Knækbrød er en sjov ting, men ikke destomindre en helt fantastisk ting. Knækbrød er perfekt som en hurtig snack eller når lækkersulten melder sig. Ja du læste rigtigt, når lækkersulten melder sig. Knækbrød smager nemlig helt fantastik, uanset pålæg og tilbehør. Når lækkersulten melder sig er en personlig favorit, et lag peanutbutter og lidt friske jordbær, det smager himmelsk!
Jeg har altid troet at knækbrød var en besværlig ting at bage, boy was I wrong. Det er så ubeskrivelig nemt og så tager det virkelig ingen tid at lave. Opskriften på knækbrød kan varieres i det uendelige og jeg har flere forskellige favoritter, men denne version jeg deler med dig her, er min absolut yndlings og for den sagsskyld, også ungernes og manden min’s. Jeg er altid nødt til at lave en dobbeltportion som minimum, de forsvinder nemlig på rekord tid. Faktisk er vi allerede nu løbet tør for dem, så jeg må igen igen i køkkenet og bikse en dobbeltportion sammen.
Jeg laver altid hjemmelavet knækbrød, når der er tapas på menuen her hjemme. De er perfekte i små mini udgaver, til et lækkert og indbydende tapasbord. Her hjemme er både store som små vilde med tapas, det er en rigtig hyggelig måde, at samles om middagsbordet på og indtage et lækkert måltid. Mini knækbrød er simpelthen et must når der er humus, pesto og andet lækkert på bordet, som behøver en lille “skovl”, hihi.
Prøv dem, jeg er sikker på at du og resten af din familie, vil elske dem.
Opskrift på sprøde hjemmelavet knækbrød.
Du skal bruge følgende:
- 50 g havregryn
- 50 g græskarkerner
- 50 g hørfrø
- 50 g solsikkefrø
- 50 g sesamfrø
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1.5 tsk fint salt
- ¼ dl olie
- 1.5-2 dl vand
Sådan gør du:
Kom alle ingredienserne i en skål og ælt dem godt sammen. Dejen skal være fast, men uden at være tør.
Del dejen i 2 og rul ud så tyndt som muligt, imellem 2 stykker bagepapir.
Skær dejen ud i firkanter eller tryk dem ud med en udstikker, alternativt et glas.
TIP! Pensl med lidt vand og drys med lidt sesamfrø, birkes eller hvad du end foretrækker.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, i 20-25 minutter, eller til de er gyldne.
Lad dem afkøle på en bagerist og opbevar dem i en tætsluttet beholder. Jeg bruger gerne en kagedåse.
De er perfekte som en lille snack eller til madpakken.
Rigtig god fornøjelse.
Ingen kommentar