  • 8-10 dl vand
  • Citron og mynte til pynt

Instruktioner

1

Rørsukker og vand kommes i en gryde og koges op, til sukkeret er helt opløs. Sæt gryden til side og lad siruppen svale lidt.

2

Bland citronsaft og sirup godt sammen.

3

Tilsæt 8-10 dl vand, eller hvilket forhold du end fortrækker.

4

Kom din lemonade i en kande og pynt med skiver af citron og rigeligt med frisk mynte.

5

Opbevar din lemonade på køl.

Noter

Det er altid godt at smage sig lidt frem, så den ikke bliver for tynd i smagen.
Det smager også skønt med et par skiver lime i lemonaden.

Server den sommerlækre og friske lemonade med rigeligt is og nyd den i godt selvskab, på en lækker og varm sommerdag.

Rigtig god fornøjelse.

Lækker citrus lemonade

Ingen kommentar

Skriv et svar